Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 υπέροχα στέκια για καφέ και κοκτέιλ στη Λευκωσία

Νέα (σχετικά) και πολύ ωραία μέρη για all day απόλαυση!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2020

Να έχουν καλό καφέ, ωραία ατμόσφαιρα και να είναι για κάθε στιγμή της ημέρας. Αυτές τις προϋποθέσεις θέσαμε για να αποφασίσουμε σε ποια café στη Λευκωσία θα την βγάλουμε τον Σεπτέμβρη, μόνο που… τα αποτελέσματα που μας επέστρεψε η αναζήτηση της λίστας ήταν αρκετά και πολύ… εντυπωσιακά.

Είπαμε λοιπόν να περιορίσουμε τα αποτελέσματα και να απομονώσουμε στην παρακάτω λίστα τα 3 αγαπημένα μας μέρη που να είναι μάλιστα (σχετικά) νέα και ωραία! 

Kollaborative Coffee Roasters
Είναι καλοστημένο και πολύ ατμοσφαιρικό, φτιάχνουν εξαιρετικό καφέ και εκπληκτικά κοκτέιλ και το πιο σημαντικό ήρθε για να μας προτείνει κάτι νέο στην πρωτεύουσα! Ο λόγος για το Kollaborative Coffee Roasters, το νέο all day roastery και bar, που άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες τις πόρτες του στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην οδό Βασιλίσσης Φρειδερίκης 4, ακριβώς δίπλα στο New Division. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό χώρο, με απαράμιλλη αισθητική και καλαίσθητη αυλή, και μεγάλη προσοχή στις... λεπτομέρειες. Η ίδια προσοχή έχει δοθεί και στις ποικιλίες καφέ οι οποίες φρεσκοκαβουρδίζονται στο χώρο και στην cocktail list. Εξάλλου, αυτό είναι και το μότο τους "fine coffee and drinks all day". Ξεκίνα λοιπόν τη μέρα σου (από τις 07.30) με έναν καλοφτιαγμένο καφέ και ολοκλήρωσέ την με ένα μοναδικό κοκτέιλ (μέχρι και τις 24.00). 
Βασιλίσσης Φρειδερίκης 4. Δ-Παρ 07:30-00:00 & Σ 8:30-00:00.


Τhat’s Y
Το "Τhat’s Y" ήρθε για να μας δώσει άλλη μία επιλογή για την έξοδό μας στη Λευκωσία. Πρόκειται για έναν all day χώρο, ο οποίος μόλις δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Ευαγόρου 27 Α+Β, απέναντι από το παλιό ΓΣΠ... και ο οποίος υπόσχεται να σε εντυπωσιάσει τόσο με το χώρο του και τη μικρή ατμοσφαιρική του αυλή όσο και με τα κοκτέιλ του! Το εν λόγω μαγαζί πέρα από το μεγάλο πλεονέκτημα του location, έχει και την υπέροχη αύρα ενός εμπνευσμένου design που παραπέμπει στις δεκαετίες του ΄50-΄60, όπως και την ασταμάτητη διάθεση να μας συναρπάζει και να θέλουμε να το ζούμε τόσο στα meet ups με τους φίλους όσο και στα πιο χαλαρά μας. Σ' αυτό, βέβαια, βοηθά το μοντέρνο vibe του αλλά και το εξαιρετικό μπαρ, απ' αυτά που αρμόζουν σε κάθε μητρόπολη και εμπνέουν για μεγάλες συζητήσεις αλλά και after office drinks που εξαφανίζουν τα προβλήματα της μέρας. Εξάλλου, πίσω από τη δημιουργία του χώρου, oι νεαροί ιδιοκτήτες του αυτό που ήθελαν να φτιάξουν ένα μοντερνοποιημένο καφενέ όπου θα μπορείς να πας από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και να συνεχίσεις με ποτάκι από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ. Το μαγαζί λοιπόν σε υποδέχεται καθημερινά από νωρίς το πρωί σερβίροντάς σου καφέ φτιαγμένο με ιδιαίτερες τεχνικές, καθώς επίσης και τα απαραίτητα συνοδευτικά σνακ, όπως πίτες. Από το απόγευμα και μετά, εκεί θα πας για να αράξεις και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας το ποτό σου (σερβιρονται αφρώδη ποτά, χαμηλά σε αλκοόλ, καθώς επίσης και signature επιλογές τύπου ιταλικά απεριτίφ). Τα κοκτέιλ, όπως και οι μουσικές του, θα σε κάνουν να προτιμήσεις το Τhat’s Y και για τη βραδινή σου διασκέδαση.
(96 337226) Eυαγόρου 27Α, Λευκωσία. Δ-Παρ 08.00-23.30 & Σ 09.00-17.00 & 19.00-24.30 (ο καφές σερβίρεται μέχρι τις 17.30 και το Σ μέχρι τις 17.00).

Swimming Birds
Αν μας ρωτούσατε πριν από λίγο καιρό πού μπορείτε να απολαύσετε ποιοτικό καφέ στο κέντρο της Λευκωσίας, ίσως να δυσκολεύομασταν λίγο να σας απαντήσουμε. Αν και υπάρχουν κάποια γνωστά καφέ (που πλέον όλοι ξέρουμε), όπως και κάποια καφενεδάκια που σερβίρουν καφέ και όχι μόνο, σε ένα φιλικό περιβάλλον, ωστόσο λίγα είναι αυτά που μοιάζουν με το όμορφο και χαριτωμένο καφέ που άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στο πιο γραφικό σημείο της πρωτεύουσας, στην οδό Παλιάς Ηλεκτρικής 5. Το Swimming Birds λοιπόν, με το εμπνευσμένο από τα στοιχεία της φύσης (όπως ο αέρας και το νερό) όνομα, θα το εντοπίσεις στην περιοχή πίσω από το καινούριο Δημαρχείο Λευκωσίας, σε ένα κτίριο που έχει υποστεί ένα σχετικό "λίφτινγκ". Η αλήθεια είναι ότι όταν μπεις στο μαγαζί δεν θα ξέρεις  πού να κοιτάξεις. Είναι όμορφα στημένο και θα σε κερδίσει αμέσως. Ένας χώρος που επιτρέπει στο φως να μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες, με πολύ προσεκτικά επιμελημένη διακόσμηση και διαλεκτά μικροαντικείμενα διάσπαρτα παντού στο χώρο. Πόλος όμως έλξης είναι η μπάρα, με τα κόκκινα τουβλάκια στον διπλανό τοίχο, να προσδίδουν ακόμα περισσότερα στην ατμόσφαιρα, αλλά και η πολύ ατμοσφαιρική πίσω αυλή του, με τα λιγοστά τραπεζάκια και τις αναπαυτικές καρέκλες. Εδώ λοιπόν θα σου φτιάξουν φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, τον οποίο θα συνοδεύσεις με φρέσκα σνακ, όπως και γλυκά που σε προ(σ)καλούν να τα δοκιμάσεις. Μάλιστα προτείνουμε να δοκιμάσεις τον espresso που παρασκευάζεται από το ειδικό μείγμα εσπρέσο της Ονδούρας και Γουατεμάλας. Όλα αυτά μέχρι τις 7 το απόγευμα, γιατί στη συνέχεια μετατρέπεται σε ένα φιλικό wine bar, ιδανικό για έξοδο για ποτό μετά τη δουλειά, υπό το μελωδικό ήχο των "Swimming Birds".
(22019257) Παλιάς Ηλεκτρικής 5. Ώρες λειτουργίας: Δ-Παρ. 07.30-24.00, Σ από τις 09.30, Κ κλειστό.

Kεντρική φωτογραφία: @iraklis13 (Swimming Birds)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close