Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου: Μαγεύει το τελευταίο φεγγάρι του καλοκαιριού

Απόψε η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού, που θα μας χαρίσει μαγευτικές εικόνες και ένααπολαυστικό, καθηλωτικό θέαμα

Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2020

Το ολόγιομο φεγγάρι έκανε την εμφάνιση του την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, ώρα Κύπρου στις 8:10 και θα κορυφωθεί την Τετάρτη 2 του μήνα, όταν η Σελήνη θα τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι από τον ήλιο. Η Πανσέληνος αυτή είναι γνωστή με πολλά ονόματα, ενώ το επικρατέστερο φαίνεται να είναι το «Corn Moon», δηλαδή «η πανσέληνος του καλαμποκιού». Τυχαίνει επίσης να αποτελεί την ένατη Πανσέληνο του έτους από τις 13 συνολικά και την τελευταία του καλοκαιριού.

Το εντυπωσιακό αυτό φεγγάρι που σηματοδοτεί το τέλος του θέρους και την αρχή της φθινοπωρινής περιόδου έχει πάρει το όνομα του από τους Αμερικάνους ιθαγενείς που έδιναν διαφορετικά ονόματα στην πανσέληνο κάθε μήνα για να μπορούν να αντιλαμβάνονται την πάροδο των εποχών και να τις συνδυάζουν με τα σημαντικά γεγονότα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της NASA. Έτσι, το «Corn Moon», το «Barley Moon» ή αλλιώς το «Harvest Moon» αναφέρεται στη συγκομιδή και στο αλώνισμα του καλαμποκιού, ενώ η αντίστοιχη ευρωπαϊκή ονομασία είναι το «Fruit Moon» – η πανσέληνος των φρούτων – που σηματοδοτεί και αυτή με τη σειρά της την ωρίμανση και τη συγκομιδή των εποχιακών φρούτων.

H Πανσέληνος αυτή θα διαρκέσει σύμφωνα με τον ειδικό εμπειρογνώμονα της Nasa, Γκόρντον Τζόνστον (Gordon Johnston) περίπου τρεις ημέρες και θα φτάσει τη μέγιστη φωτεινότητά της, την Πέμπτη 3 του μηνός, χαρίζοντάς μας μαγευτικές εικόνες και ένα απολαυστικό, καθηλωτικό θέαμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναν.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close