Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στάση σε μία από τις πιο νόστιμες ταβέρνες του νησιού μας

Η υποψήφια στα φετινά Eating Awards ταβέρνα σερβίρει αυθεντικές γεύσεις του τόπου μας, σε ένα υπέροχο σκηνικό!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2020

Η ταβέρνα Μουσικός αποτελεί αναλλοίωτη αξία στον χώρο της κυπριακής ταβέρνας και της παραδοσιακής κουζίνας. Έχει ήδη βραβευθεί το 2013 με ένα Eating Awards, ενώ φέτος διεκδικεί άλλη μία θέση ανάμεσα στα καλύτερα της Κύπρου! 

Η φήμη της βραβευμένης, παραδοσιακής ταβέρνας Μουσικός στη Σωτήρα έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού μας, γιατί η κουζίνα του σέβεται την παράδοση του τόπου μας και θυμίζει στους νεότερους τη νοστιμιά και την πρωτοτυπία της! Γι’ αυτό, όλοι οι καλοφαγάδες έρχονται στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της για να απολαύσουν τους νόστιμους μεζέδες και τα εποχικά της πιάτα, στις πιο λογικές τιμές, και πάντα με το ζεστό καλωσόρισμα των ιδιοκτητών της.

Αν ψάχνεις για ταβέρνα αυθεντική και παραδοσιακή, είσαι στο σωστό μέρος!

Πάρε θέση στην υπέροχη αυλή
Επίλεξε ένα από τα πανέμορφα τραπέζια της πανέμορφης πλακόστρωτης και καταπράσινής του αυλής, με τον ξυλόφουρνο ή τον εμβληματικό ανεμόμυλο. Τις μέρες που δεν το επιτρέπει ο καιρός, το άριστα αναπαλαιωμένο σιερωνάρι του 1934 θα ανοίξει τις πόρτες του με την έμπειρη ομάδα εξυπηρέτησης να σε υποδέχεται στο σπίτι τους.

Ο μεζές στα καλύτερά του
Εδώ όλα τα πιάτα θα έρθουν ολόφρεσκα και καλοκαμωμένα, για να ικανοποιήσουν εσένα και την παρέα σου με τον πιο γευστικό τρόπο, ενώ οι μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα αλλά και τον ξυλόφουρνο δεν θα σου αφήσουν πολλά περιθώρια για προβληματισμό για το τι να παραγγείλεις.

Γι' αυτό δώσε το σύνθημα για τον μεζέ... Για αρχή θα φτάσει στο τραπέζι σου το ζεστό ψωμάκι, που θα συνοδεύσει τη φρεσκοκομμένη σαλάτα με φέτα, το ταχίνι, το πεντανόστιμο τζατζίκι, τα ξιδάτα και οι τσακιστές ελιές.

Ακολούθως, ετοιμάσου να υποδεχθείς τους νόστιμους κεφτέδες, που θα φτάσουν ζεστοί και κριτσανιστοί, όπως και τα στικς από κολοκάσι Σωτήρας. Κολοκυθάκια με αβγά, χωριάτικα μακαρονάκια με τριμμένο χαλλούμι, μανιτάρι σχάρας και σαλιγκάρια με λάδι και ξίδι, θα σε αφήσουν πλήρως ικανοποιημένο.

Η διαχρονική σπεσιαλιτέ του Μουσικού θα φτάσει στη συνέχεια για να σε εντυπωσιάσει... το εξαιρετικό βραστό κιτρινωπό χαλλούμι, φτιαγμένο από τα χέρια των ιδιοκτητών.

Η συνέχεια, θα γίνει με κουπέπια, μοσχομυριστές σεφταλιές αλλά και μίνι λουκάνικα, συνοδευμένα στην πιατέλα, με νοστιμότατη χοιρινή και από κοτόπουλο σούβλα, ενώ θα καταφτάσει και το κλέφτικο αρνάκι κλεισμένο σε πήλινο σκεύος μαζί με μελωμένες κοκκινοχωριάτικες πατάτες, που λιώνουν στο στόμα. 

Απαραίτητα, βέβαια, συνοδευτικά παγωμένη μπίρα ή καλό ντόπιο κρασί. 

Άφησε για το τέλος λίγο χώρο για να απολαύσεις τα (μεγάλα) φρεσκοτηγανισμένα μπουρέκια αναρής και τα φρούτα εποχής. 

*Η ταβέρνα Μουσικός είναι υποψήφια στα Cyprus Eating Awards 2020 στην κατηγορία Ταβέρνα! Ψήφισε εδώ κι ανάδειξέ την! 

(23828833) Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα, Ελεύθερη Αμμόχωστος. Δ-Κ 18.30-23.00 (καλοκαίρι) & Δ-Σ 18.30-23.00 (υπόλοιποι μήνες).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close