Θέατρο , News

Προκηρύχθηκε το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί ως ένας ξεχωριστός πολιτιστικός θεσμός με διεθνή ταυτότητα.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Μετά την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των εξελίξεων εντός και εκτός Κύπρου, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Υφυπουργείο Τουρισμού προκηρύσσουν την 24η διοργάνωση του θεσμού.

Άρχισε η υποβολή προτάσεων για την 24η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου 2021.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση παραστάσεων αρχαίου ελληνικού δράματος, οι οποίες προβάλλουν την ιδιαιτερότητα του αρχαίου δράματος, έχοντας πάντα ως βάση το πρωτότυπο κείμενο των τραγικών και κωμικών ποιητών της αρχαιότητας.

Το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί ως ένας ξεχωριστός πολιτιστικός θεσμός με διεθνή ταυτότητα. Οι επιλεγμένες παραστάσεις παρουσιάζονται σε ανοιχτά αμφιθέατρα όπως το Αρχαίο Ωδείο Πάφου, το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και το Σκαλί Αγλαντζιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι (θεατρικά σχήματα, ομάδες, καλλιτέχνες) για συμμετοχή θα πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους επί του ειδικού εντύπου, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. Υποβολή πρότασης νοείται αποδοχή όλων των όρων και των προϋποθέσεων, όπως έχουν ανακοινωθεί από τους διοργανωτές στο αντίστοιχο έντυπο.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής προτάσεων από τα ενδιαφερόμενα κυπριακά θεατρικά σχήματα ή καλλιτέχνες: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου.

Μέχρι σήμερα, το Φεστιβάλ φιλοξένησε και προσέφερε χώρο παρουσίασης παραστάσεων αρχαίου ελληνικού δράματος σε περισσότερα από 130 θεατρικά σχήματα από 21 χώρες. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close