Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα 10 brunchάδικα που έχουν φωτογραφίσει όλοι στο Instagram

Πρώτα φωτογραφίζουμε και ύστερα τρώμε!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2020

Η καθημερινή συνήθεια των Βρετανών, ήδη από τον 20ό αιώνα, έχει γίνει αγαπημένη σηνήθεια και των Κυπρίων, καταλαμβάνοντας σταδιακά ολόκληρο το νησί.

Το brunch, ένας συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού, έχει πλέον μετατραπεί σε δημοφιλή κουλτούρα, δημιουργώντας έναν αυτόνομο γευστικό μικρόκοσμο μέσα στις γειτονιές. 

Όπως και να’ χει το πρωινό-μεσημεριανό γεύμα που συνήθως απολαμβάνουμε τις Κυριακές, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για χαλάρωση και νέες γευστικές περιπέτειες.

Ιδού, λοιπόν, 10 μέρη όπου αξίζει να μπραντσάρεις στην Κύπρο.

 

 

Ivory All Day Concept 
To υψηλών προδιαγραφών all day εστιατόριο με πιάτα που ακολουθούν τις γαστρονομικές τάσεις της εποχής σε περιμένει καθημερινά σερβίροντάς σου mini brunch, διαθέτοντας BLT sandwich, γιαούρτι με granola και μούρα, ομελέτα και apple tart pancakes (10.00-12.00) και πλουσιοπάροχο brunch τα Σαββατοκύριακα. Το μενού περιλαμβάνει healthy bowls, σαλάτες, αβγά σε διάφορες εκδοχές, λαχταριστά pancake, όπως τα salted caramel pancakes, αλλά και ζουμερό βοδινό μπιφτέκι με τα όλα του. Απόλαυσε το γεύμα σου με μυρωδάτο καφέ ή κάποιο signature cocktail.
(22778807) Ιάσονος 10. Brunch: Σ-Κ. 09.00-15.00.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wakey wakey, eggs & bakey! #skinnyroyal

A post shared by nöm (@nomnomcy) on

 

Nom
Το Nom είναι το hot και παρεΐστικο στέκι της πρωτεύουσας. Το μαγαζάκι αυτό ακολουθεί τη φιλοσοφία της υγιεινής διατροφής και των πιάτων με χαμηλό θερμιδικό δείκτη, χωρίς όμως αυτό να υστερεί σε νοστιμιά. Bagel, σαλάτες, pancake, πιάτα με πρωταγωνιστή το αβγό αλλά και σπιτική, πεντανόστιμη granola. Δοκίμασε το Yummies, που -όπως μαρτυρά το όνομά του- ξεχειλίζει νοστιμιά και για το τέλος τα συγκλονιστικά peanut butter pancakes, που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου. 
Συνόδευσε το πρωινό σου με τον μυρωδάτο του καφέ, κάποιο από τα υγιεινά και θρεπτικά smoothies του όπως το peanut-almond ή τον φρέσκο χυμό energy.
(22777077) Αγίας Ελένης και Στασάνδρου γωνία. Brunch: Δ-Κ 09.00-16.30.

 

 

The Boys At Number Five
Το αγαπημένο μπραντσάδικο παραμένει πιστό στη φιλοσοφία και την ποιότητα που μας έχει συνηθίσει. Το The Boys εξειδικεύεται στα αβγά, γι’ αυτό και στο μενού του θα βρεις 10 διαφορετικά πιάτα με διάφορες εκδοχές του. Το μενού συμπληρώνουν πεντανόστιμα pancake και άλλα γλυκά. Δεν λείπουν, βέβαια, και οι υγιεινές επιλογές, όπως σπιτική granola, porridge και άλλα γιαουρτοειδή. Δοκίμασε το Full Monty και ολοκλήρωσε τη γευστική σου εμπειρία με τα Fat Shona pancakes, που είναι πύργος με φρεσκοψημένα pancake, στρώσεις από φυστικοβούτυρο, φέτες μπανάνας, τραγανό μπέικον, blueberries και σιρόπι σφενδάμου. Συνόδευσε το γεύμα σου με καφέ, φρέσκο χυμό, λεμονάδα ή cocktail. 
(22660421) Θεμιστοκλή Δέρβη 5. Brunch: Τρ-Παρ 08.00-17.00 & Σ-Κ 09.30-17.00.

 

 

The Gym
Στο The Gym στη Λευκωσία θα ‘γυμνάσεις’ με τον καλύτερο τρόπο το στομάχι σου, επιλέγοντας ανάμεσα σε ομελέτες, αβγά scrambled, pancake και άλλα πολλά, συντροφιά πάντα με τα φημισμένα cocktail του.
(22002001) Ονασαγόρου 89, παλιά Λευκωσία. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It’s nearly time! Brunch menu available from 10:30am @jamlimassol #spreadthejam #spreadthevibes

A post shared by JAM (@jamlimassol) on

 

Jam
Tο JAM αποτελεί  αναπόσπαστο κομμ άτι του Old Port Hotel, προσφέροντας -σε μίαν από τις γραφικές τοποθεσίες της πόλης-, breakfast, πλούσιο brunch από τις 10:30 το πρωί και αργότερα μεσημεριανό και βραδινά γεύματα. Από τις 10.30 μέχρι και τις 16.00 το πιο hot στέκι της πόλης, σε περιμένει για brunch! Στο μενού του θα βρεις μοναδικά πιάτα όπως τα κλασικά αυγά Benedict, με το τοπικό Brekkie (συνδυασμός λουκάνικο με χαλούμι και σπιτική μαρμελάδα ντομάτας) και το Avocado Smash που σερβίρεται με σαγανάκι. Επίσης, μπορείς να απολαύσεις και πιο υγιεινές επιλογές, vegan και smoothies.  
(25353209) Δημήτρη Μητρόπουλου 7-9, Λεμεσός. Δ-Κ 07.00-24.00.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Have you tried our PANCAKES #musttry #alasiaboutiquehotel #brunch #weekends

A post shared by Alasia Boutique Hotel (@alasiaboutique) on

 

Alasia Βoutique Ηotel
Το Alasia Βoutique Ηotel, στο κέντρο της Λεμεσού υπόσχεται να απογειώσει τα Σαββατοκύριακα, προσφέροντάς σου ένα εκλεκτό brunch με θέα την πισίνα του ξενοδοχείου (όσο βέβαια ο καιρός το επιτρέπει). Το μενού του που επιμελείται ο σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους περιλαμβάνει υγιεινά super bowls, αβγά στις καλύτερές τους εκδοχές, bagel, pancake και άλλες λιχουδιές στις οποίες δύσκολα θα αντισταθείς.
(25332000) Χαϊδαρίου 6. Brunch: Σ-Κ 11.00-15.00.

 

 

Το καφέ της Χρυσάνθης
Το Καφέ της Χρυσάνθης ανανεώθηκε, έγινε εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο. Στο αξιολάτρευτο αυτό μαγαζί σερβίρονται φανταστικά προγεύματα, brunch menu, νοστιμότατα κυρίως πιάτα, ολόδροσες σαλάτες, ζουμερά μπέργκερ, θαυμάσια ορεκτικά, ονειρικά γλυκά, ροφήματα όπως σπιτική λεμονάδα, αλλά και εύγευστα κοκτέιλ. Εκτός από τις πολλές γευστικές νοστιμιές, τους μυρωδάτους καφέδες και τα ιδιαίτερα άλλα ροφήματα που είναι διαθέσιμα στο καφέ αξίζει να αναφερθεί ο νέος, εντυπωσιακός χώρος μέσα και έξω από το μαγαζί, που σίγουρα αξίζει να τον επισκεφθείς.
(24256262) Ήφαιστου 1, Λάρνακα.

 

Μingle
Εδώ ένα πιάτο με λαχταριστά pancakes ή με αβγά πάνω σε ένα ξύλινο χαριτωμένο τραπεζάκι διακοσμημένο με γράμματα από το παιχνίδι scrabble είναι αρκετό για να σου ανοίξει την όρεξη και να σου φτιάξει τη μέρα. Όσο αφορά την γεύση μην ανησυχείς, τα πιάτα είναι νοστιμότατα και οι καφέδες γευστικότατοι. 
(24209300) Ερμού 153. Δ-Κ 10.00-17.30.

 

 

Cookhouse 
Κέρδισε, το Check in Special Award 2019 για το καλύτερο brunch κι όχι άδικα, αφού το κουκλίστικο Cookhouse, θα σε συνεπάρει με τις γεύσεις του. Αν δεν το έχεις ανακαλύψει ακόμα, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Θα το βρεις στο κέντρο της πόλης, σε έναν μικρό χώρο με minimal διακόσμηση. Όσον αφορά στις επιλογές του σε πρωινό και brunch δεν ξέρω από πού να αρχίσω, το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν πας δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις: το αβγό μαγειρεμένο σε όλες του τις εκδοχές, φρέσκα αχνιστά bagel με απολαυστικές μαρμελάδες, Quiche Lorraine, ολόφρεσκα croissant και τόσα άλλα. Απαραίτητα όμως πρέπει να δοκιμάσεις τα καλοφτιαγμένα pancake τους, με mascarpone, blueberries και maple syrup.
(25353434) Γλάδστωνος 112, Λεμεσός. Δ-Κ 07:30 - 16:30.

 

 

Edem's Yard
Με ένα γρήγορο scroll down στο Instagram θα δεις πως το Edems Yard κυριαρχεί στο ίνσταγκραμ, όχι μόνο χάρη στα νόστιμα pancakes του αλλά και για την vintage και ρομαντική αισθητική που κυριαρχεί στη διακόσμηση της εσωτερικής αυλής του. 
(99 82384) Ευανθίας Πιερίδου 37, Λάρνακα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close