Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2022
H ομαδική έκθεση “Under the Same Sky” είναι η πρώτη έκθεση της γκαλερί σύγχρονης τέχνης RIANA RAOUNA www.rianaraouna.com που διοργανώνεται σε φυσικό χώρο και παρουσιάζει έργα από 12 ανερχόμενους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση διεξάγεται από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου, στο A+ Multipurpose Event Space, στην οδό Ερμού 266, 1017 Λευκωσία.
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι: Botond Gagyi (Ρουμανία), Besher Koushaji (Συρία), Ebuka P. Agudiegwu (Νιγηρία), Henry Glover (Ηνωμένο Βασίλειο), Jeehye Song (Γερμανία), Lara Rottinghaus (Γερμανία), Matete Martini (Ιταλία), Marina Olympios (Κύπρος), Mia Takemoto (Σκωτία), Shiwen Wang (Κίνα) και Werner Widmer (Ελβετία).
Botond Gagyi, Conquistador, Oil on canvas, 2020, 155 x 125 cm
Μέσα από είκοσι έργα εικονιστικής και αφηρημένης ζωγραφικής και τρία γλυπτά, η έκθεση “Under the Same Sky” διαπραγματεύεται την έννοια της νοσταλγίας, είτε ως μια ψυχολογική κατάσταση είτε ως ανάμνηση τοπίων και συμβάντων από το παρελθόν. Σύμφωνα με την ιδρύτρια της γκαλερί και επιμελήτρια της έκθεσης Ριάνα Ραουνά, “Το συναίσθημα της νοσταλγίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Αφορά μεν το παρελθόν, αλλά λειτουργεί και ως όχημα για αναθεώρηση του πώς αντιλαμβανόμαστε το παρόν και πώς οραματιζόμαστε το μέλλον.”
Ebuka P. Agudiegwu, Time is not a gentle man, Acrylic on canvas, 2021, 92 x 92 cm
Τα έργα της έκθεσης βασίζονται στις αρχές της ζωγραφικής και της γλυπτικής ενώ ταυτόχρονα, αντικατοπτρίζουν τις νέες τάσεις στη σύγχρονη τέχνη μέσα από τη φρέσκια ματιά της νέας γενιάς καλλιτεχνών. Όπως εξηγεί η Ριάνα Ραουνά, “Αυτή η έκθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς επειδή παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Κύπρο, τα έργα πολύ υποσχόμενων καλλιτεχνών από το διεθνή χώρο της σύγχρονης τέχνης. Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους συλλέκτες και λάτρεις της σύγχρονης τέχνης, να ανακαλύψουν συναρπαστικούς καλλιτέχνες και να αποκτήσουν έργα υψηλής αισθητικής, των οποίων η αξία αναμένεται να αυξηθεί τόσο σε πολιτιστικό, όσο και οικονομικό επίπεδο με την πάροδο του χρόνου.”
Εγκαίνια: Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 6 – 9 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαρτίου – 20 Απριλίου, Δευτέρα – Σάββατο, 11-8 μ.μ.
Διεύθυνση: Α+ Multipurpose Event Space, οδός Ερμού 266, 1017 Λευκωσία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 22 462888, στο info@rianaraouna.com, ή μέσω της ιστοσελίδας www.rianaraouna.com.
Lara Rottinghaus, Lockdown Frühstück, Oil on linen, 2021, 120 x 100 cm
Σχετικά με την γκαλερί: Η γκαλερί RIANA RAOUNA είναι μια γκαλερύ σύγχρονης τέχνης η οποία ιδρύθηκε από τη Ριάνα Ραουνά, εξειδικευμένη στον τομέα της σύγχρονης τέχνης και κάτοχο τίτλου με άριστα στο MA Contemporary Art από το Sotheby’s Institute of Art, Λονδίνου. Η γκαλερί επικεντρώνεται στην ανάδειξη ανερχόμενων καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν έντονη δραστηριότητα και αποτελούν κάποια από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα σε διεθνές επίπεδο. Η γκαλερί λειτουργεί διαδικτυακά στο www.rianaraouna.com, καθώς επίσης με εκθέσεις σε φυσικούς χώρους σε διάφορα μέρη του κόσμου.
κεντρική εικόνα: Henry Glover, One of these days I will feel strong enough to cry, Oil, soft pastel and charcoal on canvas, 2021, 90 x 120 cm
Σχετικά
«Papiers: Fountain of Desires»: Έργα σε χαρτί 17 καλλιτεχνών, στην Isnotgallery
Καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και εικαστικών προσεγγίσεων, επιμένουν στο χαρτί ως πεδίο πειραματισμού και έκφρασης
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί την έκθεση “Retrospect-Me” του Άριστου Χριστοφόρου
Το ξενοδοχείο στηρίζει τη σύγχρονη εγχωρία τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία
JELO6 Project: Εκεί όπου το Κόσμημα, η Κεραμική και το Εικαστικό Αντικείμενο συναντώνται
H Λευκωσία θα μεταμορφωθεί σε ένα ζωντανό κόμβο συνάντησης καλλιτεχνών Σύγχρονου Κοσμήματος, Κεραμικής και Αντικειμένων Τέχνης
Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Ανδρέα Μακαρίου επιστρέφει με τη νέα του εικαστική πρόταση
Η νέα του δουλειά του έχει τίτλο “Μνήμες από το ΜΕΛΛΟΝ” και παρουσιάζεται στην γκαλερύ Αποκάλυψη
4η Μπιενάλε Λάρνακας: Ο Νοέμβρης καταφθάνει με ένα γεμάτο πρόγραμμα για παιδιά και λάτρεις τoυ λόγου και των παραστατικών τεχνών
Οι παράλληλες δράσεις της 4ης Εβδομάδας προσκαλούν τον κόσμο να αναλάβει ενεργό ρόλο στην τέχνη, ακολουθώντας Ίχνη και Γραμμές.
Relocations: Ατομική έκθεση του Ζήνωνα Τζέπρα στη Alpha C.K. Art Gallery
Τη νέα δουλειά του Κύπριου ζωγράφου Ζήνωνα Τζέπρα με τίτλο «Relocations» παρουσιάζει η Alpha C.K. Art Gallery από την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου.
Nicely Cut, thanks: Η έκθεση με κολλάζ της Λίζας Πετρίδου
Μια εικαστική προσέγγιση πάνω στη διαδικασία του κολλάζ ως πράξης τομής, ανασύνθεσης, αφήγησης και αντίληψης πραγμάτων και καταστάσεων
Έκθεση Ιρανικής και Λιβανέζικης Τέχνης για το Τραύμα και την Ανθεκτικότητα στη The Gallery 45
Η Αυλαία πίσω από την Ανθεκτικότητα
Η εικαστική πρόταση του Κίκου Λανίτη με τίτλο “Portraits in Transition”
Ραγδαίες αλλαγές της εποχής μας μέσα από το ανθρώπινο πρόσωπο
Η Gallery 45 παρουσιάζει μια έκθεση ιρανικής και λιβανέζικης τέχνης
Τίτλος της «Η Αυλαία πίσω από την Ανθεκτικότητα», και θέμα της οι έννοιες του τραύματος και της ανθεκτικότητας μέσα από το βλέμμα σύγχρονων Ιρανών και Λιβανέζων καλλιτεχνών
«Crafting Continuity»: H 3ήμερη δικοινοτική έκθεση που φέρνει κοντά Κύπριους σχεδιαστές και δεξιοτέχνες τεχνίτες
Η έκθεση φέρνει κοντά νέους Κύπριους σχεδιαστές και δεξιοτέχνες τεχνίτες από όλη την Κύπρο και τη διασπορά, ενωμένους από ένα κοινό πάθος για τη διατήρηση και επανερμηνεία παραδοσιακών τεχνικών
Έκθεση ζωγραφικής και μονοτυπίας Γιόλας Κυριάκου
Με τίτλο «Ίασιμες Πινελιές – Σε ένα αναπάντεχο ταξίδι…»