12-13 December 2020
Θέατρο , News

Τελευταίες παραστάσεις για το "Κύκνειον Χάσμα"

Στο θέατρο Ανεμώνα το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2020

Τελευταίες παραστάσεις για τη σπαρταριστή κωμωδία "Το Κύκνειον Χάσμα" του Χρήστου Γρηγοριάδη, το σαββαοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου στις 18.30.

Μια πανέξυπνη κωμωδία ατάκας με μυστήριο και φαρσικά στοιχεία, με γρήγορους ρυθμούς και ανάγλυφους χαρακτήρες, γραμμένη στα πρότυπα της σύγχρονης αθηναικής κωμωδίας. Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Χρήστου Γρηγοριάδη που το θέατρο Ανεμώνα ανεβάζει-ενώ έχουν προηγηθεί και ανεβάσματα δικών του διασκευών-και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Καζάκας. Το έργο διαδραματίζεται στην Κύπρο του σήμερα και δεν δανείζεται επιθεωρησιακά στοιχεία. Οι πλείστοι χαρακτήρες ανήκουν στον κόσμο της νύχτας μα αυτό δεν είναι παρά το όχημα για να δούμε κατάματα μια κοινωνία που ψάχνει να βρει τον χαρακτήρα της και την ταυτότητά της, την ανύπαρκτη αστική της τάξη..χαρακτήρες έντονοι με γκροτέσκ συμπεριφορές που αποτελούν κομμάτια του κοινωνικού παζλ και στήνουν καθρέφτη στον σύγχρονο παρανοικό τρόπο ζωής, καθρέφτη παραμορφωτικό και σατιρικό. Το "ποιοτικό", το "έντεχνο", το δήθεν το δυσνόητο.. το "εμπορικό", το "άτεχνο", το εύκολο το ευτελές..

Το δήθεν, το επίπλαστο μιας κοινωνίας που αρέσκεται να δημιουργεί τα ιδανικά της βιτρίνας- πολύχρωμα διακοσμητικά που καλύπτουν κενά, κακοτεχνίες και φτώχεια πνευματική. Το κοινό μπορεί να ταυτιστεί ή να αναγνωρίσει κοντινά του πρόσωπα είτε να αποστασιοποιηθεί, να προβληματιστεί και να σκεφτεί αλλοιώς μα πάνω απ' όλα να γελάσει με τα χάλια μιας κοινωνίας της οποίας είναι μέλος! Και το πλέον σημαντικό η διάθεση του δεν βαραίνει, αφού το έργο δεν σου κουνάει το δάχτυλο και δεν ρητορεύει μα υπογείως στέλνει τα όποια μηνύματα και καταγγέλνει την εικονική πραγματικότητα που μας έχει παγιδεύσει και που εγκλωβισμένη μια κοινωνία ολόκληρη στην ψεύτικη εικόνα, ζει και δουλεύει για να τρέφει τη ματαιοδοξία και τις αυταπάτες της..

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ τα αδέλφια Αποστόλου- οι δίδυμοι Πέτρος και Παύλος- επενδύουν επιχειρηματικά σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο δάσος, μετατρέποντας το σε έναν πολυτελέστατο προορισμό για την "υψηλή" κοινωνία! Τα αδέλφια έχουν κάνει μυστικές συμφωνίες με τα πρώτα ονόματα της νύχτας για να προκαλέσουν όσο θόρυβο χρειάζεται! Προσλαμβάνουν το απόλυτο λαϊκό είδωλο, τον..Αγγέλαδο! Την Αναστάσα, πρώην του Αγγέλαδου, που εγκατέλειψε τις μεγάλες πίστες και στράφηκε με μεγάλη αποτυχία στο έντεχνο και την Αρχοντία, προχείρως νυν του Αγγέλαδου, λαικοποπ ανερχόμενη σουξεδιάρα. Το πρώην ζευγάρι συνοδεύεται στο ξενοδοχείο από τις μητέρες του, Δόξα και Περσεφόνη, που εκτελούν και χρέη μάνατζερ και διαχρονικά τρέφουν απίστευτη αντιπάθεια η μία για την άλλη ενώ ο Ισπανός σύντροφος της Αρχοντίας Λορένζο καταφθάνει στο απομονωμένο μέρος αναπάντεχα και ανεξήγητα. Η μυστική συνάντηση με το καλλιτεχνικό σχήμα που θα υπηρετήσει τις ανάγκες του νέου ανακαινισμένου ξενοδοχείου-καζίνο-νυχτερινού κέντρου καταλήγει σε περιπέτεια αφού το αυτοκίνητο έχει χαλάσει και δεν υπάρχει τηλεφωνικό σήμα! Τα πράγματα παίρνουν ακόμα πιο ανεξέλεγκτη τροπή όταν κάποιος βρίσκεται νεκρός στο κρεβάτι του.. 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Κώστας καζάκας
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:Λάκης Γενεθλής 
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ:Βασίλης Πετεινάρης 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Κώστας Καζάκας 
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωάννα Σιαφκάλη, Μαρίνος Ξενοφώντος, Γιάννα Λευκάτη, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Έλια Ιωαννίδου, Μαρία Πέτρου, Μαρία Θεοχαρίδου και ο Χρήστος Γρηγοριάδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παντελής Χατζημηνάς 

Πληροφορίες: 70007721.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close