Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2014
Ο Αρχιμήδης είναι ένας χώρος με παιχνίδια εμπνευσμένα από τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη και τις μηχανές της αρχαιότητας. Αποτελείται από 23 μηχανές/παιχνίδια για παιδιά από 5 ετών και άνω αλλά και μεγαλύτερα παιδιά! Όλα τα παιχνίδια είναι βασισμένα σε ευρωπαϊκά πρότυπα και σε πολύχρονη μελέτη πολλών παρόμοιων εγκαταστάσεων και μουσείων του εξωτερικού. Τα παιχνίδια έχει σχεδιάσει ο πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας Γιώργος Παπαδόπουλος. Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να διασκεδάσει αλλά συνάμα να εκπαιδεύσει, με απώτερο στόχο να αφυπνίσει το πάθος μας για την επιστήμη και την τεχνολογία με έναν εναλλακτικό και πιο παιχνιδιάρικο τρόπο. Ο επισκέπτης θα μπορεί να διασχίσει ένα διάδρομο με ακτίνες λέιζερ, να χαθεί μέσα σε ένα λαβύρινθο από καθρέφτες, να ανεβάσει τον εαυτό του σε ένα ύψος ενός μέτρου τραβώντας ένα σχοινί, να κατασκευάσει μια γέφυρα και να περάσει από πάνω, να λύσει το γρίφο του Οστεομαχίου, να δουλέψει μια αντλία νερού, να πετάξει ένα αερόστατο, να λύσει τρισδιάστατα παζλ και άλλα πολλά. Στο χώρο λειτουργεί ακόμα αναψυκτήριο με καφέ και σπιτικό φαγητό, ενώ αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χώρο για πάρτι και δεξιώσεις.
Εκπαίδευση
Ειδικά για τα σχολεία, υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελούμενο από δύο σύντομες ταινιούλες κινουμένων σχεδίων για τον Αρχιμήδη και τις μηχανές της αρχαιότητας. Με τη βοήθεια παντογνώστη και εκπαιδευτικού φυλλαδίου πολλαπλής επιλογής, τα παιδιά θα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις αρχαίες μηχανές στην καθημερινή μας ζωή. Το όραμα του δημιουργού τού "Αρχιμήδη" και της ομάδας είναι να εκπαιδευτούν τα παιδιά αλλά και να αγαπήσουν την επιστήμη, την τεχνολογία και τις τέχνες. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
(70007887/info@skinotechniki.com, www.skinotechniki.com /Facebook Archimedes the fun side of science) Λεωφόρος Πάφου, παρά τα φώτα της βιομηχανικής περιοχής Ύψωνα, Λεμεσός. Τρ-Παρ 15.30-20.30 & Σ-Κ 10.30-21.00.
Σχετικά

Ένας μήνας αφιερωμένος στο παραμύθι και το βιβλίο, στο χωριό
Στον Πολυχώρο Τεχνών Αμυγδαλιά στα Πέρα Ορεινής

Δύο (δωρεάν) θεματικά εργαστήρια δημιουργικής κίνησης και μουσικής
Στο Mουσείο Κώστας Αργυρού στον Μαζωτό

Το χοροθεατρικό έργο «Daibar Masal» φέρνει στο φως ιστορία των «Μαγισσών των Τεσσάρων Φαναριών» της Λεμεσού
ο έργο αποκαλύπτει τις ιστορίες αυτών των δυναμικών γυναικών οι οποίες αρνήθηκαν πεισματικά να υποταχθούν στους κοινωνικούς περιορισμούς

19 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Με εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές

10+1 ξεχωριστές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας
Γιορτάζουμε την γυναικεία δημιουργικότητα, δύναμη και τον αγώνα για ισότητα

42 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Με αγαπημένους καλλιτέχνες, θέατρο, γέλιο και διασκέδαση

ΛΕΜΕkyriaki: Η Λεμεσός γιορτάζει την επιτυχία της!
Η Λεμεσός συνεχίζει δυναμικά τη διαδρομή της προς την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030

Κυριακές γεμάτες Padel στο Parklane!
Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για παίκτες όλων των επιπέδων, από αρχάριους έως προχωρημένους, προσφέροντας εξειδικευμένη καθοδήγηση σε ένα

Η αγαπημένη τετράδα του Κυπριακού stand-up comedy επιστρέφει με ολοκαίνουργια κείμενα
Ένα stand-up comedy show με καυστικό χιούμορ και ατελείωτο γέλιο

Ανακοινώθηκε το 4ο ετήσιο Trail Race και διήμερο μουσικό event στις Πλάτρες
Με agro cyprus, leggo και greek λόβερ

Οι Nightsky Explorers Club σε μια μοναδική αστρονομική εμπειρία στο Αστροπάρκο Αμιάντου
Το event είναι ανοιχτό για όλους είτε είστε αρχάριοι είτε έμπειροι αστροπαρατηρητές

7 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Με αγαπημένες θεατρικές παραστάσεις