Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2022
H αυλαία του Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI22, κλείνει την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με την παράσταση «Ο Μαγικός Κύκλος», που εμπνέεται από τον μοναδικό κόσμο του τσίρκου.
Μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης «Άνθρωποι της Φανερωμένης», η ομάδα Γιασεμίν επιστρέφει φέτος με μια ξεχωριστή παράσταση που εμπλέκει καταξιωμένους στον τομέα τους καλλιτέχνες. Ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, ζογκλέρ, ακροβάτες, κλόουν, δίνουν χώρο στην καλλιτεχνική δημιουργία, την έκφραση, την ψυχαγωγία και τροφοδοτούν την σκέψη όσον αφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Το Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου θα γίνει η αρένα για την εξέλιξη της ιστορίας και την παρουσίαση κάθε σόλο, ντούο άλλα και ομαδικών στιγμών μεταξύ των καλλιτεχνών. Συνδυάζοντας θέατρο, χορό, μουσική, ακροβατικά, ζογκλερικά, φωτιές και poi, θα δούμε πώς εξελίσσεται ο κύκλος της ζωής μας, με τα πάνω του και τα κάτω του.
Η έντονη σωματικότητα της παράστασης θέτει μεγάλη προσβασιμότητα σε όλους ανεξαρτήτως γλώσσας, εθνικότητας ή οποιασδήποτε αναπηρίας.

Συντελεστές
Σύλληψη ιδέας και καλλιτεχνική-σκηνοθετική επιμέλεια: Ναταλία Παναγιώτου
Μουσικός / τραγουδίστρια: Αργυρώ Χριστοδούλου
Ηθοποιοί / περφόρμερ: Δέσποινα Χρυσάνθου, Ναταλία Παναγιώτου, Άννη Σοφοκλέους
Χορευτές / περφόρμερ: Νούτσα Πουλουζασβίλι, Ζωή Ελευθερίου, Άντρια Σπύρου, Στάλια Νικολάου
Ακροβάτες / χορευτές / περφόρμερ: Camilo Gaitan Lopez, Θεοχάρης Κωνσταντίνου, Νικόλας Γεωργίου
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ημερομηνία: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα: 21:00
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157
Είσοδος ελεύθερη
Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού. Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

Σχετικά
«Ο Πολυέλαιος» της ΕΘΑΛ ταξιδεύει στη Λευκωσία
Ένα σύγχρονο κυπριακό έργο, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μαρίνας Μακρή
Η σημασία να είσαι σοβαρός: Η κωμωδία του Όσκαρ Ουάιλντ απευθείας στη Λευκωσία από το National Theatre Live
Η παράσταση είναι γεμάτη χιούμορ, σαρκασμό και ρομαντισμό.
«Οι Περιπέτειες του Μίκυ Μάους» έρχονται Κύπρο για να ξετρελάνουν τα παιδιά
Μια νέα παιδική θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον θρυλικό ποντικό του κινηματογράφου
H νέα κωμωδία του Γιώργου Τσιάκκα «εδώ Λέμε SOS» θα είναι άκρως απολαυστική
Το έργο που σκηνοθετεί η Μαρίνα Βρόντη θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου
6 θεατρικές παραστάσεις του 2025 που ξεχωρίσαμε στην Κύπρο
Τι μας άφησαν πραγματικά, πού μας κέρδισαν και πού μας προβλημάτισαν οι παραστάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο τη φετινή χρονιά
Χριστούγεννα με την ΕΘΑΛ: Θεατρικές Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους σε Λεμεσό και Λευκωσία
Τι καλύτερο από μια έξοδο στο θέατρο για μικρούς και μεγάλους το τριήμερο των γιορτών
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας» με την Μαρία Κίτσου στην Κύπρο
Πρόκειται για τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά, που έμεινε γνωστή ως η Δούκισσα της Πλακεντίας.
H Δωδέκατη νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται ξανά στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
Πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου
"Σ’ εσάς που με ακούτε" της Λούλας Αναγνωστάκη: Ανοίγει η προπώληση σήμερα
Tο έργο που σκηνοθετεί ο Θανάσης Γεωργίου ξεκινά παραστάσεις στις 23 Ιανουαρίου 2026
«Furry Tails: Ταξιδεύοντας με τα Ζώα του Κόσμου»: Μια πρωτότυπη μουσικο-αφηγηματική παράσταση από τον οργανισμό «Αθέρας»
Αυτές τις γιορτές, ετοιμαστείτε για το πιο τρελό, μουσικό ταξίδι!
Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Έφυγε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σταθερά παρόντες ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από μάχη με σοβαρή ασθένεια.