News , Guide

"Δεν είναι αναγκαίο το τοπικό lockdown στη Λευκωσία"

Το σκεπτικό μέτρων σύμφωνα με τονδρ ΠέτροΚαραγιάννη

Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2020

Για το σκεπτικό της εισήγησης την οποία θα μεταφέρει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη η επιδημιολογική ομάδα, κατά την αυριανή συνάντηση, μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον δρ Καραγιάννη, όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που θα έχουμε σήμερα αλλά ίσως και αύριο λίγο πριν την συνάντηση.

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων. Οι επαρχίες Λεμεσός και Πάφος έχουν αρχίσει και κατεβαίνουν σε αριθμούς. Ειδικά η Πάφος. Στη Λευκωσία παρουσιάζεται μια αύξηση», είπε.

Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν να τηρούνται τα μέτρα, να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας, εάν δεν θέλουμε να έχουμε οριζόντια μέτρα».

Ερωτηθείς εάν η Λευκωσία θα μπορούσε να μπει σε ιδιότυπό lockdown όπως αυτό της Λεμεσού και της Πάφου ο δρ Καραγιάννης είπε πως ,δεν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή να μπει η Λευκωσία σε ένα ιδιότυπο lockdown.

«Η Λευκωσία έχει περισσότερο πληθυσμό και ανά αναλογία πληθυσμού οι αριθμοί είναι ικανοποιητικοί», εξήγησε.

Σε ερώτηση εάν η Πάφος πρέπει να βγει από την καραντίνα μετά τα αποτελέσματα των τεστ ο δρ Καραγιάννης είπε πως η πόλη πάει πολύ καλά και δεν δικαιολογείται πλέον να βρίσκεται σ΄αυτό το καθεστώς.

Τέλος ο δρ Καραγιάννης είπε πως «εάν δεν θέλουμε μέσα στα μέσα του Ιανουαρίου να έχουμε νέα μέτρα τα κρούσματα πρέπει να πέσουν σε αριθμούς».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close