Τα καλύτερα της Κύπρου , Bars & Clubs

Τον κ. Τάκη τα καλοκαίρια τον βρίσκεις πίσω από την μπάρα να φτιάχνει φανταστικά κοκτέιλ

Ο Τάκης Αντωνίου είναι ο άνθρωπος που θα βάλει το καλοκαίρι σου στο shaker!

Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2020

Τα καλοκαίρια μας πάντα έχουν τη γεύση ενός δροσερού και απολαυστικού κοκτέιλ. Άλλοτε ενός κλασικού κι αγαπημένου κι άλλοτε μιας δημιουργίας πιο εξεζητημένης που μας προτείνουν οι mixologist, ανάλογα πάντα με τις γευστικές μας προτιμήσεις. Ενός mixologist που βάζει όλη του την τέχνη, τις γνώσεις, τη δεξιοτεχνία και τη φαντασία για να φτιάξει κάτι μοναδικό για εμάς.

Άλλωστε την "αδυναμία" μας όλους εδώ στο Check in Cyprus στα καλά κοκτέιλ την έχεις αντιληφθεί ήδη, μέσα από τις καθημερινές "βόλτες" μας στα μπαράκια του νησιού. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα την συνδυάσουμε με δύο άλλες μεγάλες μας "αγάπες": Την Κύπρο και συγκεκριμένα την επαρχία της Πάφου και τους ανθρώπους με τρομερή όρεξη και ενθουσιασμό γι' αυτό που κάνουν.

Και κάπως έτσι, σήμερα θα σε ταξιδέψω -έστω και νοερά- στο εντυπωσιακό Λατσί, για να σε κεράσω ένα κοκτεϊλάκι και -κυρίως- να σε συστήσω στον ταλαντούχο δημιουργό του, Τάκη Αντωνίου, τον Bar Manager του Anassa Hotel. Ένα hotel resort που δεν εντυπωσιάζει μόνο με την τοποθεσία, τις μοναδικές εγκαταστάσεις και παραοχές του, αλλά και με τα πιάτα καθώς επίσης και με τα κοκτέιλ του, τα οποία είχαμε την τιμή να δοκιμάσουμε στην πρόσφατή μας επίσκεψη! 

Κι αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που το κάνει τόσο επιτυχημένο το εν λόγω resort... Αυτό είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό, η ενέργεια που προσφέρουν, η αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Και ο κύριος Τάκης είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Εξάλλου, πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει συνδέσει τη ζωή και την καριέρα του με το μοναδικό ξενοδοχείο, μιας και εργάζεται στις εγκαταστάσεις του από την πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε τις πόρτες του, στην αρχή ως Bartender B και από το 2013 στη θέση του Bar Manager.

Και παρόλα τα κομπλιμέντα και το ταλέντο του παραμένει ταπεινός αλλά και γεμάτος όρεξη να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί.

Με κάθε γουλιά που πίνεις από το ποτό που σου σερβίρει, γεύεσαι μαζί της και την αγάπη του δημιουργού του. Αυτός είναι και ο στόχος του. Και πίστεψέ με, τον πετυχαίνει κάθε φορά... 

Πάμε να τον γνωρίσουμε...
Όταν ο Τάκης Αντωνίου αποφοίτησε από σχολή bartending του Λονδίνου το 1997 και επέστρεψε με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα και στόχους στο νησί μας, είδε μια αγγελία για ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων που σχεδίαζε να ανοίξει στο νησί. Και κάπως έτσι η τύχη αλλά και το ταλέντο του τον έφεραν στη θέση του Bar Manager και mixologist του Anassa Hotel.

"Πολλά από τα κοκτέιλ στο μενού του Anassa είναι δικές μου προσωπικές ιδέες, με το Rose Petal Mojito να είναι τόσο το δικό μου όσο και το αγαπημένο των επισκεπτών. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διαφορετικές γεύσεις και υλικά και να συνδυάζω συστατικά με έναν καινοτόμο τρόπο ανάμειξης. Απολαμβάνω ακόμα να δημιουργώ κοκτέιλ με εξωτικές γεύσεις που είναι δροσιστικές και ταιριάζουν με την εκπληκτική θέα που προσφέρει η βεράντα του Armonia Bar.

Πέρα από τις σταθερές κοκτέιλ επιλογές που θα βρεις στο μενού, δημιουργώ ταυτόχρονα κι άλλες μοναδικές συνταγές, ανάλογα πάντα με το τι θα μου ζητήσει ο πελάτης μου, σύμφωνα δηλαδή με τις δικές του προτιμήσεις και γεύσεις. Εξάλλου, αυτό είναι και το κύριο μέλημά μου, να απολαμβάνει ο κάθε φιλοξενούμενος τις διακοπές του όπως και κάθε στιγμή του στο Anassa.

Το επάγγελμά μου είναι η ζωή μου, δεν είναι κάτι που κάνω επειδή πρέπει, αλλά επειδή το απολαμβάνω και νιώθω πραγματικά πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε μια τόσο υπέροχη τοποθεσία. Όσο ο επισκέπτης είναι χαρούμενος, είμαι και εγώ πολύ χαρούμενος. Τις μέρες δε που έχω άδεια από τη δουλειά, απολαμβάνω να φροντίζω τα 75 διαφορετικά είδη τριανταφυλλιών και 120 διαφορετικά εξωτικά και εγχώρια οπωροφόρα δέντρα που καλλιεργώ σε μία έκταση 500m2. Μου παίρνει 2 ώρες την ημέρα για να τα ποτίσω όλα. Η πανίδα και η χλωρίδα της Κύπρος είναι καταπληκτικές, κυρίως την άνοιξη, οπόταν το νησί είναι γεμάτο λουλούδια. Αξίζει να απολαύσετε αυτήν την ομορφιά!".


Πρόκειται για έναν άνθρωπο με λαμπρή πορεία στο χώρο αφού παράλληλα με την εργασία του παρακολουθούσε πολλά επαγγελματικά σεμινάρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό... τόσο για να εξελίσσεται όσο και για να γνωρίσει ανθρώπους! 

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της διεθνούς ένωσης barmen κι έτσι μπορεί να εκπαιδεύσει μπάρμαν σε επαγγελματικό επίπεδο (σύμφωνα με το δίκαιο της διεθνούς ένωσης). Επιπλέον κατέχει δίπλωμα διαχείρισης μπαρ από το Ινστιτούτο Ahlei. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς bartending τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Το 2002 συμμετείχε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ στο Savoy Hotel στο Λονδίνο καταλαμβάνοντας μάλιστα τη 2η θέση.

Το 2006 πήγε για λογαρισμό της Κύπρου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμο Κοκτέιλ στην Ελλάδα για την ανάδειξη του μπάρτεντερ που θα εκπροσωπούσε τη χώρα στον παγκόσμιο διαγωνισμό της ΙΒA και διακρίθηκε ως 14ος στον κόσμο. Επιπλέον είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Cyprus Bartenders Association (CyBA).

Η δημιουργία κοκτέιλ είναι το χόμπι και το πάθος του...
Γι᾽ αυτό άλλωστε έχει καταφέρει να δημιουργήσει πολλά και μοναδικά κοκτέιλ που γαργαλούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Στο μενού των κοκτέιλ του Anassa θα βρεις μερικές από τις καλύτερες δημιουργίες του, με αποκορύφωμα το mojito από ροδοπέταλα. Κι αν διαβάσεις τα συστατικά του κάθε κοκτέιλ, θα καταλάβεις αμέσως πως ο κύριος Τάκης αρέσκεται στο να πειραματίζεται με διαφορετικές γεύσεις και να συνδυάζει τα συστατικά πάντα με έναν καινοτόμο τρόπο.

Στόχος του άλλωστε, είναι μέσα από τα φρουτένια και δροσερά κοκτέιλ που φτιάχνει να κάνει πιο όμορφες τις διακοπές των επισκεπτών... ακόμα κι αν πρέπει να ψάξει εκτός για να βρει ένα συστατικό. Και από ό,τι μάθαμε έχει συμβεί και αυτό... Να αναζητά τις καλύτερες φράουλες στην αγορά για να φτιάξει το καλύτερο κοκτέιλ που του ζήτησε ο πελάτης του! "Νιώθω καλά μόνο όταν ικανοποιώ τον επισκέπτη μου και πιστεύω ότι μπορώ να τους βρω ό,τι θέλουν και ό,τι χρειάζονται. Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος".

Πρόκειται για έναν άνθρωπο παθιασμένο με το επάγγελμά του κι αυτό αντικατοπτρίζεται στις δημιουργίες των υπέροχων κοκτέιλ του.

Τα αγαπημένα του κοκτέιλ!
Αν δεν ζητήσεις οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Mr. Donkey, για το οποίο θα σου μιλήσουμε πολύ σύντομα (σε ένα ακόμα άρθρο μας), ζήτησε ένα από τα πιο κάτω, τα οποία θα σε ενθουσιάσουν επίσης!

Anassa Mock Tail
Φρέσκες φράουλες, lime, μάνγκο, ανανά, σπιτικό τριαντάφυλλο, παγωμένο τσάι βανίλια.
Ένας τέλειος ισορροπημένος συνδυασμός φρούτων με το σπιτικό τριαντάφυλλο (χωρίς συντηρητικά). Είναι ένα κοκτέιλ με μια ιδιαίτερη αναζωογονητικό γεύση

Rose Petal Mojito
Ρούμι havana club, φρέσκος χυμός lime, ζάχαρη temerrara, φρέσκα φύλλα μέντας, ξύσμα από lime, σπιτικό τριαντάφυλλο από φρέσκα άγρια ​​τριαντάφυλλα της Κύπρου, λικέρ βατόμουρου, χυμός cranberry, κατεψυγμένα μούρα.
Το mojito τριαντάφυλλο συνδυάζει τη γεύση ενός σπιτικού τριαντάφυλλου με το κανονικό mojito κι είναι ένα κοκτέιλ που έχει λάβει με εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες του Anassa.

Golden Bleu Margarita
Premium gold tequila, φρέσκος χυμός , blue curacao. Ένα κοκτέιλ για τους λάτρεις της μαργαρίτας που θέλουν να ξεφύγουν από τη γνωστή συνταγή και να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close