Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2022
Το Netflix καταβάλλει προσπάθειες να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, ξεκινώντας από τρεις χώρες σε Κεντρική και Νότια Αμερική.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως εγκαινιάζει νέους τρόπους ώστε να διασφαλίσει ότι η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης από διαφορετικά νοικοκυριά θα συνεπάγεται και επιπρόσθετη χρέωση.
«Πάντα διευκολύναμε άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και διαφορετικές ροές περιεχομένου στα πακέτα standard και premium. Αν και οι ρυθμίσεις αυτές ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, δημιούργησαν ωστόσο κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί κανείς να μοιραστεί το Netflix», αναφέρει στην ανακοίνωση.
Και συνεχίζει: «Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λογαριασμοί που μοιράζονται μεταξύ νοικοκυριών, επηρεάζοντας την ικανότητά μας να επενδύουμε σε καταπληκτικές νέες τηλεοπτικές και ταινίες για τα μέλη μας».
Η ανακοίνωση επιβεβαίωσε τη φημολογία πως η εταιρεία από καιρό ήθελε να καταργήσει τη δημοφιλή πρακτική της κοινής χρήσης λογαριασμού μεταξύ ατόμων που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι, προτρέποντάς τους να πληρώσουν μια επιπλέον χρέωση για το προνόμιο αυτό.
Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές του Netflix στα πακέτα standard και premium θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν υπό-λογαριασμούς για ακόμη και δύο άτομα που δεν ζουν στο ίδιο νοικοκυριό, παρέχοντας τους αυτόνομα προφίλ και δικούς τους κωδικούς πρόσβασης με επιπρόσθετη χρέωση.
Η άλλη λειτουργία θα επιτρέπει στους συνδρομητές να μεταφέρουν πληροφορίες προφίλ, όπως ιστορικό προβολής και εξατομικευμένες προτάσεις, είτε σε νέο λογαριασμό είτε σε «έξτρα δευτερεύοντα λογαριασμό».
Οι νέες ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν πιλοτικά σε Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «θα εργαστούμε ώστε να κατανοήσουμε τη χρηστικότητα των νέων αυτών χαρακτηριστικών προτού προχωρήσουμε στις αλλαγές και σε άλλες περιοχές του κόσμου».
Πηγή: Lifo.gr
Σχετικά

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο, με τον Άντι Σέρκις να επιστρέφει ως Gollum

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Οι βραβεύσεις
Τελευταίο καρέ με δυνατές ιστορίες και ξεχωριστές βραβεύσεις

Η ταινία «Σκαθαροζούμης 3» πήρε το πράσινο φως από την Warner
Η Warner δεν αφήνει το πνεύμα του Σκαθαροζούμη να αναπαυθεί εν ειρήνη και φωνάζει το όνομά του άλλες τρεις φορές για μια ακόμα τρίτη ταινία

«One to One: John & Yoko»: Ένα ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι μετά τους Beatles
«Υποτίθεται ότι είμαι το πρόσωπο που διέλυσε τους Beatles, το ξέρετε;», λέει η Γιόκο Όνο για όσα βίωσε μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος.



Το Mission Impossible 8 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει για τρίτη φορά στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ.

Cyprus Film Days 2025: Ημέρες γεμάτες εικόνες, με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη οθόνη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025, με το κοινό να ανταποκρίνεται θερμά στην ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει η φετινή διοργάνωση.

Οι Κάννες τιμούν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Με Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του