Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2021
Από την επαναστατική σκηνοθέτρια Lana Wachowski έρχεται η πολυαναμενόμενη ταινία "The Matrix Resurrections", η τέταρτη ταινία του πρωτοποριακού franchise που καθόρισε εκ νέου το κινηματογραφικό είδος. Η νέα ταινία ξαναφέρνει μαζί τους αρχικούς πρωταγωνιστές Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss στους θρυλικούς ρόλους των Neo και Trinity που λάτρεψαν εκατομμύρια θεατές.
Επιστροφή σε έναν κόσμο με δύο πραγματικότητες. Η μία είναι η καθημερινότητα. Η άλλη κρύβεται πίσω της. Για να ανακαλύψει αν η δική του πραγματικότητα υφίσταται ή είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα, για να γνωρίσει τον πραγματικό του εαυτό, ο κύριος Thomas Anderson πρέπει να ακολουθήσει ξανά τον λευκό λαγό. Και αν ο Thomas ή ο Neo έχει μάθει κάτι καλά, είναι ότι αυτή η επιλογή, ακόμα κι αν είναι ψευδαίσθηση, είναι ο μόνος τρόπος για να βγει ή να μπει στο Matrix. Φυσικά, ο Neo ξέρει ήδη τι πρέπει να κάνει. Αυτό που δεν ξέρει ακόμα είναι ότι το Matrix έχει ισχυροποιηθεί και έχει γίνε πιο επικίνδυνο από ποτέ. Όλα αυτά του θυμίζουν κάτι. Deja vu.
Το "Resurrections" είναι η τέταρτη ταινία του εμβληματική sci-fi franchise που επανέρχεται 18 χρόνια μετά την κυκλοφορία των sequels "The Matrix Reloaded" και "The Matrix Revolutions", 22 χρόνια μετά αφού πρωτοβγήκε το "The Matrix".
Η Lana Wachowski έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει η ίδια μαζί με τους David Mitchell και Aleksandar Hemon. Στη νέα ταινία θα δούμε, επίσης την Jada Pinket Smith που επιστρέφει στον ρόλο της ως Niobe από τις ταινίες "Revolutions" και "Reloaded". Στις νέες προσθήκες του καστ βλέπουμε επίσης τους Jessica Henwick, Jonathan Groff, Priyanka Chopra Jonas και τον Neil Patrick Harris.
-
Κ-Cineplex 1-6 Λευκωσία
13 Ιανουαρίου - 19 Ιανουαρίου 2022
Σχετικά
Η ταινία που απειλεί να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα Όσκαρ
Οι «Αμαρτωλοί» του Ράιαν Κούγκλερ φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία στα Όσκαρ 2026, διεκδικώντας έως και 15 υποψηφιότητες
O Άγιος Παΐσιος έρχεται να κατακτήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες
Στις 29 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εμπλουτισμένη κινηματογραφική εκδοχή της σειράς του Mega, φιλοδοξώντας να κερδίσει κινηματογραφικό και θρησκευτικό κοινό.
3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Παραλίμνι
Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ομάδας SYNOΨIS του Π.Σ. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ έρχεται και φέτος τον Μάρτιο 2026 με ξεχωριστές βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμo
Χρυσές Σφαίρες 2026: Όλοι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Σάρωσαν το «Μια Μάχη Μετά την Άλλη» και «Adolescence»
Τιμητική βράβευση των Έλεν Μίρεν και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ από τις Χρυσές Σφαίρες
Σε μια συγκινητική τελετή όπου έδωσε το «παρών» η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δύο ηθοποιοί σύμβολα της εποχής τους, σε σινεμά και τηλεόραση, έλαβαν την αρμόζουσα διάκριση.
Actor Awards: Ρεκόρ για την ταινία «Μια Μάχη μετά την Άλλη» με 7 υποψηφιότητες
Πέντε υποψηφιότητες στη σειρά «The Studio». Η τελετή απονομής των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών SAG-AFTRA θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου.
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στις κυπριακές αίθουσες
Oι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στους κινηματογράφους
Το «Avatar: Fire and Ash» ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε 18 ημέρες
Η νέα ταινία του franchise έσπασε το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου στο παγκόσμιο box office
Zootopia 2: H ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών
Με 1,46 δισεκατομμύρια δολάρια κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε το «Frozen» από το 2019.
Τις Παρασκευές βλέπουμε δωρεάν κυπριακό κινηματογράφο στα Λύμπια
Μια δυνατή κινηματογραφική εμπειρία με κυπριακή υπογραφή
Critics Choice Awards 2026: Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η βραδιά ήρθε να βάλει τη σφραγίδα της σε μια χρονιά γεμάτη δυνατές ιστορίες, τολμηρές ερμηνείες και δημιουργικές εκπλήξεις