Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κριτική: Φάγαμε καλό κρέας σε ένα εστιατόριο που ξεχωρίζει!

Ο απόλυτος προορισμός για αυθεντική νοτιοαφρικάνικη κουζίνα και dry aged βοδινά φιλέτο

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2020

Είναι πραγματικά ευτυχές στις μέρες μας να βλέπεις κατάμεστα εστιατόρια από λάτρεις της ποιοτικής εστίασης. Ένα εξ αυτών και το βραβευμένο The Lodge στην παραλιακή Πάφο που κατάφερε να αποκτήσει φανατικό -με την κουζίνα του και όχι μόνο- κοινό, το οποίο ποντάρει στην αυθεντία των South African γεύσεων, των ποιοτικών, ξηρής ωρίμανσης βοδινών και των φρέσκων ψαρικών. 

Ο πραγματικά καλαίσθητος χώρος, που παρεμπιπτόντως φέρει την υπογραφή της αρχιτέκτονος και συνιδιοκτήτριας Anastasia Van Rijn, θα κλέψει και τις δικές σου περιεργαστικές ματιές με τις αφρικανικές, έθνικ διακοσμητικές του πινελιές, τα μοναδικά του διακοσμητικά στοιχεία και φωτιστικά και φυσικά το εντυπωσιακό του μπαρ. 

Με την καλοκαιρία, όλα τα τραπέζια βγαίνουν στην περίκλειστη με ψηλά κυπαρίσσια, ολόδροση αυλή, που είναι κι αυτή όμορφα διακοσμημένη με στοιχεία που σε ταξιδεύουν στο νοτιότερο άκρο της Αφρικής. 

Ταξιδιάρικος προς την ίδια κατεύθυνση και ο εκτενής κατάλογος εδεσμάτων, που σε προσκαλεί από τη μια να βιώσεις ένα γευστικό σαφάρι με αυθεντικά προϊόντα, γεύσεις και αρώματα από την εν λόγω περιοχή και από την άλλη σε προκαλεί να δοκιμάσεις τα πειραγμένα πιάτα του Ολλανδού συνιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου Peter Van Rijn. 

Οι κριτσανιστές, ως amuse bouche, του πίτες, νίκησαν το αίσθημα της πείνας μας, ειδικά όταν βούτηξαν στο σπιτικό Braai sauce, αλλά και όταν συνόδευσαν επάξια την με ελληνικό twist, Soweto salad, αποτελούμενη από ρόκα, κόκκινο κραμπί, κόλιανδρο, ντομάτα, ελιές και φέτα. Μια δροσερή δημιουργία που συνδυάστηκε υπέροχα με ένα ποτήρι από το αποκλειστικής εισαγωγής, νοτιοαφρικάνικο sauvignon blanc. 

Δεν αντισταθήκαμε φυσικά στο χειροποίητο, φτιαγμένο από τα χέρια σου σεφ, βοδινό λουκάνικο boerewors, το οποίο ψήθηκε ιδανικά πάνω στη σχάρα και συνοδεύτηκε με εξαίρετο σε εντάσεις chutney. To επίσης αποκλειστικής εισαγωγής από τη Νότιο Αφρική, ερυθρό Pinotage, μάς προϊδέασε και για την άφιξη των δυο κυρίως, επί της σχάρας ψημένων γαστριμαργικών ατραξιόν. Πρώτο έφτασε το εξαιρετικής κατανομής λίπους, ζουμερό rib eye steak το οποίο ψήθηκε μέτριο, όπως ακριβώς το ζητήσαμε, και συνοδεύτηκε με κοκκινόχρωμο al dente ρύζι και την επίσης, σπιτική και φασαριόζικη στην προετοιμασία της piri piri sauce. 

Τα εύσημά μας φυσικά, δόθηκαν και για το δεύτερο κυρίως πιάτο, που δεν ήταν άλλο από το θηριώδες 800γρ. T – Bone steak, του οποίου τόσο το μέρος του φιλέτου όσο και το μεγαλύτερο, αυτό του sirloin, παρέμειναν ζουμερά και τρυφερά, μα πρωτίστως παινεύονταν για τα αρώματα παλαίωσης. 

Μπορεί να είχαμε φτάσει και οι δυο μας στα όρια του κορεσμού, μα δεν αντισταθήκαμε στους δυο ύστατους πειρασμούς του The Lodge, αυτό με πρωταγωνιστή τη με νερουλή σοκολατένια καρδιά, Sandton Lava Cake και φυσικά το Peppermint Crisp, συνοδευμένο με σφηνάκια από λικέρ μέντας και ποτό Amarula. 

Μια γενικά όμορφη γαστρονομική εμπειρία, που σίγουρα θα φροντίσω να επαναλάβω λίαν συντόμως.   


 

Λογαριασμός (2 άτομα)
1 Σαλάτα Soweto                                                 €5
1 Λουκάνικο Boerewors                                       €7
1 Ribeye 300γρ                                                    €25
1 T-bone steak  800γρ                                         €40
1 Λάβα σοκολάτας Sandton                                 €8
1 Peppermint crisp (επιδόρπιο)                           €8
4 Ποτήρια κρασί                                                   €20
Σύνολο                                                                €113
Τιμή κατ΄ άτομο                                                   €56.50

(96677288) Λεωφόρος Ποσειδώνος 52, Πάφος. Δ-Κ 17.00-23.00. Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες. Διαθέσιμος χώρος στάθμευσης. Πρόσβαση σε αναπηρικά καθίσματα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close