Μουσική , Συναυλίες & Events

Ρεσιτάλ με τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς

Η συναυλία αποτελεί μέρος της σειράς συναυλιών κλασικής μουσικής ‘Technopolis 20 Classics’

Δημοσιεύτηκε στις 09 Νοεμβρίου 2020

Το Τεχνόπολις 20 σας προσκαλεί σε ακόμη ένα ρεσιτάλ, της Σειράς Συναυλιών Κλασικής Μουσικής ‘Technopolis 20 Classics’, όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα ενδιαφέρον και ευρύ ρεπερτόριο, με τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς: Μανώλης Νεοφύτου (πιάνο), Νικόλας Ευθυμίου (βιόλα), Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Χρυσόστομος Νεοφύτου (βιολί).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, ώρα 8:30μμ, και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Sergei Rachmaninoff, Sergei Prokofiev, Dmitri Shostakovitch, Κώστα Κακογιάννη, Σταύρου Λάντσια, Γιώργου Κολιά, Harry Warren, Justin Gabriel Hurwitz και Astor Piazzolla. 

Programme
Sergei Rachmaninoff, Trio élégiaque No. 2 in D minor, Op.9 - 1st movement
Sergei Rachmaninoff, Rhapsody on a Theme of Paganini, Op. 43 - Variation 18th      
Sergei Prokofiev, Romeo and Juliet, Op. 64, Act 1: No. 13, Dance of the Knights
Dmitri Shostakovitch, Waltz No. 2
Κώστας Κακογιάννης, Κύμματα
Σταύρος Λάντσιας, Το βαλς των ματιών    
                               Ο θάνατος του ταύρου      
Γιώργος Κολιάς, Φωτογραφία 51
Harry Warren, Theme from the movie ‘Un affair to remember’                                         
Justin Gabriel Hurwitz, Mia and Sebastian's theme, from the movie ‘La La Land’
Astor Piazzolla, La Muerte del Angel
                          Maria de Buenos Aires
                          Libertango

Η συναυλία αποτελεί μέρος της σειράς συναυλιών κλασικής μουσικής ‘Technopolis 20 Classics’ που διοργανώνονται από το Τεχνόπολις 20 και ιδιώτη χορηγό. Περισσότερες πληροφορίες για το σκεπτικό, προηγούμενες αλλά και επερχόμενες συναυλίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://www.technopolis20.com/technopolis20-classics.

Η παραγωγή λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

Είσοδος: €12/ €8 (μαθητές)
MONO με προπώληση εισιτηρίων από τον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20. 
ΔΕΝ θα διατίθεται εισιτήρια στην είσοδο του θεάτρου.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο, 9πμ – 1μμ
Πληροφορίες: 70002420

Διοργανωτής: Τεχνόπολις 20
Συνδιοργανωτής: Δήμος Πάφου
Χορηγοί: Υφυπουργείο Τουρισμού, Οινοποιείο Βουνί Παναγιάς, Red Rose

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Μανώλης Νεοφύτου έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ σε ηλικία 11 χρονών, λίγο πριν εισαχθεί στην Κεντρική Κρατική Ειδική Μουσική Σχολή της τότε Σοβιετικής Ένωσης, η οποία προετοιμάζει τα παιδιά για να εισαχθούν στο Κρατικό Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας. Εκεί, φοίτησε με τον Professor Rudolf Kehrer και αποφοίτησε με άριστα το 1996. Στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ φοίτησε με υποτροφία από το Ίδρυμα Νικόλα Οικονόμου και αποφοίτησε το 2002. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου κέρδισε την υποτροφία του Ιδρύματος Albert Roussel, για να φοιτήσει για ένα χρόνο στην Ecole Normale του Παρισιού. Το 2004, αφού κέρδισε την τριετή υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας (συγκέντρωσε την ψηλότερη βαθμολογία - 20/20 - στις εξετάσεις του ιδρύματος), φοίτησε με τον Andrew Zolinskiy στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου του απονεμήθηκε το Master of Music in Performance and Related Studies. Ξεκίνησε τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο το 2005. Εκπροσώπησε την Κύπρο τρεις φορές στο διαγωνισμό της Eurovision για νεαρούς μουσικούς (Βρυξέλλες 1992, Βαρσοβία 1994, Λισσαβώνα 1996), αφού κέρδισε την πρώτη θέση στους αντίστοιχους διαγωνισμούς στην Κύπρο. Κέρδισε επίσης το 4ο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου στη Σενιγάλλια της Ιταλίας (1994), το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Μουσικής στο Παλέρμο της Ιταλίας (1995) και την 7η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Σοπέν στο Göttingen της Γερμανίας (1995). Επίσης, πήρε το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Γ.Θυμής που διεξήχθηκε στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης (2002). Έδωσε συναυλίες και ρεσιτάλ σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ρωσία, Ουγγαρία, Πολωνία, Κορέα και Νότιο Αφρική. Συνεργάστηκε ως σολίστας με τις ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα του Ροστόβ (Ρωσία), Συμφωνική Ορχήστρα της Τσιεσταχόβα (Πολωνία), Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου του Παλέρμο (Ιταλία), Goldsmiths Orchestra του Λονδίνου, Budapest Concert Orchestra. Έδωσε σεμινάρια και master classes στην Κύπρο και στο Πανεπιστήμιο της Νοτίου Αφρικής (UNISA). Έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Το Ελληνικό Τραγούδι Μέσα Από Ένα Πιάνο, για τον οποίο εισέπραξε πολύ καλά σχόλια από τον Μίκη Θεοδωράκη. Συνέθεσε επίσης μουσική για το ντοκιμαντέρ της Alessia de Ninno, το οποίο βραβεύτηκε από το National Film Theatre (NFT) του Λονδίνου (2004). Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Μάριος Τόκας (Λεμεσός), στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην Ακαδημία Άρτε.

Νικόλας Ευθυμίου: Ο πειραματισμός με τον ήχο ήταν από νεαρή ηλικία μια αγαπημένη ενασχόληση για τον Νικόλα που βρήκε εν τέλη στην βιόλα μια αστέρευτη πηγή δυνατοτήτων για να μορφοποιήσει μουσικά τα όνειρα του. Ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των 7 στην Πάφο και αποφοίτησε από το «Κυπριακό ωδείο» στα 14. Συνέχισε τις σπουδές του στην Γέρμανια κοντά στους Σ. Καφαντάρη, M.Speerman, Frank Strauch, και John Kinsella σε βιολί και βιόλα. Κατά την διάρκεια των σπουδών του συμμετέχει στην Hoschulorchester Weimar και συνεργάζεται με την Weimar Staatscapelle και Jenaer Philarmonie. Παράλληλα εμφανίζεται και ως μουσικός δωματίου συμπράττοντας με πολλά με ρεπερτόριο που καλύπτει το φάσμα της κλασικής μουσικής. Έχει δώσει συναυλίες σε Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Σερβία και Ελλάδα. Συμμετείχε σε σεμινάρια με μαέστρους όπως T.Zehetmair, V.Klimov, T.Brandis, W.Christ, E.Krueger,Cr. Euler, L.Matczynsky. Το 2007 ο Νικόλας σχηματίζει το μουσικό σχήμa Ensemble Casual που επιδιώκει να γεφυρώσει τις διάφορες μουσικές περιόδους και στιλ από την μπαρόκ μέχρι το Tango και Jazz. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ ή σε σύνολα μουσικής δωματίου στις σημαντικότερες πολιτιστικές διοργανώσεις της Κύπρου όπως τα Κύπρια, Πάφος 2017, φεστιβάλ Φανερωμένη, φεστιβάλ Λευκωσίας κτλ.  Είναι ενεργός επίσης σαν παιδαγωγός διδάσκωντας στο πρόγραμμα ανάπτυξης μουσικών ταλέντων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο εργαστήρι της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου και στα μουσικά σχολεία.

Sorin Alexandru Horlea: Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1975 και ξεκίνησε το βιολί σε ηλικία οκτώ ετών. Αποφοίτησε από το μουσικό γυμνάσιο του George Enescu, όπου σπούδασε με τον μαέστρο Octav Savitchi και από το Ciprian Porumbescu Music University όπου ο καθηγητής του ήταν ο μαέστρο Daniel Podlovschi. Συμμετείχε σε καλοκαιρινά μαθήματα με τον Viktor Pikaizen και τον Eugen Sarbu. Το 1997 κέρδισε το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό George Enescu Childhood Memories στο Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών του έπαιξε στην Radio Chamber Orchestra, στην Philarmonia Chamber Orchestra και στην Bucharest Opera, αλλά κυρίως στη George Enescu Philharmonic. Το 2000 μετακόμισε στο Λίβανο, για τη θέση του assistant concert master στην Lebanese National Symphony Orchestra. Μετακόμισε στην Κύπρο το 2005 και από τότε είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Εργάζεται επίσης ως συνεργάτης καθηγητής στην Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Παράλληλα είναι ενεργός ως σολίστ και ως μέλος σε διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, παίζοντας όχι μόνο κλασσική αλλά και τζαζ και λαϊκή μουσική. Ήταν μέλος του Cyprus String Quartet, και του παραδοσιακού συνόλου Danube Quartet. Εκτελεί τακτικά σύγχρονη μουσική καθώς είναι resident μουσικός στο Avaton Festival στη Λεμεσό, μέλος του Chronos Ensemble, και του Ensemble Cyclamen. Τον Ιούνιο 2019 ηχογράφησε μαζί με την Anita Tomasevich στο πιάνο, το άλμπουμ Nocturnal Ballads. www.youtube.com/sorinestera

Ο Χρυσόστομος Νεοφύτου ξεκίνησε τα πρωτα μαθηματα βιολιόυ σε ηλικία 8 χρονών με καθηγητή τον Αντρέα Νικολάου. Το 2001 μετακομίζει στο Παρίσι, όπου φοιτά στο Εθνικό Κονσερβατόριο με την καθοδήγηση δύο εξαιρετικών καθηγητών βιολιού, των Mrs. Marie Jo Calvi και Mr. Pierre Olivier Queyras. Εκεί παίρνει δύο διπλώματα μουσικών σπουδών, στο βιολί και στη μουσική δωματίου. Στο Παρίσι διδάσκει σε μαθητές διαφόρων επιπέδων και παράλληλα πραγματοποιεί συναυλίες. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ και 1ο βιολί σε πολλές συναυλίες με την ορχήστρα του Εθνικού Κονσερβατορίου της Μουσικής και Χορού του Argenteuil. Μέσα από τις παραστάσεις του, αναπτύσσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σύγχρονη μουσική. Αυτό τον οδηγεί στο ξεκίνημα συνεργασιών με πολλούς συνθέτες, όπως ο Ivan Bellocq. Τα καλοκαίρια συμμετέχει σε πολλά προηγμένα εκπαιδευτικά μαθήματα στη Γαλλία και στην Αγγλία με πολύ γνωστούς μουσικούς όπως: Thomas Brandis, Su Zhen, Tasmin Little και Pierre-Olivier Queyras. Το 2009 μαζί με την Emilie Moutin και τον Frederic Dupuis δημιουργούν το Trio Dell’Arte με το οποίο παρουσιάζονται σύχνα σε Γαλλία, Κυπρο και Αγγλία. Το 2010 μετακομίζει στο Λονδίνο, όπου το 2011 παίρνει το Master of Arts in violin performance and administration of music από το Royal Academy of Music. Εκεί πραγματοποιεί και διάφορες συναυλίες, οργανώνει φεστιβάλ με συμμετοχές μουσικών από διάφορα μέρη του κόσμου. Συναυλίες έχει πραγματοποιήσει επίσης στην πόλη του Μεξικού, με πρώτη παγκόσμια ερμηνεία του έργου του Ιβάν Bellocq ‘Έξι Δάση’ για βιολί και πιάνο.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close