Eating News , Εστιατόρια

Αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Το θέμα του φετινού εορτασμού, ο οποίος θα προβληθεί ζωντανά, είναι «Grow, nourish, sustain. Together. Our Actions are our Future»

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020

Η Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων (World Food Day), μια από τις πιο γνωστές ημέρες του ημερολογίου του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με εκδηλώσεις σε περισσότερες από 150 χώρες. Φέτος, ο εορτασμός έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς σηματοδοτεί την 75η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO - Foodand Agriculture Organization), σε μια μοναδική και δύσκολη χρονιά.

Ο FAO, ο οποίος αποτελείται από 194 χώρες μέλη και έχει παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες, ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας για την εξάλειψη της πείνας και του υποσιτισμού και έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον αγώνα κατά της φτώχιας, της πείνας και του υποσιτισμού κατά τα τελευταία 75 χρόνια. Παράλληλα, εργάζεται για την επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας και για τη διασφάλιση της τακτικής πρόσβασης των ανθρώπων σε αρκετά ποιοτικά τρόφιμα, ώστε να είναι σε θέση να ζήσουν μια δραστήρια και υγιή ζωή.

Το θέμα του φετινού εορτασμού, ο οποίος θα προβληθεί ζωντανά, είναι «Grow, nourish, sustain. Together. Our Actions are our Future». Κάνει έκκληση για παγκόσμια συνεργασία και αλληλεγγύη, καθώς και για παροχή βοήθειας σε όλους τους πληθυσμούς και ειδικά στους πιο ευάλωτους, ώστε να ανακάμψουν από την πανδημία COVID-19, μέσω του μετασχηματισμού των συστημάτων τροφίμων και της εξάλειψης των επίμονων ανισοτήτων και των ανεπαρκειών τους, ώστε να καταστούν πιο ανθεκτικά και ικανά να προσφέρουν υγιή διατροφή για όλους και αξιοπρεπή διαβίωση στους εργαζόμενους στα συστήματα τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) μέσα από την καθημερινή δράση και την μακροχρόνια στρατηγική του, προσπαθεί μέσω όλων των Τμημάτων και Υπηρεσιών του να διασφαλίσει την παραγωγή ασφαλών, υγιεινών και επαρκών ποσοτήτων τροφίμων, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων και γενικότερα της κοινωνίας.

Μέσα από τη δοκιμασία της πανδημίας, έχει αναδειχτεί η άμεση ανάγκη και η αξία της απρόσκοπτης παροχής τροφίμων στους καταναλωτές και στις ευάλωτες ομάδες. Διαχρονικά, μέσα από τα προγράμματα και τα μέτρα που εξαγγέλλει και υλοποιεί το ΥΓΑΑΠ, διασφαλίζει την ανάπτυξη και αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για την τεχνολογική αναβάθμιση και ανανέωση των εγκαταστάσεων, των συστημάτων και μονάδων παραγωγής κατάλληλων προϊόντων.  

Πρόσθετα, στο ΥΓΑΑΠ έχει καταρτιστεί σειρά μέτρων και σχεδίων, τα οποία αποσκοπούν στην ομαλοποίηση των συνθηκών της αγοράς, τη σταθερή παροχή τροφίμων στην επισιτιστική αλυσίδα και τη στήριξη των εισοδημάτων των εργαζομένων και των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close