Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Εύρηκα!

Ένα νέο επιστημονικό κέντρο είναι στη διάθεση μικρών και μεγάλων, για όλους όσοι θέλουν να συνδυάσουν τη διασκέδαση με τη γνώση

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2014

Ο Αρχιμήδης είναι ένας χώρος με παιχνίδια εμπνευσμένα από τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη και τις μηχανές της αρχαιότητας. Αποτελείται από 23 μηχανές/παιχνίδια για παιδιά από 5 ετών και άνω αλλά και μεγαλύτερα παιδιά! Όλα τα παιχνίδια είναι βασισμένα σε ευρωπαϊκά πρότυπα και σε πολύχρονη μελέτη πολλών παρόμοιων εγκαταστάσεων και μουσείων του εξωτερικού. Τα παιχνίδια έχει σχεδιάσει ο πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας Γιώργος Παπαδόπουλος. Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να διασκεδάσει αλλά συνάμα να εκπαιδεύσει, με απώτερο στόχο να αφυπνίσει το πάθος μας για την επιστήμη και την τεχνολογία με έναν εναλλακτικό και πιο παιχνιδιάρικο τρόπο. Ο επισκέπτης θα μπορεί να διασχίσει ένα διάδρομο με ακτίνες λέιζερ, να χαθεί μέσα σε ένα λαβύρινθο από καθρέφτες, να ανεβάσει τον εαυτό του σε ένα ύψος ενός μέτρου τραβώντας ένα σχοινί, να κατασκευάσει μια γέφυρα και να περάσει από πάνω, να λύσει το γρίφο του Οστεομαχίου, να δουλέψει μια αντλία νερού, να πετάξει ένα αερόστατο, να λύσει τρισδιάστατα παζλ και άλλα πολλά. Στο χώρο λειτουργεί ακόμα αναψυκτήριο με καφέ και σπιτικό φαγητό, ενώ αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χώρο για πάρτι και δεξιώσεις.

Εκπαίδευση

Ειδικά για τα σχολεία, υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελούμενο από δύο σύντομες ταινιούλες κινουμένων σχεδίων για τον Αρχιμήδη και τις μηχανές της αρχαιότητας. Με τη βοήθεια παντογνώστη και εκπαιδευτικού φυλλαδίου πολλαπλής επιλογής, τα παιδιά θα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις αρχαίες μηχανές στην καθημερινή μας ζωή. Το όραμα του δημιουργού τού "Αρχιμήδη" και της ομάδας είναι να εκπαιδευτούν τα παιδιά αλλά και να αγαπήσουν την επιστήμη, την τεχνολογία και τις τέχνες. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

(70007887/info@skinotechniki.com, www.skinotechniki.com /Facebook Archimedes the fun side of science) Λεωφόρος Πάφου, παρά τα φώτα της βιομηχανικής περιοχής Ύψωνα, Λεμεσός. Τρ-Παρ 15.30-20.30 & Σ-Κ 10.30-21.00.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close