Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2022
Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω της Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό Απ. Βαρνάβα στην Αρχιεπισκοπή και της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία, από τα μεσάνυκτα της 27ης Οκτωβρίου, 2022, απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων στην πλατεία Αρχιεπισκοπής, στην οδό Κοραή, στην οδό Ισοκράτους, στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως, στη λεωφ. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στη λεωφ. Ομήρου, στη λεωφ. Βύρωνος, στην οδό Μιχαλάκη Καραολή και στη λεωφ. Ευαγόρου.
Η τροχαία κίνηση θα διακοπεί από η ώρα 9π.μ. της 28ης Οκτωβρίου, 2022 στη λεωφ. Ομήρου, από τη συμβολή της με την οδό Αιγύπτου μέχρι τη συμβολή της με την πλατεία Ελευθερίας και στη λεωφ. Βύρωνος, από τα φώτα Μουσείου μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφ. Γρίβα Διγενή.
Η τροχαία κίνηση θα διακοπεί από η ώρα 9:30π.μ. στον άξονα της παρέλασης, στις λεωφ. Βύρωνος και Ομήρου, Μιχαλάκη Καραολή και στη λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη, από τα φώτα τροχαίας προς τη λεωφ. Γρηγόρη Αυξεντίου.
Ως χώροι στάθμευσης οχημάτων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου καθορίζονται οι ακόλουθοι:
- Ο χώρος στάθμευσης στην τάφρο Νταβίλα
- Ο χώρος στάθμευσης παρά την τάφρο, κάτω από το Δημοτικό Μέγαρο
- Ο χώρος στάθμευσης παρά την Πυροσβεστική Υπηρεσία
- Ο χώρος στάθμευσης παρά το άνοιγμα Κολοκάση
Τα αστικά λεωφορεία Λευκωσίας, μετά τις 9:30π.μ., προερχόμενα από τις περιοχές Στροβόλου – Λακατάμειας – Ανθούπολης – Παρισσινού – Εγκωμης – Αγίου Δομετίου – Αγίου Παύλου, θα αποβιβάζουν/επιβιβάζουν επιβάτες στο χώρο στάθμευσης στην οδό Ρηγαίνης, παρά το άγαλμα Σολωμού μέσω της οδού Πάφου και Κινύρας.
Τα αστικά λεωφορεία Λευκωσίας μετά τις 9:30π.μ. προερχόμενα από τις περιοχές Παλλουριώτισσας – Καϊμακλίου – Αγλαντζιάς – Δασούπολης – Λατσιών, θα αποβιβάζουν/επιβιβάζουν επιβάτες στη γέφυρα Κάνιγγος παρά το περίπτερο «ΟΧΙ».
Προτρέπονται οι πολίτες όπως συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.
Ενημερώνεται επίσης το κοινό ότι, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη διακίνησή του με όχημα το όλο βόρειο τμήμα της λεωφόρου Μακαρίου Γ’ (από τα φώτα του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Λευκωσίας μέχρι τη λεωφόρο Ευαγόρου, καθώς επίσης και την κατεύθυνση από τα φώτα του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού προς τα φώτα της Εθνικής Φρουράς στο νότιο τμήμα της λεωφόρου Μακαρίου Γ’) λόγω των νέων διαμορφόσεων που έχουν γίνει.
Οι πολίτες που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση καλούνται όπως παραμένουν στα πεζοδρόμια για την ομαλή και απρόσκοπτη διέλευση των παρελαυνόντων.
Προτρέπονται οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των πιο πάνω αποκοπών να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.
Να σημειωθεί ότι, απαγορεύεται η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drone» πάνω από τον άξονα της παρέλασης.
Σχετικά
Αστρονομική παρέλαση τον Φεβρουάριο με εμφάνιση έξι πλανητών: Πώς και πότε θα είναι ορατό το σπάνιο φαινόμενο
Ποιοι πλανήτες θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι - Πότε είναι η καλύτερη ώρα παρατήρησης
Καιρός: Έρχεται νέο κύμα σκόνης - Πότε επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το πιο instagrammable σημείο της Κύπρου γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο
Ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό στο χωριό
Οι δρόμοι που κλείνουν στη Λεμεσό λόγω Καρναβαλιού
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την περίοδο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
Μαζί για τον αθλητισμό και την κίνηση: Η CRIVIT και η Stefanie Graf ξεκινούν μια διεθνή συνεργασία
Σύνθημά τους το «FIND YOUR MOVE»
H Ryanair σε ταξιδεύει σε 12 καλοκαιρινούς προορισμούς, με τιμές από €14.99
Καλοκαιρινές αποδράσεις από την Πάφο με τιμές που δεν αφήνουν δικαιολογίες
Cyta: Ισότιμο ρυθμιστικό πλαίσιο με οφέλη για την κοινωνία και τον τόπο
Δήλωση Διοικητικού Συμβουλίου και Διεύθυνσης Cyta για την είσοδο του Οργανισμού στην αγορά ενέργειας
Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο της «Βασίλισσας του Πάθους και της Τρέλας» στη Λεμεσό
Η συμπρωτεύουσα από χθες ζει σε ρυθμούς Καρναβαλιού