Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

5 υπέροχα αγροτουριστικά για διαμονή στον Καλοπαναγιώτη

Συνδυάζουμε εκδρομή και διαμονή στον όμορφο Καλοπαναγιώτη στην καρδιά της Μαραθάσας

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2020

Ο Καλοπαναγιώτης, το χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, είναι ένα από τα πιο δημοφική χωριά για εξορμήσεις. Διαθέτει παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καταπράσινες κοιλάδες, εντυπωσιακές και πολύ γραφικές κεραμιδένιες σκεπές, θαυμάσια μπαλκόνια, ήσυχες αυλές, πλακόστρωτα δρομάκια και παλιές εκκλησίες, που όλα μαζί συμβάλλουν στη δημιουργία ενός όμορφου τοπίου.

Ο δε ποταμός Σέτραχος, σε συνδυασμό με πολλούς νερόμυλους και φυσικές πηγές, προσφέρουν μια ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα.

Για να τα ζήσεις όμως όλα τα πιο πάνω, ιδανικό θα ήταν να κλείσεις δωμάτιο σε ένα από τα καταλύματα που προσφέρουν διαμονή με πολλές ανέσεις… και βουνίσιο αέρα.

Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σου προτείνουμε κάποια από αυτά!

Casale Panayiotis Spa Hotel
Το έχεις ακούσει σίγουρα. Ίσως να το έχεις επισκεφτεί κιόλας και να έχεις τις καλύτερες εντυπώσεις. Ίσως και να προγραμματίζεις mini διακοπές εκεί. Ίσως να βρίσκεται στο πρόγραμμά σου, στη want to do λίστα σου. Το Casale Panayiotis, που το όνομά του το πήρε από τη λέξη σπίτι στα ιταλικά και από το όνομα του ιδιόκτητη βρίσκεται ακριβώς απέναντί από μία από τις πιο γνωστές εκκλησίες του νησιού μας από την Μονή του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή. Αμέσως με την άφιξή σου αντιλαμβάνεσαι ότι εδώ θα έχεις όλες τις ανέσεις για να περάσεις όμορφες εναλλακτικές διακοπές. Η καινοτομία αυτού του ξενοδοχειακού συγκροτήματος είναι ότι οι ξενώνες του βρίσκονται σε όλη την έκταση του χωριού αφού πρόκειται για αναπαλαιωμένα σπίτια κατοίκων. Οι παραδοσιακοί ξενώνες του Casale Panayiotis περιλαμβάνουν δωμάτια τύπου στούντιο, ενός υπνοδωματίου, δύο υπνοδωματίων αλλά και μεζονέτες. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο διαφορετικά διατηρώντας τα κυπριακά παραδοσιακά στοιχεία των σπιτιών ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένα με θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση, DVD-CD Player, mini bar ενώ σε μερικά δωμάτια υπάρχει υδρομασάζ και τζάκι. Επιπλέον τα εστιατόρια του Casale Panayiotis θα ικανοποιήσουν γευστικά τον κάθε επισκέπτη. Προσφέρουν ποικιλία και θα σε κάνουν να ξεχάσεις που έχεις παρκάρει αφού δεν χρειάζεται να πάρεις το αυτοκίνητό σου για να αναζητήσεις φαγητό και ποτό. Είναι όμως και ο χώρος της βιβλιοθήκης, ο οποίος θα σε χαλαρώσει με ένα βιβλίο και ένα καφέ ή ένα κρασί ενώ ο χώρος της κάβας τις κρύες νύχτες στο χωριό θα σε εντυπωσιάσει και το καλοκαίρι θα σε διασκεδάσει καθώς λειτουργεί ως bar με mainstream ελληνική μουσική. Το Κέντρο Ευεξίας Myrianthousa Spa είναι ίσως από τα ωραιότερα που θα επισκεφθείς. Χτισμένο στις όχθες του Σέτραχου ποταμού το Κέντρο, καλύπτει ένα χώρο 1000 τ.μ. και αποτελείται από χώρους υδροθεραπείας και λουτροθεραπείας, χώρους θεραπείας με λάσπη, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για σάουνα και ατμοθεραπεία, δωμάτιο με φυσικό χιόνι καθώς επίσης και χώρους ξεκούρασης και χαλάρωσης. Στα δρομάκια, τέλος, του ξενοδοχειακού Συγκροτήματος θα ανακαλύψεις τα πιο υπέροχα "Πραματούθκια". Προϊόντα όλων των παραγωγών της περιοχής στις πιο τέλειες συσκευασίες που είδαμε.
(22 952444/ www.casalepanayiotis.com/) Καλοπαναγιώτης.

Kalopanayiotis Cottage
Το πετρόκτιστο Kalopanayiotis Cottage βρίσκεται στην Κοιλάδα της Μαραθάσας, στο κέντρο του χωριού. Το εξοχικό σπίτι έχει ανακαινιστεί με τους (με ένα ανώι και κατώι) προσφέροντας μία πολύ καλή επιλογή διαμονής. Αποτελείται από μία εξοχική κατοικία 1 υπνοδωματίου με παραδοσιακό μεταλλικό κρεβάτι, και μία εξοχική κατοικία 3 υπνοδωματίων, η οποία διαθέτει σύγχρονα κρεβάτια με ποιοτικά στρώματα και μαξιλάρια. 
(99623336) Καλοπαναγιώτης.

Hani Chrysomilou
Η οικογένεια Χρυσόμηλου αποφάσισε να αναβιώσει το παλιό χάνι του παππού τους, το οποίο επαναλειτούργησε με την ονομασία Hani Chrysomilou προσφέροντας στους επισκέπτες γνήσια κυπριακή φιλοξενία. Ο χώρος διαμορφώθηκε και ανακαινίστηκε πλήρως σε μία κομψά διακοσμημένη κατοικία, με τη δημιουργία δύο μεγάλων υπνοδωματίων, μίας κοινόχρηστης κουζίνας και ενός μεγάλου ζεστού σαλονιού που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι έξι άτομα. Ο υπέροχος κήπος και η μεγάλη βεράντα είναι οι τέλειοι χώροι για χαλάρωση με θέα την Κοιλάδα της Μαραθάσας και τις βουνοπλαγιές του Τροόδους.
(99 530540/ http://www.chrysomilou.com)

Το Παλατάκι της Βασιλικής
Ένα γραφικό αγροτουριστικό στον Καλοπαναγιώτη, με τρεις ορόφους, πανοραμική θέα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Το ‘Παλατάκι’ αποτελείται από τρία διαμερίσματα-σουίτες: στο επίπεδο του δρόμου το διαμέρισμα της ‘Βασιλικής’, στο μεσαίο επίπεδο το διαμέρισμα της ‘Αντριανής’ και στο κατώι το διαμέρισμα της ‘Αντιγόνης’ (με τα ονόματα να υποδηλούν τις τρεις γενιές της οικογένειας). Τα τζάκια, οι χειροποίητες ξυλόγλυπτες κεφαλαριές, και το κρεβάτι με τα σκλουβέρκα, τα χειροποίητα παραδοσιακά έπιπλα, οι πίνακες με τοπία της περιοχής και σκηνές της κυπριακής παράδοσης, είναι τα στοιχεία που δίνουν στα διαμερίσματα μια ξεχωριστή αρχοντιά. Το κατάλυμα διαθέτει πισίνα και εσωτερική αυλή, που ο κάθε ένοικος μπορεί να χρησιμοποιήσει. Εσύ θα μείνεις στη σουίτα της ‘Αντριανής’, δύο υπνοδωματίων, που διαθέτει υδρομασάζ-τζακούζι, καθιστικό με τζάκι και μία δική του βεράντα ‘εφοδιασμένη’ με τα απαραίτητα! 
(70000099) Αγίας Μαρίνας 1, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.

Riverside Suite
Το Riverside Suite, είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για διαμονή στον Καλοπαναγιώτη, ένα κατάλυμα με την πιο όμορφη θέα στο πράσινο τοπίο της περιοχής. Θα το βρεις μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, στις όχθες του ποταμού Σέτραχου, έτοιμο να σας ταξιδέψει μακριά από την καθημερινότητα. Πρόκειται γα μία σουίτα, με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων. Είναι εξολοκλήρου εξοπλισμένη με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που επιζήτα ένας επισκέπτης και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγάλες οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σου λείψει τίποτα! Αντιθέτως η αίσθηση της απομόνωσης, της ηρεμίας και της μαγευτικής θέας συνθέτουν το καταλληλότερο σκηνικό για χαλαρωτικές ολοήμερες ή μακροπρόθεσμες αποδράσεις.  Το μόνο που απομένει είναι να κάνεις την κράτησή σου τώρα
(96342525)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close