Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτές είναι οι 10 τοπ ταξιδιωτικές εμπειρίες στον κόσμο

Σύμφωνα με τονδιάσημο ταξιδιωτικόοδηγόLonely Planet

Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2020

Ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet, σε πείσμα των καιρών, δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες τη λίστα με τις 10 κορυφαίες ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσει κάποιος έστω και μία φορά στην ζωή του.

Και μπορεί το 2020 να είνα μια δύσκολη χρονιά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψουμε να ονειρευόμαστε και να ταξιδεύουμε, ακόμη και νοητά, σε ονειρικούς μακρινούς προορσιμούς.

Από επιβλητικά βουνά και τροπικά δάση, μέχρι αρχαίες πόλεις και εξωτικούς παραδείσους, η λίστα του Lonely Planet τα συμπεριλαμβάνει όλα, δίνοντας τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να πάρουν ιδέες και έμπνευση για μελλοντικά ταξίδια, όταν οι συνθήκες θα το επιτρέπουν.

Στην κορυφή όλων βρίσκεται η εξερεύνηση της αρχαίας πόλης της Πέτρας, στην Ιορδανία, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, η οποία το 2007 συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα Επτά Νέα Θαύματα του Κόσμου.

Ακολουθεί η πεζοπορία πάνω στη λίμνη Σαλάρ Ντε Ουγιούνι στη Βολιβία, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αξιοσημείωτα σημεία σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική, αν όχι σε όλη τη γη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στον κόσμο ξηρή λίμνη, η οποία καταλαμβάνει 10.582 τ.μ. και βρίσκεται στο υψίπεδο των Άνδεων, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βολιβίας. Την εποχή των βροχών η λίμνη αντικατοπτρίζει τον ουρανό, δίνοντας την εντύπωση στον επισκέπτη ότι περπατά πάνω σε έναν γιγάντιο καθρέφτη.

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται από την ανακάλυψη των εντυπωσιακών ναών Άνγκορ Βατ στην Καμπότζη. Το δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας αποτέλεσε ιερό τόπο πολλών θρησκειών, ενώ η θέασή του προκαλεί δέος στον επισκέπτη.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα του Lonely Planet:

  1. Πέτρα, Ιορδανία
  2. Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, Βολιβία
  3. Άνγκορ Βατ, Καμπότζη
  4. Καταρράκτες Ιγκουασού, σύνορα Αργεντινής- Βραζιλίας
  5. Λίμνη Μπλεντ, Σλοβενία
  6. Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν, ΗΠΑ
  7. Δέλτα Οκαβάνγκο, Μποτσουάνα
  8. Βράχος Ουλουρού, Αυστραλία
  9. Νησιά Γκαλαπάγκος
  10. Annapurna, Νεπάλ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close