News , Guide

Αυτή είναι η πρώτη πλωτή σουίτα στον κόσμο

Βγαλμένη από ταινία του Τζέιμς Μποντ

Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2020

Σε ένα ασυνήθιστο καλοκαίρι, σημαδεμένο από την πανδημία του κορωνοϊού, μια ξεχωριστή επιλογή διακοπών, μια πολυτελής, πλωτή κάψουλα-σουίτα έρχεται να δώσει νέες επιλογές αναψυχής.

Μια λευκή κάψουλα πλέει στη μέση γαλαζοπράσινων νερών. Στο εσωτερικό της, μια τεράστια πολυτελής κρεβατοκάμαρα, μια μικρή κουζίνα και όλες οι ανέσεις που προσφέρει μια σουίτα ξενοδοχείου.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι δημιουργοί του ονειρεμένου πλεούμενου καταλύματος το αποκαλούν την πρώτη πλωτή σουίτα στον κόσμο.

Η κινηματογραφική ιστορία της πλωτής σουίτας

Η ιστορία όμως του εντυπωσιακού δημιουργήματος, που φιλοδοξεί να κερδίσει μια θέση στις εναλλακτικές διακοπές, είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. 

Εμπνευστής της είναι ο Γάλλος αρχιτέκτονας πλοίων Ζαν Μισέλ Ντικανσέλ, ο οποίος πέρασε 25 χρόνια στη μελέτη των τρόπων που ο άνθρωπος μπορεί να κατοικεί τον πλανήτη χωρίς να τον μολύνει.

Ναι, η πλωτή κάψουλα δεν είναι απλώς ξεχωριστή και πλήρως λειτουργική. Σέβεται σε απόλυτο βαθμό το περιβάλλον. Διαθέτει φωτοβολταϊκά πάνελ προκειμένου να παρέχει ρεύμα και ζεστό νερό στους ενοίκους της, ενώ είναι εξοπλισμένη με ειδικό σύστημα επεξεργασίας λυμάτων, ώστε το νερό της τουαλέτας να καταλήγει πεντακάθαρο πίσω στη θάλασσα.

Ακόμη και η άγκυρα, με την οποία κανείς μπορεί να αγκυροβολήσει σε όποιο μέρος επιθυμεί, είναι φτιαγμένη με τρόπο που να μην προκαλεί καταστροφή στον βυθό.

Η σκηνή του Τζέιμς Μποντ που ενέπνευσε την πλωτή σουίτα

Ο Ντικανσέλ εμπνεύστηκε την κάψουλα από μια διάσημη ταινία του Χόλιγουντ.

Ο θρυλικός Τζέιμς Μποντ -Ρότζερ Μουρ- διαφεύγει των «κακών» μαζί με το κορίτσι του αγκαλιά σε μια φουτουριστική κάψουλα. Στο εσωτερικό της ένας αναπαυτικός καναπές-κρεβάτι, βιβλία, τα απαραίτητα ποτά και κάθε άνεση που χρειάζεται ένας «007» για να σαγηνεύσει την παρτενέρ του. Η τελευταία σκηνή της ταινίας «Τζέιμς Μποντ: Η κατάσκοπος που με αγάπησε», το 1977, αποτέλε



Και το όνομα αυτής «Anthenea»
Η «Anthenea», όπως ονομάζεται το φουτουριστικό πλωτό δωμάτιο ξενοδοχείου, απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, ξενοδόχους δηλαδή που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν μια εναλλακτική επιλογή στους πελάτες τους, όσο όμως και σε ιδιώτες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αγοράσουν αυτό το ξεχωριστό πλεούμενο.

Αν και στην ιστοσελίδα της εταιρείας δεν αναφέρονται τιμές, φαίνεται πως μια νύχτα στην «Anthenea» κοστίζει γύρω στα 280 ευρώ, ενώ για να την αγοράσει κανείς θα πρέπει να καταβάλει ποσό που ξεπερνά τα 450.000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close