Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το (ίσως) πιο πολυφωτογραφημένο σημείο στην Κύπρο το φετινό καλοκαίρι

Κοσμοσυρροή στην Πέγεια για το προσαραγμένο πλοίο

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2020

Το "πρωτοανακάλυψαν" οι τουρίστες, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν την περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων και του Αγίου Γεωργίου Πέγειας ψηλά στις προτιμήσεις τους. Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο, λόγω και της ελάχιστης τουριστικής παρουσίας εξαιτίας της πανδημίας, ήρθε ο καιρός να το γνωρίσουν μαζικά και οι Κύπριοι εκδρομείς της Πάφου.

Ο λόγος για το «Edro ΙΙ», το προσαραγμένο πλοίο σημαίας Σιέρα Λεόνε, που εδώ και χρόνια ξέμεινε στα αβαθή της Πέγειας. Το εντυπωσιακό σκαρί στη θάλασσα παρά τις Θαλασσινές Σπηλιές έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες στο δημοφιλέστερο, μακράν, αξιοθέατο της επαρχίας για τους συμπατριώτες μας που επισκέφθηκαν την Πάφο το καλοκαίρι αυτό. Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με εκατοντάδες, κυριολεκτικά, επισκέπτες της περιοχής να συνωστίζονται για μια φωτογραφία με φόντο το εντυπωσιακό άσπρο σκαρί στα αβαθή.

Έχοντας δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σύνολο με την ούτως ή άλλως πανέμορφη περιοχή παρά τις Θαλασσινές Σπηλιές, το σκάφος αυτό αποτελεί τα τελευταία χρόνια περιζήτητο ντεκόρ τέλεσης πολιτικών γάμων από ζευγάρια, αλλά και χώρο επισκέψεων εκδρομέων που απολαμβάνουν τον καφέ ή το ποτό τους στην περιοχή, απαθανατίζοντας το περιβάλλον με το προσαραγμένο πλοίο σε απόσταση αναπνοής από τους ίδιους.

Πριν τις δραματικές εξελίξεις που επέφερε η πανδημία, ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η μαζική έλευση επισκεπτών τους θερινούς μήνες, αφού η φήμη του πλοίου έχει απλωθεί για τα καλά ανά την Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Philenews, οι αρμόδιοι στον Δήμο Πέγειας αναγνωρίζουν πως ο νέος χώρος διαθέτει πανοραμική θέα, που θεωρείται από τα κορυφαία σε ομορφιά τοπία της Κύπρου, γεγονός που συνέτεινε στην εμπορική αξιοποίησή του συνεπεία της προσάραξης του «Edro II». Επιβεβαίωσαν επίσης πως παρατηρείτο μέχρι την καραντίνα μια ολοένα και αυξητική τάση τέλεσης πολιτικών γάμων από ζευγάρια που ζητούν το συγκεκριμένο ντεκόρ για την τέλεση των γάμων τους και εκφράζουν τη βεβαιότητα για τη συνέχιση της ζήτησης όταν η ομαλότητα επανέλθει.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close