Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2022
Σε ισχύ βρίσκεται από χθες το μεσημέρι κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες. Η προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ από τις 2:00 το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τις 5:00 το απόγευμα της Παρασκευής.
Μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 μέχρι 50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι.
Σήμερα ο καιρός αναμένεται να είναι συννεφιασμένος με την θερμοκρασία να ανέρχεται γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, αρχικά, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν το απόγευμα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τρόοδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το απόγευμα στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το απόγευμα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αρχικά δυνατό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μείον ένα στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι. Τη Δευτέρα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι τη Δευτέρα για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 85 εκατοστά.
Σχετικά


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο