News , Τέχνη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στον… Κήπο της Ευρώπης

Τρία μουσεία και τέσσερις πολιτιστικοί οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμειςτους για μια περιοδεύουσα έκθεση

Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2020

Τρία μουσεία και τέσσερις πολιτιστικοί οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια περιοδεύουσα έκθεση και εκπαιδευτικά προγράμματα, που αφορούν στην μεσογειακή διατροφή, ως αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της έρευνας, συμμετέχοντας ως εταίρος στο ερευνητικό έργο με τίτλο ‘The Mediterranean Garden’ (MedG). Το έργο εξασφάλισε χρηματοδότηση στο πλαίσιο υποβολής προτάσεων του προγράμματος Culture του Creative Europe. 

Ο στόχος του MedG είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τη μεσογειακή διατροφή, ως αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μακραίωνη ιστορία της. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να αποτελέσει όχημα για την προώθηση της υγείας, της φιλοξενίας, της διαπολιτισμικότητας, της δημιουργικότητας και της βιωσιμότητας στο πλαίσιο ενός γόνιμου διεπιστημονικού διαλόγου. 

Τρία μουσεία (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Fondazione Brescia Musei, Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής) και τέσσερις πολιτιστικοί οργανισμοί (Ανεμόν Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την Παραγωγή και Συλλογή Πολυμεσικών Μέσων, Goethe-Institut, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Ίδρυμα Νικολάου Π. Γουλανδρή), ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα διεθνές πολιτιστικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από μια περιοδεύουσα έκθεση και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους. 

Η έκθεση θα ταξιδέψει στη Λευκωσία, την Αθήνα, το Ζάγκρεμπ, τα Τίρανα και τη Μπρέσια της Ιταλίας. 

Το MedG χρησιμοποιεί σύγχρονο φωτογραφικό υλικό, ιστορικό κινηματογραφικό αρχείο, ήχο και εικόνα, και διαδραστικές δραστηριότητες για να προσελκύσει τους νέους και τις οικογένειές τους. Η έκθεση θα συμπληρώνεται από εργαστήρια, μαθήματα μαγειρικής και εκδηλώσεις εντός και εκτός μουσείων και θα καλεί τον κόσμο να μοιραστεί οικογενειακές φωτογραφίες και συνταγές που συνδέονται με το παρελθόν των αγροτικών περιοχών. 

Η συνεργασία με κορυφαίους πολιτιστικούς οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες, θα εξασφαλίσει την περαιτέρω διάδοση και βιωσιμότητα του προγράμματος.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128157
www.boccf.org

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close