Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2022
Πίτσα έχουμε φάει και μπέργκερ έχουμε φάει, αλλά δύο σε ένα δεν έχουμε ξαναφάει!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η αγαπημένη σεφ όλων, σου ετοιμάζει αυτή τη φορά μια απίστευτη συνταγή για μοναδικά Pizza burgers.
Θα ενθουσιαστείς.
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4-5 κ.σ. φρυγανιά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- αλάτι
- πιπέρι
- 8 φέτες τυρί τσένταρ
Για το σερβίρισμα
- λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα
- αγγουράκια πίκλες
- φύλλα μαρούλι
Για το ψωμί σαν πίτσα
- 750 -800 γραμ. αλεύρι δυνατό
- 550 γρ. νερό χλιαρό
- 1 ½ κύβο νωπή μαγιά 40 γραμ.
- 2 πρέζες ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα Burger στο ταψί
Ζυμώνουμε σε μπολ τον κιμά με κρεμμύδι, φρυγανιά, κέτσαπ μουστάρδα και αλατοπίπερο. Λαδώνουμε μακρόστενο ταψί και απλώνουμε το μίγμα κιμά σαν τεράστιο μπιφτέκι. Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 30′.
Στραγγίζουμε τα υγρά του κιμά. Απλώνουμε τις φέτες τσένταρ σε όλη την επιφάνεια και αφήνουμε στο φούρνο 2-3′ να λιώσει το τυρί.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίζουμε το ψωμί πίτσας. Γαρνίρουμε το μπέργκερ με πίκλα, μαρούλι, ντομάτα ή σάλτσες.
Για το ψωμί πίτσας
Πρώτα ενεργοποιούμε τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη.
Προσθέτουμε το λάδι αφήνουμε 5΄-10΄ και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος.
Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε χοντρό μακρόστενο φύλλο και κόβουμε τετράγωνα μικρά ή μεγάλα κομμάτια ζύμης. Τα αραδιάζουμε σε αλευρωμένη λαμαρίνα με κενό μεταξύ τους και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό σημείο να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.
Τα ψήνουμε στους 200ºC για 15′. Αφού ψηθούν τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με ένα κομμάτι burger.
Σχετικά
Πάμε στο χωριό για γαλακτομπούρεκο: 5 γλυκές στάσεις εκτός πόλης
Το γαλακτομπούρεκο της κυρίας Σκεύης στην Κακοπετριά, τα παραδοσιακά γλυκά της Θεοπίστης στο Παλαιχώρι και μικροί φούρνοι που δίνουν γλυκό προορισμό στην επόμενη εκδρομή μας.
Μάθαμε ποιοι χώροι εστίασης θα ανοίξουν στο παλιό ΓΣΠ
Νέα εποχή για το Παλιό ΓΣΠ – Έπεσαν οι τελικές υπογραφές!
Μάθαμε πότε ανοίγει το ΦΛΕΡΤ στη Λεμεσό - Δέχεται ήδη κρατήσεις!
To σύγχρονο bar & restaurant που θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς της πόλης
Υπέροχο σουβλάκι με μεράκι σε ένα οικογενειακό καφενείο
Ένα μέρος όπου μπορείς να έρθεις με την οικογένεια ή την παρέα σου, να παραγγείλεις τα κλασικά αγαπημένα και να μοιραστείς ένα τραπέζι γεμάτο γεύσεις.
Η κυπριακή σεφταλιά στη 2η θέση του TasteAtlas – Πρώτο το ελληνικό σπετσοφάι
Με βαθμολογία 4,3 στα 5, η σεφταλιά ξεχωρίζει στην κατάταξη με τα καλύτερα πιάτα με λουκάνικο, ενώ ο γαστρονομικός χάρτης της πλατφόρμας αποκαλύπτει τις διαφορετικές εκδοχές τους ανά τον κόσμο.
Ψάχνεις all-day στέκι; Το ανανεωμένο La Veranda σε προκαλεί, με πολυτέλεια που δεν κοστίζει όσο νομίζεις
Νέα ιδιοκτησία, νέος σεφ, νέο μενού και ένας χώρος που δεν θα αναγνωρίσεις, απέναντι από τον Δημοτικό Κήπο της Λεμεσού
Παναγιώτης Βασιλείου: «Ένα πιάτο δεν χρειάζεται περιττές υπερβολές για να ξεχωρίσει»
Ο σεφ του Glasshouse Lounge Restaurant στο Adams Beach Hotel της Αγίας Νάπας μιλά για τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα του, τα κυπριακά υλικά, τη σημασία της συνέπειας και τις γιορτινές βραδιές που ετοιμάζει το εστιατόριο.
Πού τρώμε μεσημεριανό; 12+1 διευθύνσεις για καλό φαγητό σε προσιτές τιμές
Από μαγειρευτά και σπιτικές γεύσεις μέχρι χορταστικά πιάτα της ώρας, 13 στάσεις για ένα νόστιμο μεσημεριανό που αξίζει τα λεφτά του
25 εμβληματικά μπισκότα της Ευρώπης – Ανάμεσά τους και οι κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης
Από τα πολωνικά pierniki και τα σκωτσέζικα shortbread μέχρι τα γαλλικά macarons και τους κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης, ένας γευστικός χάρτης γεμάτος βούτυρο, μπαχαρικά και ιστορίες.
Ένα κουκλίστικο καφενείο στο χωριό, για παραδοσιακό πρόγευμα, κυπριακό καφέ και γλυκά
Μια όμορφη αφορμή για να περιπλανηθείς στα πέτρινα σοκάκια του χωριού και να απολαύσεις τη φιλοξενία του
Η Λεμεσός φιλοξενεί τον πρώτο διαγωνισμό Καλύτερου Οινοχόου Σαμπάνιας
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη διοργάνωση
Τις Τρίτες πάμε για (all you can eat) ασιατικό
Το εστιατόριο σε προσκαλεί να απολαύσεις τον κινεζικό του μπουφέ, με ποικιλία επιλογών που σε ταξιδεύουν στις γεύσεις της ασιατικής κουζίνας.