News , Guide

16 ώρες στην Αγία Νάπα: Όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις

Σου φτιάξαμε πρόγραμμα για να περάσεις ένα ξεχωριστό καλοκαίρι στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2020

Η πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή άδεια δεν έχει φτάσει ακόμα και ίσως κάποιοι από εμάς να μην έχουμε αποφασίσει και πώς θα την αξιοποιήσουμε. Όμως, δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε τις ημέρες αυτές για να απολαύσουμε το καλοκαίρι στην Κύπρο, αφού με μικρές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα ή όποτε άλλοτε ο καθένας μας έχει χρόνο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές που προσφέρει ο τόπος μας.

Εμείς σας δίνουμε ιδέες για το πώς να περάσετε 16 ώρες χαλαρότητας και ξεγνοιασιάς στην Αγία Νάπα, η οποία είναι και φέτος η καρδιά του καλοκαιριού!

8:00 │ Για τους περισσότερο πρωινούς τύπους, η μέρα ξεκινά με μια βόλτα στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Εκείνη την ώρα, εκτός από τον ήλιο που είναι ακόμα ήπιος και που το απαλό φως του κάνει τα νερά να λαμπυρίζουν, θα δείτε και τους ψαράδες οι οποίοι καταφθάνουν με τα καλούδια της θάλασσας που έχουν πιάσει, αρμενίζοντας από το ξημέρωμα.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, αλλά και να περάσετε από το υπαίθριο θεατράκι όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις όλον τον χρόνο. Στο λιμανάκι θα δείτε δύο εμβληματικά γλυπτά, του ψαρά και της γοργόνας, τα οποία επισφραγίζουν τη ναυτική παράδοση της Αγίας Νάπας.

9:00 │ Μετά από τον περίπατο στο λιμανάκι, καθίστε σε ένα από τα καφέ που βρίσκονται εκεί, απολαύστε ένα αναζωογονητικό ρόφημα και σχεδιάστε την υπόλοιπη μέρα αγναντεύοντας τη θάλασσα.

10:00 │ Είστε έτοιμοι για γνώση; Το μουσείο «ΘΑΛΑΣΣΑ», όπου εξέχουσα θέση κατέχει το πιστό αντίγραφο του ελληνικού εμπορικού πλοίου «ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΙΙ» της κλασικής περιόδου, είναι ένα ταξίδι στον χρόνο και πιο συγκεκριμένα στη σύνδεση της Κύπρου με τη θάλασσα από τη Νεολιθική Εποχή μέχρι και την Ενετοκρατία, δηλαδή καλύπτει περίπου 7.000 χρόνια.
Παράλληλα, τα απολιθώματα (ηλικίας μέχρι και 100 εκατομμυρίων ετών!) και τα ταριχευμένα θαλάσσια ζώα και οι οργανισμοί που εκτίθενται μας φέρνουν σε επαφή με τα πιο σπάνια και ενδιαφέροντα είδη της θάλασσάς μας.

11:00 │ Ώρα για βουτιές! Οι επιλογές είναι πολλές και μάλιστα βραβευμένες! Στις περισσότερες παραλίες της Αγίας Νάπας έχει απονεμηθεί η «Γαλάζια Σημαία», διεθνές σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες, το οποίο απονέμεται με βάση αυστηρά κριτήρια ελέγχου της καθαριότητας των οργανωμένων παραλιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Από την αγαπημένη Αγία Θέκλα ως τον μαγευτικό Κόννο, οι ακτές της Αγίας Νάπας σχηματίζουν μεγαλύτερους ή μικρότερους κόλπους με κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για ασφαλές κολύμπι, αλλά και για υποβρύχια εξερεύνηση για όσους αναζητούν την περιπέτεια!

Για να ανακαλύψετε περισσότερους θησαυρούς των ακτών της περιοχής, κανονίστε με την παρέα ή την οικογένειά σας μια εκδρομή με βάρκα και το θέαμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

14:00 │ Το μεσημέρι επιβάλλεται ένα διάλειμμα για ξεκούραση και φαγητό. Επιλέξτε να καθίσετε σε ένα από τα ταβερνάκια της πόλης ή σε κάποιο εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα, αν δε θέλετε να αποχωριστείτε τη θέα!
Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να βρείτε και παραδοσιακές γεύσεις, τις οποίες η αγιαναπίτικη κουζίνα τιμά δεόντως, αλλά και πιάτα που ανήκουν στη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα.

16:00 │ Αφότου θα έχετε ολοκληρώσει τη μεσημεριανή σας παύση, επισκεφθείτε μια διαφορετική παραλία από αυτή που κολυμπήσατε το πρωί, εντοπίστε μια ελεύθερη ομπρέλα και χαλαρώστε, αφήνοντας τη θαλασσινή αύρα να σας δροσίσει.
Και μην ξεχνάτε! Είστε δίπλα στη φύση! Τα μοναπάτια της φύσης της Αγίας Νάπας είναι το ιδανικότερο μέρος για να συνδυάσει κανείς τη φυσική άσκηση με τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Για παράδειγμα, μπορείτε να περπατήστε χαλαρά από τον Κόννο, διασχίζοντας ένα σημείο με πλούσια βλάστηση και εξαιρετική θέα και να καταλήξτε στο γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.

19:45 │ Αναμφισβήτητα, η πιο ωραία ώρα της ημέρας και ειδικά του καλοκαιριού είναι το ηλιοβασίλεμα! Μια βόλτα στην κορυφή του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, εκεί όπου το βλέμμα συναντά τον ουρανό την ώρα που ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα, είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψει!

21:00 │ Κλείστε μια φανταστική μέρα, απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό κοκτέιλ σε ένα από τα πολλά και για όλα τα γούστα μπαράκια της Αγίας Νάπας. Ατμοσφαιρικά beach bars, αλλά και περισσότερο fancy στέκια της περίφημης πλατείας της Αγίας Νάπας υποδέχονται τους επισκέπτες τους με άκρως καλοκαιρινή διάθεση!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close