Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

12+1 μαγαζιά για φαγητό, καφέ και γλυκό στο γραφικό Όμοδος

Ετοιμάσου για εξόρμηση στο υπέροχο Όμοδος

Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2020

Η μεγάλη πλατεία του χωριού μπροστά στο μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, ο μεσαιωνικός ληνός, τα στενά δρομάκια, τα πετρόκτιστα σπίτια όλα χωμένα στο πράσινο, προσδίδουν στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία που σε περιμένει όλους τους μήνες τους χρόνου.

Εξ ου κι εμείς σου προτείνουμε να επισκεφθείς το χωριό, τις ήρεμες μέρες του Αυγούστου που διανύουμε, για καλό φαγητό σε μία από τις ταβέρνες του, brunch με αρκατένο σε ένα από τα πιο διάσημα μαγαζιά του, καφέ στη χόβολη στο ολοκαίνουριο καφενεδάκι του χωριού, δροσερό μαχαλεπί στην πλατεία και βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια του! 

Ας δούμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις στο Όμοδος! 

Για φαγητό

Εστιατόριο Πλαγιά
Το υπέροχο εστιατόριο του «Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι στη σύγχρονη τοπική κουζίνα, συνοδευμένη ιδανικά με τα εκλεκτά κρασιά του. Και όλα αυτά σε σε ένα ευχάριστο και εκλεπτυσμένο περιβάλλον, με θέα τα καταπράσινα αμπέλια του Ομόδους.
(25446000) Δημήτρη Λιπέρτη, Όμοδος.

Κατώι
Στο Όμοδος θα πας για να απολαύσεις βόλτες στα γραφικά δρομάκια του χωριού καθώς και γεύσεις σε έναν χώρο εξαιρετικό, ακριβώς όπως ονειρεύεσαι μια παραδοσιακή ταβερνούλα. Εδώ, πέρα από την ποικιλία κρεατικών, το χαλούμι στη σχάρα, τα κολοκυθάκια με τα αβγά κ.ά., θα απολαύσεις και πιάτα της κυπριακής κουζίνας σερβιρισμένα με έναν πιο δημιουργικό τρόπο.
(25423033, 99674444, 99587842) Ληνού 25, Όμοδος.

Στου Κυρ Γιάννη
Στο Όμοδος θα βρεις και τον Κυρ-Γιάννη ο οποίος προσφέρει αυθεντική κυπριακή κουζίνα, για εκλεκτούς καλοφαγάδες, την οποία θα απολαύσεις σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.
(25422100) Δ-Κ 10.00-02.00.

Μαύρες Χήνες
Εδώ θα περάσεις πολύ όμορφα ειδικά το σαββατόβραδο που υπάρχει ζωντανή μουσική. Η κοσμοπολίτικη φινέτσα της ταβέρνας έρχεται και περιπλέκεται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού. Στην ταβέρνα οι περισσότερο απαιτητικοί και ‘κουλτουριάρηδες’ μπορούν να γευτούν στο κελάρι της μια μεγάλη συλλογή από επίλεκτα κρασιά. Όσο για τις γεύσεις, σερβίρει παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες, οι οποίοι είναι λες και φτιάχτηκαν από τα χέρια της γιαγιάς, με την ίδια ζεστασιά και φροντίδα. 
(70 005459)

Αμπελοθέα
Οικογενειακό εστιατόριο σε ύψωμα που προσφέρει απρόσκοπτη θέα στους αμπελώνες της περιοχής. Εδώ θα φας παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα τα οποία θα συνοδεύσεις με ντόπιο κρασί.
(25421366)

Μακρινάρι
Μέσα στα στενά του γραφικού Ομόδους, το Μακρινάρι είναι μια παραδοσιακή, κυπριακή ταβέρνα που δημιουργεί ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες. Σε ξεχωριστές περιστάσεις, το σκηνικό συμπληρώνει ζωντανή μουσική.
(25422151) 

Η αυλή του θεμιστοκλή
Ένα από τα πιο όμορφα ταβερνάκια του Ομόδους, το οποίο μάλιστα έχει υποστεί ριζική ανακαίνιση. Εδώ θα απολαύσεις σπιτικό φαγητό, αποτελούμενο από γευστικούς και ποιοτικούς μεζέδες, φιλική εξυπηρέτηση και ένα υπέροχο περιβάλλον. Μάλιστα από το Σάββατο 22 Αυγούστου και κάθε Σάββατο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, η ολοκαίνουριά του αυλή θα φιλοξενεί βραδιές με live μουσική, σε χαλαρούς ρυθμούς συνοδευμένη πάντα με τους ποιοτικούς μεζέδες και ναργιλέ.
(25422649 ή 99405297)

Για brunch


Fotini’s Bakery House
Τo τελευταίο χρόνο τα διάσημα αρκατένα Φωτεινής έχουν δημιουργήσει στο Όμοδος το Fotini’s Bakery House, το σπιτικό τους, στο οποίο εκθέτουν τα προϊόντα τους: τα αρκατένα «Φωτεινή», τις πιο ασυνήθιστες γεύσεις μαρμελάδας που έχετε ποτέ γευτεί, και τα αγαπημένα κυπριακά γλυκά του κουταλιού.  Ξεχωρίζουν πάντα, οι μοναδικές, αρκατένες μπουκιές. Μικρές λαχταριστές μπουκιές από γεύση ελιάς, γλυκάνισο και πορτοκάλι, κανέλα, σταφίδες αλλά και μπουκιές με αλεύρι ολικής αλέσεως. Και για όσους θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους, τους προσφέρουν τη δυνατότητα να καθίσουν στο σπιτικό τους και να απολαύσουν ένα πλήρως χορταστικό brunch, κυπριακό παραδοσιακό μπούκωμα, την υγιεινή μας πρόταση brunch, αλλά και τον γλυκό μας πειρασμό από ζεστή λιωμένη σοκολάτα και φρέσκες φράουλες. Όλες οι προτάσεις τους, εξάλλου, έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την ταυτότητα, τα αρκατένα και το ζεστό αρκατένο ψωμί της Φωτεινής.
(99 284201) Ληνός, 4760, Όμοδος. Ανοιχτό καθημερινά: 10:00-19:00
 

Για καφέ

Καφενείο Η Ωραία Κύπρος
Θα πας σίγουρα στην πιο παλιά και μεγάλη πλατεία της Κύπρου, δίπλα στην ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, στην καρδιά του Ομόδους. Εκεί σε περιμένει το ολοκαίνουριο καφενείο Η Ωραία Κύπρος. Ένα παραδοσιακό καφενείο που διατηρεί αλώβητο τον κυπριακό χαρακτήρα συνδυάζοντάς τον με τις επιταγές της εποχής. Στον κατάλογο θα βρείτε κυπριακά ροφήματα και εδέσματα: από αυθεντικό, μερακλίδικο, κυπριακό καφέ, δροσιστική λεμονάδα και γλυκά του κουταλιού, μέχρι φρέντο εσπρέσο, αμερικάνο, λάτε και μακιάτο. Χωρίς να περιορίζεται, ωστόσο, στα κλασικά ροφήματα, στον κατάλογο της Ωραίας Κύπρου θα βρείτε επιλογές μοναδικές όπως το αφογκάτο (καφές με παγωτό) ή το αυθεντικό κυπριακό ποτό Brandy Sour και σπιτικό παγωτό! Και φυσικά, βρισκόμενοι σε ένα από τα σημαντικότερα κρασοχώρια της επαρχίας Λεμεσού, στην Ωραία Κύπρο θα βρείτε τα εκλεκτά κρασιά του οινοποιείου Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη.
(96226031) Πλατεία Ομόδους, 22, Όμοδος, επ. Λεμεσού. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή: 08:00 – 18:00, Τρίτη: Κλειστά.

Για γλυκό...
Θα κάνεις σίγουρα μία στάση στο George’s Daughter & Son (99 026849). Ένα κουκλίστικο καφέ / ζαχαροπλαστείο στο οποίο πραγματικά δεν θα ξέρεις να πρωτοδοκιμάσεις: από κέικ, μέχρι τα éclair, την νόστιμη τάρτα με φρούτα, ένα κρεμώδες Oreo ή οτιδήποτε άλλο! Μπορείς όμως να απολαύσεις κι ένα δροσερό μαχαλεπί. 

AΚΟΜΑ...
Στην πλατεία θα απολαύσεις το σουβλάκι σου στην Καμάρα (99772371) και στο Themelio (99459306). Το απογευματάκι μπορείς να πιεις κυπριακό καφέ μαζί με τραγανούς λουκουμάδες στην Platia Cafeteria

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close