Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δοκιμάσαμε την μπίρα που θα συνοδεύει (πλέον) τα burgers σου στη Λευκωσία

Γευστική μπίρα, καλό φαγητό και ευχάριστη παρέα στο πολυβραβευμένο beer place του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2020

Αυτό που συμβαίνει με το Moondog’s είναι κάτι πολύ μοναδικό.

Κι αν το ψάξεις λιγάκι και προσπαθήσεις να εξηγήσεις το καθημερινό πανηγύρι ζύθου και φαγητού, διαπιστώνεις ότι είναι τελικά το μαγαζί των εκπλήξεων και των μεγάλων συγκινήσεων. Και θα σε πείσω για του λόγου το αληθές, γιατί με την είσοδό σου θα καθίσεις κι εσύ σε ένα από τα ποικίλων οπτικών παραστάσεων, ψηλά ή χαμηλά τραπέζια της μεγάλης, περιμετρικής του αυλής ή του American style, ζεστού εσωτερικού χώρου, απολαμβάνοντας μια από τις 256 –και δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους– μπύρες του, με 16 από αυτές να αναδύονται από το βαρέλι.

Τα σπανιότατα memorabilia στους τοίχους, θα εξιτάρουν και τη δικιά σου φαντασία και σαν χρονομηχανή θα σε ταξιδέψουν νοητά σε μεγάλες μουσικές συναυλίες και αθλητικές διοργανώσεις, ενώ οι μουσικές επιλογές θα ιντριγκάρουν όλους τους φίλους της παρέας με τραγούδια που γράφτηκαν παλιά, μα δεν ξεγράφονται εύκολα.

Άφησα τελευταία και πολύ σημαντική, την ανθρωποκεντρική του προσέγγιση, τα πρόσχαρα πρόσωπα των ανθρώπων του, τη συνεχή και πρωτίστως λειτουργική παρουσία του ιδιοκτήτη Μάριου Κυπριανού στο χώρο, αλλά και υπερτονίζω την έμφαση του πολυβραβευμένου Beer & Food place, στο καλό φαγητό. Και φυσικά μιλάμε για πιάτα για όλους τους διατροφικούς τύπους, φτιαγμένα με αγάπη και προσεγμένες πρώτες ύλες, τα οποία φέρουν την υπογραφή του εδώ και πολλά χρόνια σεφ του Moondog’s, Ανδρέα Αγαθαγγέλου.

Η είδηση ότι η νέα κάρτα φαγητών του επιφυλάσσει 20+5 καινούριες εκπλήξεις, αλλά και το λανσάρισμα της Moondog’s beer (Hop Head) που έχει δημιουργηθεί μετά από πολύμηνες δοκιμαστικές προσπάθειες από τον Μάριο και τους συνεργάτες του, ήταν δυο από τους λόγους που μας ξαναβρήκαν να καθόμαστε οι πέντε μας σε ένα από τα ψηλά τραπέζια του μαγαζιού.

Ο Μάριος, όπως πάντα να βολτάρει ανάμεσά μας, να μας προτείνει φαγητά και ταιριαστές μπύρες, ιντριγκάροντάς μας αυτή τη φορά με κάτι τόσο μοναδικό όσο μια μπύρα-σαμπάνια. Και είπαμε το ‘ναι’ στη βελγική Deus Brut De Flandres των 750ml, ζήσαμε την εμπειρία του ανοίγματος σαμπάνιας και την απολαύσαμε σε κολονάτο ποτήρι μαζί με το νεοαφιχθέν, κριτσανιστό μπακλαβά τεσσάρων τυριών, αγγιγμένο με σουσάμι και σος από μαύρα μούρα. Η αφρίζουσα, φτιαγμένη κυρίως από κριθάρι, με νότες από τζίντζερ, μπύρα μας, συνόδευσε και το παρμένο από την Vegan & Vegetarian κάρτα, Falafel roller και κέρδισε την παρέα με την ισορροπία της τορτίγιας, που είχε ρολαριστεί, κλείνοντας στην καρδιά της σπιτικό φαλάφελ, πράσινη σαλάτα και πρωτοπόρο ταχίνι με σιρόπι σφένδαμου (maple syrup).

Χαλαρή κουβεντούλα για τα αθλητικά δρώμενα που προβάλλονταν στις ουκ ολίγες υψηλής ευκρίνειας τηλεοράσεις της Pub, γρήγορη αλλαγή ποτηριών και γευστική δοκιμή της πολυαναμενόμενης εδώ και αρκετό καιρό IPA μπύρας Hop Head, που πλημμύρισε το στόμα με αρώματα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών, συνδυασμένη με vegan Quesadillas, γεμιστά με χορτοφαγικό τυρί, πιπεριές, καλαμπόκι και εξαίρετο σε υφή και γεύση γκουακαμόλε.

Τα απίστευτα value for money, ιβηρικού γουρουνιού, σχαροψημένα κοτολετάκια (τρία τεμάχια), τρυφερά και ψημένα καθώς πρέπει, όπως εξαίρετο ήταν και το νεοαφιχθέν Killing Me Macly μπέργκερ που κέρδισε τα εύσημά μας, τόσο για το ζουμερό του μπιφτέκι και τις νιφάδες από τσίλι και μπέικον που το απογείωναν, όσο και για τα συνοδευτικά mac & cheese (μακαρόνια με σος τυριού) και τις κριτσανιστές, στριφτές του πατάτες.

Τα όσα θετικά σχόλια είχαν φτάσει στα αυτιά μας για το Black Angus Cowboy steak των 450γρ., επαληθεύτηκαν στο έπακρον, ειδικά όταν συνδυάστηκε με τη σκουρόχρωμη σάλτσα πιπεριών του Moondog’s, αλλά και την υψηλού αλκοολικού βαθμού (12.3%) μαύρη μπύρα Founders KBS, μεγαλωμένη σε δρύινα βαρέλια παλαίωσης του bourbon.

Μια καφεσοκολατένια επίγευση που ήρθε κι έδεσε με την επιδόρπια σοκόλαση, αυτή με πρωταγωνιστή το fudge chocolate cake, συνδυασμένη με παγωτό βανίλια. Αν οι ‘’μπαμπάδες’’, χωρίς ρούμι, αλλά με σιρόπι Limoncello, είναι για εσένα μια πρόκληση, τότε αποδέξου την ασυζητητί, σαν και του λόγου μας και πάντρεψέ την με την ιδιαίτερη σε αρώματα και γεύση, made in Cyprus, Humor Weisse μπύρα.  

Λογαριασμός (για 5 άτομα)
1 Μπακλαβάς 4 τυριών                                           €7.90 
1 Ρολό με Φαλάφελ                                                 €11.50 
1 Vegan quesadillas                                                    €12.80                                                      
1 Killing me Macly Burger                                       €13.60
1 Ιβηρικά μπριζολάκια                                                €16.90
1 Black Angus Cowboy Steak (450g)                       €29   
2 Επιδόρπια                                                                 €12 
1 Deus Brut De Flandres (750ml)                              €28
2 Hop Head (33cl)                                                      €9
2 Founders KBS (33cl)                                              €20
2 Humor Weisse (33cl)                                              €9                                   
Σύνολο                                                                     €169.70
Λογαριασμός ανά άτομο                                          €33.94

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close