28 November-13 December 2020
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Μουσική Δωματίου": Παράσταση για ένα ζευγάρι σε περίοδο εγκλεισμού

Η σύλληψη της ιδέας γεννήθηκε στην περίοδο του πρώτου lockdown

Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2020

Σε μια περίοδο υποχρεωτικού εγκλεισμού, ένα ζευγάρι βρίσκεται απομονωμένο στο σπίτι του βιώνοντας μία νέα πραγματικότητα. Μέρα τη μέρα συνδιαλέγεται, αλληλεπιδρά, ερωτεύεται, μαλώνει, χωρίζει, πενθεί, αυτοπροσδιορίζεται. Σε μια προσπάθεια να παραμείνουν κοντά οι δύο τους έρχονται σε επαφή με τους αληθινούς τους εαυτούς. Άραγε επικοινωνούν ακόμη πραγματικά;

Η παράσταση, μέσα από τις διάφορες διαθέσεις των χαρακτήρων, σκιαγραφεί τα πέντε στάδια του πένθους – άρνηση, θυμό, κατάθλιψη, διαπραγμάτευση, αποδοχή – και προβάλλει εκφάνσεις της αγωνίας της ανθρώπινης ύπαρξης για επικοινωνία και αποδοχή. Οι θεατές ερχόμενοι μέσα στο ζωτικό χώρο του ζευγαριού σε κρίση, θα ανακαλέσουν αναπόφευκτα προσωπικές τους μνήμες και θα αναστοχαστούν τις ουσιαστικές αξίες της ζωής, φτάνοντας ίσως στη δική τους αποδοχή.

Ο άμεσος λόγος, οι εντάσεις, οι ήχοι, οι μελωδίες και οι σιωπές που φέρνουν επί σκηνής ο Πάνο Μακρή και η Μαρίνα Μανδρή, ενορχηστρώνουν μια μουσική δωματίου, φωτίζοντας τις ιδιαίτερες πτυχές δύο ανθρώπων σε απομόνωση. Ο μουσικός Ανδρέας Οικονομίδης συμπληρώνει το καλλιτεχνικό σχήμα, παίζοντας ζωντανά μουσική, η οποία ακολουθεί άλλοτε έντονα και άλλοτε εκτονωτικά την αφήγηση της ιστορίας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της δραματουργίας της παράστασης.

Η δημιουργία της παράστασης βασίζεται στη μέθοδο της σκηνοθεσίας ως δραματουργία (directing as play-writing), που υπογράφει ο νέος σκηνοθέτης Χριστόδουλος Ανδρέου. Την κίνηση επιμελείται ο καταξιωμένος κινησιολόγος Παναγιώτης Τοφή. Το κείμενο, καθώς και η μουσική σύνθεση της παράστασης είναι πρωτότυπα και προέκυψαν από τους αυτοσχεδιασμούς και την αλληλεπίδραση των ηθοποιών και του μουσικού κατά τη διάρκεια των προβών. Η σύλληψη της ιδέας γεννήθηκε στην περίοδο του πρώτου lockdown.

Πού; Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Αγχιάλου 1, Λευκωσία

Πότε;
Σάββατο 28/11, 5/12, 12/12
Κυριακή 29/11, 6/12, 13/12
Δευτέρα 30/11, 7/12

Ώρα έναρξης: 15.30
Ώρα προσέλευσης: 15.00

Γενική είσοδος: € 10
Πληροφορίες & Κρατήσεις: 95781818
- Λόγω του περιορισμένου αριθμού θεατών και των μέτρων απαραίτητη η προ κράτηση θέσης.

Πού παρκάρω;
- Μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίων Ομολογητών.
- Στην περιφέρεια του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Ομολογητών
- Χώρος στάθμευσης του Δήμου Λευκωσίας επί της Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σύλληψη/Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Χριστόδουλος Ανδρέου
Κείμενο παράστασης: Χριστόδουλος Ανδρέου, Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή, Ανδρέας Οικονομίδης
Μουσική Σύνθεση: Ανδρέας Οικονομίδης
Κινησιολογία: Παναγιώτης Τοφή
Επί σκηνής:
Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή
και ο μουσικός: Ανδρέας Οικονομίδης
Φωτογραφική επιμέλεια: Ολίβια Χρίστου
Γραφίστας: Μαρία Ανδρέου
Χορηγοί: Πρόγραμμα «Πολιτισμός» των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Πρόγραμμα "ReCOVer20" του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

- Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, όπως και οι απαραίτητες αποστάσεις σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.
- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και την έξοδο των θεατών στον χώρο της παράστασης, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησής της. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close