3-4 October 2020
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Πάμε να δούμε τον Τσάρο με τη μακριά γενειάδα της Κάρμεν Ρουγγέρη

Παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2020.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα υπέροχο ρωσικό παραμύθι «Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα» που φέρει την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2020. 

Με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, πλημμυρισμένη με υπέροχες μελωδίες, τραγούδια και χορούς της Ρωσίας, μέσα από την οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν τέσσερις Ρώσους συνθέτες, τους Α. Μποροντίν, Μ. Μουσόργκσκι, Π. Τσαϊκόφσκι και Ν. Ρίμσκι-Κόρσακοφ, η παράσταση θα μάς πάει σε δύο ξεχωριστούς τόπους: Στο ολόχρυσο βασίλειο της γης και στο καταγάλανο βασίλειο των νερών.

«Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» μας μεταφέρει σε μια εποχή με έναν κόσμο γεμάτο με μάγους και ξωτικά, ζώα με ανθρώπινη λαλιά, αλλά και ποτάμια μέσα στα οποία ήταν χτισμένα παλάτια με βασιλιάδες και βασίλισσες. Τότε, λοιπόν, σε ένα βασίλειο που ανήκε σε μια αυτοκρατορία, πολύ πιο πέρα από τις γαλάζιες θάλασσες και τα ψηλά βουνά, ζούσε ένας τσάρος που τον έλεγαν Γιεριμέι. Είχε μάλιστα και παρατσούκλι. Τον φώναζαν «Γεριμέι με τη μακριά γενειάδα», μια που είχε μια πολύ μακριά γενειάδα. Ο Γιεριμέι ζούσε με την τσαρίνα του, τη Λαρίσα, σ’ ένα όμορφο παλάτι.

Η ζωή τους κυλούσε ήρεμα μα βαρετά, μια που δεν είχαν παιδιά να τους δώσουν χαρά και ενδιαφέρον. Μια μέρα, συζητώντας με τους συμβουλάτορές του και τον γελωτοποιό του, ο Γεριμέι κατάλαβε ότι δεν κυβερνούσε καλά το βασίλειο του, μια που κανείς δεν ήξερε πόσοι ήταν οι κάτοικοι της χώρας, πόσα τα σπίτια, πόσα τα ζωντανά. «Να κάνουμε απογραφή», πρότεινε ο γελωτοποιός. Έτσι κι έγινε…

Κάπως έτσι ξεκινάει το παραμύθι, με ενδιαφέρουσα πλοκή, κωμικές στιγμές, ανατροπές και αγωνία, σε μια παράσταση με τσάρους και τσαρίνες, βογιάρους και μπάμπουσκες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, μέδουσες, αστερίες και άλλους ήρωες της θάλασσας, ντυμένους με πολύχρωμα κοστούμια, μέσα σε ολόχρυσα από τη μια και καταγάλανα από την άλλη σκηνικά, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες, τραγούδια και χορούς της Ρωσίας, που θα κρατήσει αμείωτη την προσοχή μικρών και μεγάλων. Μια παράσταση φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό... για τα παιδιά.

Συντελεστές
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση – Χορογραφίες – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική επεξεργασία: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα  
Συντονισμός παραγωγής: Αντώνης Κοΐζας
Παίζουν και τραγουδούν: Χάρης Αγγέλου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Έλενα Μιχαλάκη, Γιάννης Νικολάου, Ορφέας Τσαρέκας, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Ειρήνη Χρηστίδη.

>> Λεμεσός, Σάββατο 3 Οκτωβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 6.30μ.μ.
>> Λευκωσία, Κυριακή 4 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 4μ.μ. & 6.30μ.μ.
Διάρκεια: 90'. Εισιτήρια €15/€10 μειωμένο - €8 παιδικές παραστάσεις. Εισιτήρια πωλούνται στα γραφεία της ACS COURIER παγκύπρια και ηλεκτρονικά στο tickethour.com / τηλ: 77777040

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close