Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2022
Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης, το κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις τρεις παραστάσεις του έργου «Ματωμένα Χώματα» στις 29 και 30 Οκτωβρίου, χειροκρότησε όρθιο τους συντελεστές του έργου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.
Οι εν λόγω παραστάσεις παρουσιάστηκαν από τον Δήμο Στροβόλου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών του για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τελούσαν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο.
Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Διδώς Σωτηρίου, το οποίο παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τους περασμένους μήνες, ενώ ακολούθησε περιοδεία του σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα, με τελικό σταθμό την παρουσίαση από τον Δήμο Στροβόλου, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του σε πανελλήνιο επίπεδο.

Τις παραστάσεις στον Στρόβολο τίμησαν με την παρουσία τους ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, καθώς και άλλοι Πρέσβεις, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας, κ. Χριστοφόρος, ο Δήμαρχος κ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, Δήμαρχοι Κατεχόμενων Δήμων, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, εκπρόσωποι Κυβερνητικών Τμημάτων, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου, καθώς επίσης και πέραν των 2.000 ατόμων κάθε ηλικίας.
Στον χαιρετισμό του ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου συνεχάρη τον Δήμο Στροβόλου για την πρωτοβουλία του να μεταφέρει στην Κύπρο την τόσο επιτυχημένη παραγωγή του Δημοτικού Θέατρου Πειραιά, υπογραμμίζοντας το χρέος μας να κρατήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.
Ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους τόνισε ότι είναι σημαντική αυτή η παράσταση για τον Δήμο Στροβόλου, όχι μόνο διότι υποστηρίζουμε έμπρακτα μια άρτια παραγωγή, αλλά και γιατί βοηθάμε να παραμείνει αναλλοίωτη η ιστορική μνήμη, προωθώντας μέσω αυτού του έργου πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Ανέφερε ότι κάθε εποχή είναι δύσκολο να είσαι και να παραμένεις άνθρωπος και ότι οι ήρωες της Διδώς Σωτηρίου είναι ένα καλό παράδειγμα για αυτό.
Ο Δήμος Στροβόλου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στην ομάδα παραγωγής και τους ηθοποιούς της παράστασης για τις συγκλονιστικές τους ερμηνείες και παράλληλα ευχαριστεί τις χιλιάδες πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εμβληματικές αυτές παραστάσεις, οι οποίες αποτελούν και την κορυφαία εκδήλωση του Δήμου μέχρι στιγμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Επίσης, με την ευκαιρία, ο Δήμος ανακοινώνει ότι εντός των προσεχών εβδομάδων θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του Πάρκου Μικρασιατικού Ελληνισμού και του Μνημείου Προσφύγων του 1922.
Σχετικά

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης!»: Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει σε όλη την Κύπρο
Μια ολοκαίνουργια παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώματα και φαντασία για όλη την οικογένεια


Άλλες δύο ημερομηνίες για τη νέα solo παράσταση του Ζαχαρία Ζαννέττου
Sold out η μία παράσταση στην Λευκωσία και λίγα διαθέσιμα για την Λάρνακα

Ο μικρός Έγιολφ του του Χένρικ Ίψεν επιστρέφει στον ΘΟΚ για 8 ακόμα παραστάσεις
Ξεκίνησε η προπώληση - Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας

Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στην Κύπρο με την πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό

«Finding Home»: Μία σόλο παράσταση του Δανού κλόουν Denni Dennis
Μια θεατρική περιπλάνηση στα όρια της τέχνης, της αγάπης και της ανθρώπινης ευαλωτότητας

Ο Χαμπής «σπάει τον πάγο» στη Λευκωσία – Προστέθηκε δεύτερη παράσταση
Sold out για την πρώτη ημερομηνία στην πρωτεύσουσα

Η γαλλική κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» ανεβαίνει στο Θέατρο Διόνυσος
Ο Παναγιώτης Λάρκου, σκηνοθετεί τις περιπέτειες του εκδότη Πιέρ Μπροσάν και των φίλων του

Ο Φιάκας, η κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή στην Αξιοθέα
Η κωμωδία αυτή του 1870, η οποία σατιρίζει τις κοινωνικές τάσεις εκείνης της εποχής επίκαιρες ακόμα και σήμερα

"Ο μικρός πρίγκιπας" ταξιδεύει στα χωριά της Κύπρου
Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού

«Μέχρι να μείνω»: Μία κοινωνική θεατρική παράσταση για όλα τα αδέσποτα
Μια συγκινητική ιστορία που μιλά κατευθείαν στην καρδιά μικρών και μεγάλων

«Ως αληθώς (Φωνές παιδιών… Κραυγές γυναικών)»: Δραματοποιημένο αναλόγιο στην Αξιοθέα
Από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη