Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

M Fusion: Ένας μαγευτικά εξωτικός χώρος, που θα σε εντυπωσιάσει με τις γεύσεις του

Θα γίνει ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2020

Διερωτήθηκα αρκετά, το έψαξα διακριτικά, μα το τι κρύβει από πίσω του αυτό το Μ, θα παραμείνει για πολύ καιρό ένα επτασφράγιστο μυστικό. 

Μετά όμως από την επίσκεψή μου, η προσωπική μου αποκωδικοποίηση αντιστοιχεί στο Magic. Και ναι, ήταν όλα τους Μαγικά, Μοναδικά και Μυστικιστικά. 

Αρχικά από τον ολικά ρετουσαρισμένο χώρο, που έχει δεχτεί εμπνευσμένες στιλιστικές πινελιές, σε μια βεράντα με θέα το όνειρο της γαλάζιας θάλασσας και του ουρανού, το πράσινο των σχολαστικά τοπιοτεχνημένων κήπων του ξενοδοχείου και το μοναδικά σχεδιασμένο υδάτινό του κόσμο. 

Το μπαρ θα είναι και η πρώτη εικόνα που θα αντικρίσεις, προτού διαβείς πλέον τη φωτισμένη πύλη του εντελώς ανεξάρτητου χωρικά, Μ Fusion (πρώην Seafood bar). Πρόκειται για ένα χωρίς αμφιβολία ιδιαίτερα απαστράπτων μπαρ, που θα μαγνητίσει και τα δικά σου βλέμματα με τον φουτουριστικό του σχεδιασμό, τις χρωματικές παλέτες και τα κρεμαστά, σαν αιωρούμενα βότσαλα, στολίδια. Η ευγενέστατη hostess όμως, θα πρέπει να πράξει το καθήκον της, αποσπώντας την προσοχή σου από τη μαγεία των φωτισμένων, με μαρμάρινα στοιχεία τραπεζιών και των art nouveau καναπέδων, για να σε οδηγήσει σε ένα από τα τραπέζια του ευάερου και πλημμυρισμένου από ξύλο, εστιατορίου. 

Η ομάδα των αεικίνητων σεφ εντός των open plan κουζινών, με πρωτοστάτη τον βραβευμένο ως Best chef, Σταύρο Κακοφεγγίτη, εγγυημένα θα ανοίξει, σαν και του λόγου μας και τη δική σου όρεξη, με το μετρ Κυριάκο να σου επεξηγεί επακριβώς τα του διεθνούς ρεπερτορίου, γαστρονομικά δεδομένα του εστιατορίου, το οποίο, όπως και το Seafood bar, εξυμνεί τα ευφάνταστα sushi και nigiri, τα εκλεκτά, προερχόμενα από εγνωσμένης αξίας, φάρμες, στρείδια, δίνοντας όμως περισσή έμφαση στα sharing plates. Κι αυτό πάει να πει μικρομεσαίου μεγέθους, μοιρασιάρικα πιάτα με έμφαση στο ψάρι, που καλά κάνεις να βάλεις στο κέντρο του τραπεζιού για να τα μοιραστείς με τους εκλεκτούς σου συνδαιτυμόνες. 

Ως αθεράπευτα ερωτευμένοι με τα sushi, δεν αντισταθήκαμε διόλου στους εξ Ιαπωνίας πειρασμούς, λέγοντας τα πρώτα «ναι» στο Spicy tempura με γαρίδα και αβοκάντο, στο πικάντικο Spicy roll με τόνο και αβοκάντο και στο ανεκδιήγητα γευστικό Roasted eel roll, με χέλι και κρεμώδες τυρί. Μοναδικά στο στόμα και άριστα σε υφές και ισορροπία και το Smoked και Crazy salmon roll, το νοτισμένο με γαρίδα ατμού, Rock shrimp roll, ενώ εξαίρετα έχουν αξιολογηθεί το Hamachi roll με μαγιάτικο, τόνο, λαβράκι ceviche, αλλά και το Vegetable roll, που φιλοξενεί στην καρδιά του καρότο, αγγουράκι, σπαράγγια, αβοκάντο και ραπανάκι τουρσί.

Ο επίσης βραβευμένος, οινοχόος Μάριος Κωνσταντινίδης, θα περάσει και από το δικό σου τραπέζι καθώς εσύ μελετάς τον περιεκτικότατο σε επιλογές, οινικό κατάλογο και εγγυημένα θα σου δώσει τα φώτα του, προτείνοντάς σου εκλεκτά νεοκοσμικά και παλαιοκοσμικά Sauvignon blanc, διακριτικά λιπαρά Chardonnay, Riesling, αρωματικά ροζέ από κυπριακούς αμπελώνες, αλλά και δροσερό Sake.

Μη διανοηθείς να παρακάμψεις το μεθυστικό White Cosmo Cocktail, που θα σαγηνεύσει τους γευστικούς σου κάλυκες με το αισθησιακό πάντρεμα της βότκας, του χυμού από αχλάδι και του lime, το οποίο καλά θα πράξεις να συνοδεύεις με το πρώτο από τα sharing σου plates, το προικισμένο με ελαφρά σοταρισμένο τόνο, Fresh Tuna, αλλά και με το ονειρικό καρπάτσιο από χτένια, με πράσινο μήλο, αγγουράκι και λεμονόχορτο. 

Η κάμερα του κινητού σου στο «on» για να απαθανατίσεις την εικόνα από τον εδώδιμο πίνακα που καλείται Lobster Cannelloni και ολοκληρώνεται με ζωμό αστακού, αλλά και για να αποτυπώσεις τη μαγεία από το χιλιανό λαβράκι, που κολυμπά σε θάλασσα από μαϊντανόριζα, al dente κριθάρι και σπανάκι. 

Ο σολομός τεριγιάκι με κινέζικο λάχανο, σιτάκε μανιτάρια και ζωμό λεμονόχορτου, ο γλασαρισμένος μαύρος μπακαλιάρος με λευκό μίσο και μανιτάρια shimeji και τέλος η κορωνίδα, για εμένα προσωπικά, των γαστρονομικών εκπλήξεων του executive chef του ξενοδοχείου Πανίκκου Χατζηττοφή και του σεφ Σταύρου Καοκοφεγγίτη, το καθαρόαιμο ιαπωνικό wagye beef με τραγανό σκόρδο και εκλεκτά μανιτάρια, θα σε κάνουν να κλείσεις τραπέζι και την επόμενη βδομάδα. 

Ο DJ και οι ανεβαστικές του επιλογές, που σε καμία περίπτωση δε θα σε δυσκολέψουν να ακούς και να ακούγεσαι, θα σε κάνει να απωλέσεις την αίσθηση του χρόνου, με εσένα να συνεχίζεις να αναπαύεσαι στην άξια ειδικής βράβευσης σχεδίασης, ημικυκλική custom made πολυθρόνα, γλυκαίνοντας κάθε τόσο τον ουρανίσκο σου με τις ατομικές γλυκοαλχημιστικές προτάσεις του στεφανωμένου με χρυσό Δημήτρη Χατζηγιάννη. 

Κέικ μπαχαρικών, τραγανή μαρέγκα με σπιτικό παγωτό, εξωτικά φρούτα και σορμπέ ανανά και τζίντζερ, οι ύστατες γεύσεις που θα αποτυπωθούν στη μακροπρόθεσμη, γευστική σου μνήμη. Μια από τις πιο συναρπαστικές εστιατορικές προτάσεις, που δικαιολογημένα θα σε βάλει κι εσένα σε λίστα αναμονής.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close