Cine News , Κινηματογράφος

Οι 6 σειρές για να παρακολουθήσεις εάν αγάπησες το "The Queen’s Gambit"

Με αυτές θα χαθείς στα πιο περιπετειώδη σενάρια

Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020

Τον τελευταίο καιρό οι εξαιρετικές παραγωγές του Netflix πληθαίνουν. Άλλωστε, τo lockdown, το φθινόπωρο και οι κρύες μέρες το απαιτούν. Έτσι, το «The Queen's Gambit» ήρθε στις οθόνες μας σαν μια τέλεια δικαιολογία για να γεμίσουμε κάθε άδεια στιγμή του lockdown. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1983, αφηγείται την ιστορία της ορφανής σκακίστριας Beth Harmon που χρησιμοποιεί τον εθισμό της στα ηρεμιστικά χάπια για να τροφοδοτήσει τη μοναδικότητά της. Η σειρά αναφέρεται στη δεκαετία του 1960, εκεί όπου πολλές γυναίκες δεν έπαιζαν επαγγελματικά αυτό το άθλημα και ακολουθεί τα βήματα της μοναχικής Beth. Αν, λοιπόν, ανήκετε ήδη σε αυτούς που την αγάπησαν τότε δεν έχετε παρά να απολαύσετε και τις παρακάτω προτάσεις. 

Limitless
Μια συνέχεια του θρίλερ επιστημονικής φαντασίας -του 2011- με το ίδιο όνομα, το "Limitless" του CBS περιστρέφεται γύρω από τον Brian Finch. Ο ίδιος είναι ένας νεαρός καλλιτέχνης του οποίου η καριέρα στη μουσική έχει αρχίσει από καιρό να ξεθωριάζει. Ένας φίλος του τον εισάγει στον κόσμο του NZT-48, ενός ισχυρού φαρμάκου που επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί κάθε μέρος του εγκεφάλου του και το οποίο ενισχύει όλες τις ψυχικές του ικανότητες. Κάπως έτσι, ξεκινά να βοηθά μια ομάδα πρακτόρων του FBI στην επίλυση διαφόρων εγκλημάτων.

Bones
Στη σειρά εγκλημάτων του Fox, "Bones", η κύρια χαρακτήρας είναι μια ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος με το όνομα Dr. Temperance "Bones" Brennan. Έχοντας προβλήματα με τις διαπροσωπικές σχέσεις, η ίδια αφιερώνει το χρόνο εκτός δουλειάς σε οτιδήποτε δεν αφορά τους άλλους και έτσι, καθώς δεν εμπλέκεται ποτέ συναισθηματικά έχει την εντυπωσιακή ικανότητα να καταλαβαίνει πώς πέθαναν τα θύματά της. Κατά τη διάρκεια της σειράς θα την παρατηρήσετε να μεταμορφώνεται και να μαθαίνει πως να συνδέεται με την πιο ανθρώπινη πλευρά της. 

Euphoria
Το HBO φημίζεται για τις μοναδικές παραγωγές του. Ανάμεσά τους το "Euphoria" που αποτελεί μια αμερικανική προσαρμογή της ομώνυμης ισραηλινής σειράς και που καταγράφει την ιστορία μιας ομάδας εφήβων καθώς ασχολούνται με διαφορετικά ζητήματα στη ζωή τους, από την κατάχρηση ουσιών και την ψυχική υγεία έως τη σεξουαλικότητα και την προσωπική ταυτότητα. Από την κυκλοφορία της, η συγκεκριμένη σειρά έχει λάβει σημαντικές αξιολογήσεις για τη δεξιοτεχνία με την οποία παρουσιάζει τα συγκεκριμένα θέματα και αναμφίβολα θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον.

Genius
Η πρώτη σεζόν αυτής της δραματικής σειράς εποχής του National Geographic εστιάζει στη ζωή και τα επιτεύγματα του Albert Einstein. Ο Johnny Flynn απεικονίζει έναν νεαρό υπάλληλο με μεγάλα όνειρα να γίνει εκπαιδευτικός, ενώ ο Geoffrey Rush παίζει τον λαμπρό παγκοσμίου φήμης επιστήμονα σεβαστό σε όλο τον κόσμο. Στη δεύτερη σεζόν το ενδιαφέρον στρέφεται στον Pablo Picasso, με τον Alex Rich να σκιαγραφεί το χαρακτήρα του τον ανερχόμενου ζωγράφου και με τον Antonio Banderas να παίζει τον θρυλικό καλλιτέχνη στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Η αναφορά -και μόνο- των ονομάτων των ηθοποιών καθώς και των προσωπικοτήτων που παίζουν αποδεικνύει πως αξίζει να δώσετε σε αυτή τη σειρά μια ευκαιρία. 

The Marvelous Mrs Maisel
Αστεία, συναισθηματική και όμορφα δομημένη η σειρά που παρουσιάσει την Mrs Maisel είναι απλώς υπέροχη. Διαθέτοντας μοναδική γοητεία, γρήγορη εξέλιξη και ένα αυστηρά γραμμένο σενάριο, τα Amazon Studios δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κωμικό δράμα που χρονολογείται στη δεκαετία του 1950. Η ιστορία ακολουθεί τη Miriam "Midge" Maisel, μια γραφική νοικοκυρά της οποίας η ζωή αλλάζει απότομα δίνοντας σας ένα συνδυασμό μυστηρίου και retro χαρακτήρα που θα λατρέψετε καθώς δομεί ένα χαρακτήρα παρόμοιο με αυτό που παρουσιάζεται στο "The Queen's Gambit".

Alias Grace
Το Alias ​​Grace διαθέτει μια πολυεπίπεδη πλοκή που περιλαμβάνει πολλές αναδρομές. Έχει ένα καλογραμμένο και ποιητικό σενάριο και φυσικά περιλαμβάνει μια βραβευμένη ερμηνεία από τη Sarah Gadon. Η ιστορία ξεκινά από τον Καναδά του 19ου αιώνα, όπου ο ψυχίατρος Dr. Simon Jordan εξετάζει εάν η δολοφόνος Grace πρέπει να συγχωρεθεί λόγω παραφροσύνης. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία η αφήγηση διηγείται -μέσω μιας σειράς συζητήσεων πρόσωπο με πρόσωπο- μεταξύ της Jordan και της Grace την ταραγμένη ζωή και τις ταλαιπωρίες που υπέστη αυτή η γυναίκα μέχρι τις δολοφονίες για τις οποίες κατηγορείται. Το Alias ​​Grace είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα δράματα εποχής που μεταδίδονται στο Netflix.

Πηγή: Glow.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close