News , Guide

"Καμίνι" σήμερα η Κύπρος

Θα κτυπήσει 40άρι η θερμοκρασία- Σε ισχύ από το μεσημέρι Κίτρινη Προειδοποίηση

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2020

Σε ισχύ τίθεται από την 13:00 το μεσημέρι μέχρις τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας(13/07) η Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Αναλυτικά, σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή και καταιγίδα, στα ορεινά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού, μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί, στα ανατολικά και νότια, νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Παροδικά, το απόγευμα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια και τοπικά στα δυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά και τοπικά τα βόρεια όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό, το απόγευμα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Πέμπτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, για να επανέλθει στα επίπεδα της Τρίτης.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close