Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για brunch, lunch και τάπας στο πιο εντυπωσιακό αίθριο της πόλης!

Εξαιρετικοί μεζέδες και υπέροχο κρασί, που αναδεικνύουν το μεράκι των tapas chefs στο πιο όμορφο αίθριο της Λεμεσού.

Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2020

Το ξενοδοχείο S Paul, μόλις τον Σεπτέμβριο έσβησε το δεύτερό του κεράκι. Και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει να μας κάνει να το αγαπήσουμε για το υπέροχό του brunch, το οποίο σερβίρεται καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 16.00, το ολοκληρωμένο lunch, το οποίο σερβίρεται καθημερινά μέχρι τις 16.00, καθώς και το πλούσιο dinner καθημερινά μέχρι τις 23.00 όταν και εφόσον τα έκτακτα μέτρα στους χώρους εστίασης στη Λεμεσό το επιτρέψουν.

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από πιο ατμοσφαιρικά αλλά και νόστιμα εστιατόρια της Λεμεσού,που λειτουργεί καθημερινά για brunch, lunch καθώς και ευφάνταστα tapas!

Πρόσφατα, το Chivalry Restaurant του S Paul, πρόσθεσε στις εύγευστες κάρτες του brunch, του lunch και του dinner, ακόμη μία. Μία πεντανόστιμη επιλογή αποτελούμενη από ευφάνταστα tapas. 

Η θέση του S Paul Hotel είναι στρατηγική, για αυτό και το Chivalry Restaurant, αποτελεί αγαπημένη επιλογή καθώς είναι τόσο στην καρδιά της Λεμεσού όσο και δίπλα στο παραλιακό μέτωπο. Με την εκλεπτυσμένη αλλά προσιτή και πρόσχαρη αρχιτεκτονική του, το Chivalry είναι ένας χώρος λιτός, με μοντέρνο ύφος, χωρίς εξάρσεις, που εναρμονίζεται απόλυτα σε ένα ομοιόμορφο σύνολο.   

Το Chivalry Restaurant, έγινε η στέγη δύο πολύ ταλαντούχων νεαρών chefs, του Δημήτρ Μητρούσκια και του Κωνσταντίνου Μιχαήλ. Οι Tapas Chefs μέσα από τα ταξίδια, την εμπειρία αλλά και το όραμά τους, εμπνεύστηκαν ένα μενού πρωτότυπο αλλά συνάμα απλό στην προσέγγισή του. 

Μικρά πιάτα που ξεχειλίζουν νοστιμιά και συνδυάζονται υπέροχα με τα κρασιά της μικρής αλλά ολοκληρωμένης κάβας του Chivalry Restaurant.

Το menu περιέχει επιλογές από tapas θαλασσινών, κρεατικών αλλά και λαχανικών.  

Οι λάτρεις των θαλασσινών, θα ενθουσιαστούν με τις επιλογές, ακριβώς όπως κι εμείς στην πρόσφατη επίσκεψή μας. Δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο Calamares a la Parilla δηλαδή καλαμάρι στη σχάρα, σερβιρισμένο με ισπανική σάλτσα βέρντε και τραγανά ρεβίθια (€4.90) και το Calamari Romesco, καλαμάρι σερβιρισμένο με παραδοσιακή καταλάνικη σάλτσα ρομέσκο (€4.90), για αυτό και παραγγείλαμε και τα δύο.

Εξαιρετικές ήταν και οι Croquetas de bacalao, κροτέτες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ (€5.30) καθώς και τα αχνιστά μύδια, Mejillones al estragón με λευκό κρασί και εστραγκόν (€4.90). 

Για όσους δηλώνουν φανατικοί κρεατοφάγοι οι επιλογές είναι εξίσου πλούσιες και ποικίλες. Επιλογές σε πρωτεΐνες και ισορροπημένες γεύσεις θα κάνουν κάθε foodie να απολαύσει χωρίς περιορισμούς τις αγαπημένες του γεύσεις και συνάμα να ανακαλύψει νέες. 

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Cerdo crujiente, τραγανές μπουκιές από πανσέτα με επικάλυψη από σουσάμι (€4.90), το τρυφερό στήθος κοτόπουλο Pollo con Chorizo, μαγειρεμένο με chorizo στον εξειδικευμένο φούρνο Josper (€5.90), καθώς και το Huevos con Chorizo, όπου το τηγανητό αβγό συναντά το ισπανικό λουκάνικο, ψήνονται στον εξειδικευμένο φούρνο Josper και σερβίρονται με κρεμώδη σάλτσα από πράσο και κρεμμύδι (€6.90).

Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρήσαμε πως η ποικιλία στα tapas λαχανικών είναι εξίσου πλούσια με αυτήν των κρεατικών και λαχανικών. Ξεχωρίζει το τηγανητό κουνουπίδι, σερβιρισμένο πάνω σε πουρέ από κουνουπίδι, με ξύσμα λεμονιού, λάιμ και τραγανή μαγιά (€3.50) καθώς και οι πεντανόστιμες Beetroots bites, όπου οι  μπουκιές από παντζάρι συνδυάζονται υπέροχα με τυρί φέτα, καρύδι, ξύσμα από λεμόνι και φασκόμηλο και σερβίρονται με σιρόπι σφενδάμου (€3.50).

Θα σας εντυπωσιάσουν οι πλούσιοι κεφτέδες από μανιτάρι, πατάτα, φασόλια και κολοκύθι, σερβιρισμένα πάνω σε πουρέ από καλαμπόκι (€5.20) αλλά και το Queso Anzul, το σκληρό, ισπανικό μπλε τυρί, το οποίο θα δοκιμάσετε ελαφρώς τηγανισμένο με σάλτσα ρομέσκο (€4.20).

Και αν ακόμη δεν έχετε κάνει την κράτησή σας, θα σας δώσω ακόμη δύο λόγους. Όταν δοκιμάσετε τη συγκλονιστική Cream Catalana (€5.90) και τα μαγευτικά churros με κανέλα και ζάχαρη, σοκολάτα και φουντούκι ή την επικάλυψη της ημέρας (€5.90) θα συνειδητοποιήσετε γιατί το Chivalry Restaurant του S Paul, θα πρέπει να μπει στο speed dial σας. 
 
Θετικά vibes, φιλόξενη ατμόσφαιρα, υπέροχο φαγητό και γλυκά αναδεικνύουν το Chivalry Restaurant σε αγαπημένο στέκι. 

Κάντε κράτηση και ενημερωθείτε για το δωρεάν πάρκινγκ.

(25755454 & 99959584) Chivalry Restaurant, εντός S Paul Hotel, Ιφιγενείας 5, Λεμεσός. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close