Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Αυτόν τον Αύγουστο θα δούμε το "September" της Γεωργίας Κούρτη

Φέτος ο Αύγουστος είναι September

Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2020

Το μονόπρακτο της Γεωργίας Κούρτη «September» παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε σκηνοθεσία Στέλιου Θεοχάρους και ερμηνεία του Ανδρέα Κούτσουμπα και της Αρίστης Σπύρου.

Το έργο γράφτηκε στο πλαίσιο τρίμηνου εργαστηρίου συγγραφής που οργάνωσε το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας το 2015. Η θεματική του εκκινεί από τα μαθηματικά και τον ανεκπλήρωτο έρωτα ανάμεσα σ’ έναν καθηγητή- μέντορα και μια μαθήτρια. Μπορεί ο απόλυτος κι άνευ όρων έρωτας να χωρέσει σε μαθηματικές πράξεις κι αστερισμούς; Πόσο κόκκινο χωράει στην εξίσωση του Όιλερ;

Τα σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Ρένα Ιωάννου.

Για το έργο:
Μερικοί άνθρωποι φοβούνται την απώλεια. Άλλοι φοβούνται τα ύψη. Άλλοι τα αεροπλάνα και άλλοι τις βελόνες. Άλλοι φοβούνται τις πολύ όμορφες γυναίκες.

Υπάρχουν εκατοντάδες φοβίες. Κάποιοι φοβούνται τον έρωτα. Μόλις φτάνουν κοντά του το καταλαβαίνουν και τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν. Χωρίζουν και εξαφανίζονται. Στην πραγματικότητα όμως τρέχουν να κρυφτούν από τους εαυτούς τους. Και μετά πανηγυρίζουν που σώθηκαν άλλη μια μέρα. Και μετά μένουν μόνοι τους στο σπίτι τους να γεμίζουν το κεφάλι τους αλκοόλ και να κοιμούνται με το μπουκάλι αγκαλιά. Κάνουν σχέσεις εφήμερες, που τους πάνε στο πουθενά. Πορεύονται μόνοι σ’ αυτή τη ζωή. Αγοράζουν στεγνό σεξ και το παρομοιάζουν με γρήγορο φαγητό. Δεν υπάρχει ο έρωτας στη ζωή τους γιατί υπάρχει ο φόβος. Ο καθηγητής είναι ένας από αυτούς, είναι όμως κι άλλοι. Ζουν ανάμεσα μας.

Εκείνη όμως η κοπέλα που την λένε Βάλια, που μπαίνει στη ζωή αυτού του άντρα δεν ξέρει από κανόνες. Τολμά να ταράξει τα νερά. Δίνει μια κλωτσιά στον ονειροφαντασμένο μίζερο κόσμο του, τον γκρεμίζει και του λέει να κοιτάξει ψηλά στον ουρανό. Αυτή η κοπέλα είναι το φως. Είναι το τώρα.

Παραστάσεις:
Τετ 
5 Αυγούστου στην αυλή του flea theatre - Λευκωσία.
Παρ 7 Αυγούστου στο Val's place - Γιαλιά (ακολουθεί live από την ομάδα του Val's place).
Τετ 19, Πεμ 20 & Παρ 21  Αυγούστου, Let Them Eat Cake, Πάφος. 

Ώρα έναρξης: 8.15μ.μ. Κρατήσεις: 97719545.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close