Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τέσσερα από τα ωραιότερα σημεία θέας στην Κύπρο (που αξίζει να επισκεφθείς)

Σημεία ανάπαυσης, για εκείνους που θέλουν να ξεκουραστούν απολαμβάνοντας τη θέα μερικών από τις ομορφότερες περιοχές της διαδρομής

Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2020

Οι ορεινές διαδρομές και γενικά η περιήγηση στα κυπριακά δάση προσφέρουν πάντοτε την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να ρεμβάσει και να απολαύσει από ψηλά τη μοναδική θέα προς το τοπίο. Λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο της θέας ως βασικό στοιχείο αναψυχής αλλά και τη ζήτηση που υπάρχει για αυτή την κατηγορία δασικής αναψυχής, το Τμήμα Δασών έχει επιλέξει αρκετές θέσεις τις οποίες έχει διαμορφώσει κατάλληλα (με κιόσκια, καθίσματα, πληροφοριακό υλικό, χώρους στάθμευσης κλπ) ώστε να εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή παραμονή στο χώρο και να αποτελούν ένα ευχάριστο σταθμό για τον ταξιδιώτη.

Εμείς ξεχωρίσαμε 4 από αυτά και σου τα προτείνουμε:

Θέση Παρατήρησης Σινοά
Νοτιανατολικά του χωριού Κελλάκι, σε κοντινή απόσταση από τη Μονή της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής και σε υψόμετρο 790 μέτρων βρίσκεται η Θέση Παρατήρησης Σινοά. Η πρόσβαση στο σημείο γίνεται είτε οδικώς είτε με τα πόδια ακολουθώντας ένα αρκετά ανηφορικό δρόμο. Το συγκεκριμένο σημείο σας προσφέρει μια γενναιόδωρη ματιά χωριών και περιοχών γύρω από το Κελλάκι, όπως είναι οι Άγιοι Βαβατσινιάς, η Ορά, η Επταγώνεια, ο Αρακαπάς, μέρος της οροσειράς του Τροόδους που καλύπτει την περιοχή από το Μαχαιρά μέχρι και τη Μαδαρή, καθώς και μέρος του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού . Καθίστε λοιπόν σε ένα από τα παγκάκια και απολαύστε τη θέα από ψηλά…

Σημείο Θέας: Μούττη του Καλογήρου
Στο ύψωμα πάνω από το γήπεδο, στην Κοράκου, βρίσκεται το σημείο θέας «Μούττη του Καλογήρου». Απ’ αυτή την εξαίρετη τοποθεσία μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα προς τη θάλασσα και το βουνό. Το σημείο αυτό αποτελεί το μοναδικό σημείο θέας στην περιοχή Σολέας, γεγονός που συμβάλλει στην προσέλκυση αρκετού κόσμου. Από το σημείο θα περνάνε και δύο νέα μονοπάτια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς που σχεδιάστηκαν από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοράκου. Η Κοράκου είναι κτισμένη κοντά στη δυτική όχθη του ποταμού Καρκώτη, σε μέσο υψόμετρο 420 μέτρων. Από τις δυο πλευρές της κοιλάδας του Καρκώτη το ανάγλυφο ανεβαίνει κάπως απότομα, παρέχοντας έτσι προστασία στις καλλιέργειες από τους ανέμους. Στα δυτικά του χωριού το ανάγλυφο είναι βουνίσιο και το υψόμετρο φθάνει τα 921 μέτρα (κορφή Μοσφιλερή). Το τοπίο είναι διαμελισμένο από μικρά ρυάκια που ρέουν προς την κοιλάδα.

Θέση ξεκούρασης στο Μεταλλείο Αμιάντου 
Απόλαυσε την πανοραμική θέα προς τον κόλπο της Μόρφου από το νέο σημείο θέας που κατασκευάστηκε στο δρόμο Πλατεία Τροόδους - Πρόδρομος παρά τη διασταύρωση προς Χιονίστρα. Το σημείο θέας, μια θέση ξεκούρασης στο Μεταλλείο Αμιάντου και 7 πινακίδες καθοδήγησης, οι σταθμοί επισκευής και στάθμευσης ποδηλάτων είναι ανοικτά για ελεύθερη χρήση από το κοινό και αποτελούν υποδομές της κυκλικής ποδηλατικής διαδρομής που δημιουργήθηκε στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους στα πλαίσια του έργου «Γεωτουρισμός στα νησιώτικα Γεωπάρκα» με ακρωνύμιο GEO-IN του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα Κύπρος 2014- 2020. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σημείο θέας στην Ευρύχου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ευρύχου, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο της θέας ως βασικό στοιχείο αναψυχής και πληροφόρησης, δημιούργησε στη δυτική πλευρά του ξωκλησιού του Προφήτη Ηλία σημείο θέας δίνοντας έτσι την ευκαιρία να απολαύσει κανείς από ψηλά τη μοναδική θέα προς το τοπίο. Η θέση έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να εξασφαλίζει άνετη και ασφαλή παραμονή στο χώρο και να αποτελεί ένα ευχάριστο σταθμό για τον επισκέπτη. Το σημείο έχει πανοραμική θέαση το Τρόοδος, την κοιλάδα Σολέας και κατ επέκταση τον κόλπο της Μόρφου.  Το όλο έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους, ως αναθέτουσα αρχή και το Τμήμα Δασών, που επιχορήγησε το όλο έργο με ποσό ύψους €10000. Ο επισκέπτης έχει επίσης την ευκαιρία να περάσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς μαζί με την οικογένειά του στον παιδότοπο "Πάρκο Χρυσοβαλάντως Μορφάκη Σωτηρίου",  που υφίσταται στον περιβάλλοντα χώρο του ξωκλησιού.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close