Eating News , Εστιατόρια

Και άξαφνα, τα πιο διάσημα πιάνα απέκτησαν γεύση (στην Κύπρο)!

Ένα γλυκόπου παραπέμπει σε ένα μοναδικό πιάνο

Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2020

Τα Steinway & Sons είναι τα πιο διάσημα πιάνα στον κόσμο. Κατασκευάζονται εξολοκλήρου χειροποίητα και αποτελούν την επιλογή όλων, σχεδόν, των θεάτρων και των επαγγελματιών πιανιστών παγκοσμίως. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1853 και στην Κύπρο αντιπροσωπεύεται από το 1995 από την Kyriakides Piano Gallery.

Σε κάθε επαφή με ένα Steinway, όλες οι αισθήσεις διεγείρονται, με την εξαίρεση – ασφαλώς – της γεύσης. Τώρα, το Elements Fine Desserts and Pastries, έρχεται να συμπληρώσει την παλέτα των αισθήσεων που αφορούν στην Steinway! Τιμώντας την 25η επέτειο της παρουσίας της Steinway & Sons στην Κύπρο και τη συνεργασία της με την Kyriakides Piano Gallery (1995-2020), το Elements έχει δημιουργήσει ένα γλυκό με την επωνυμία Kyriakides-Steinway που παραπέμπει στο μοναδικό αυτό όργανο.

Φτιαγμένο με περισσό μεράκι, προσήλωση στη λεπτομέρεια και με τα καλύτερα υλικά, όπως δηλαδή φτιάχνεται ένα Steinway & Sons, το γλυκό σε προ(σ)καλεί να το γευτείς. Εξωτερικά, παραπέμπει με ευκρίνεια στο πιάνο το οποίο τιμά με το φινίρισμα σε γλάσο καθρέφτη (όπως την εντυπωσιακά γυαλιστερή επιφάνεια του πιάνου) ενώ μία σειρά από πέντε λευκά τρίγωνα, φτιαγμένα από λευκή σοκολάτα με επικάλυψη λευκού βελούδινου σπρέι, παρατάσσονται δίπλα το ένα στο άλλο οδηγώντας αναπόφευκτα στον συνειρμό με τα λευκά πλήκτρα του πιάνου. Εσωτερικά, η βάση του είναι φτιαγμένη από μπράουνι μαύρης σοκολάτας που περιβάλλεται από αλατισμένη καραμέλα με ξηρούς καρπούς μακαδάμια και μους καραμέλας με λευκή σοκολάτα. 

Η δημιουργός του γλυκού, Κική Δημητριάδου, διακρίνεται για τις πρωτοποριακές της ιδέες, το υψηλό επίπεδο ποιότητας στον εξοπλισμό και στα υλικά που χρησιμοποιεί, την αισθητική και τη φιλοσοφία που αφορά στις δημιουργίες της. «Τα Steinway είναι τα καλύτερα πιάνα στον κόσμο και η αντιπροσωπεία στην Κύπρο είναι μόλις δύο βήματα από το ζαχαροπλαστείο μας. Συνεπώς, αισθανθήκαμε την ανάγκη να τιμήσουμε, με τον δικό μας τρόπο, τη συμπλήρωση 25 χρόνων παρουσίας τους στην Κύπρο» εξηγεί η κα. Δημητριάδου.

«Είμαστε ευτυχείς γιατί με την Steinway & Sons καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να συνεισφέρουμε καταλυτικά στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας. Τώρα, συνεισφέρουμε δημιουργικά και στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και της γαστρονομίας αφού αποτελέσαμε την πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία μίας τόσο ξεχωριστής τούρτας! Μας τιμά η χειρονομία του Elements Fine Desserts & Pastries που επέλεξε να αναδείξει την επέτειο μας με τέτοιο τρόπο και υποκλινόμαστε στη δημιουργό του γλυκού για το γευστικό – αλλά και το οπτικό – αποτέλεσμα που παρέδωσε και που φέρει το όνομα μας» δηλώνει ο ιδρυτής και διευθυντής της Kyriakides Piano Gallery, κ. Σταύρος Κυριακίδης.

Η τούρτα Kyriakides-Steinway διατίθεται ήδη από το Elements Fine Desserts & Pastries.

Elements Fine Desserts & Pastries
(www.elements.com.cy
λεωφ. Νίκης 20 - τηλ. 22760710

Kyriakides Piano Gallery
(www.kyriakidesgallery.eu
λεωφ. Νίκης 26 - τηλ. 22356066

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close