Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

12 υπέροχες προτάσεις για το weekend

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2022

Άλλο ένα σαββατοκύριακο έφτασε έτοιμο να μας χαρίσει διασκέδαση, ξεκούραση, χαλάρωση, θεάματα και πολλές εκδηλώσεις.

Μόνο που αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε σαββατοκύριακο αλλά ένα σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις. Εξ ου κι εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορούν να γεμίσουν αυτές τις μέρες το πρόγραμμά σου!

9ο Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης
Στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης Κύπρου από το Τεχνοδρόμιο στη Λεμεσό. Περιλαμβάνει αφηγήσεις ιστοριών και εργαστήρια για την αφήγηση, με παραστάσεις για ενήλικο και παιδικό κοινό με σημαντικούς φιλοξενούμενους καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα. Φέτος είναι αφιερωμένο στη σημασία της ταξιδιωτικής αφήγησης μέσα από μια διευρυμένη προσέγγιση που αγγίζει πολλές πτυχές του ανθρώπινου βίου και της αναζήτησης.
>> Παρασκευή 4, Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Νοεμβρίου, Τεχνοδρόμιο, Λεμεσός, 20.00. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Σόλο τζαζ πιάνο βραδιά
Το Κυπριακό Οινομουσείο και η σειρά συναυλιών του, Commandaria Orchestra & Friends, καλωσορίζει τον Βούλγαρο πιανίστα Dimitar Gorchakov στην παρθενική του εμφάνιση στην Κύπρο. Η Σόλο Τζαζ Πιάνο Συναυλία του Gorchakov επικεντρώνεται στο πρόσφατο (2021) σε κυκλοφορία άλμπουμ του με τίτλο Tomorrow's Past. Η κλασική μουσική, η τζαζ και το φολκλόρ διαπλέκονται μέσα από το πρίσμα του βιρτουόζου πιανίστα. Ο Dimitar Gorchakov είναι τζαζ πιανίστας από τη Σόφια. Αφού αποφοίτησε με πτυχίο κλασικού και τζαζ πιάνου από την Εθνική Μουσική Ακαδημία στη Σόφια, ο Ντιμίταρ διάλεξε μονοπάτια που απέκλιναν πολύ από την επίσημη εκπαίδευσή του. Αυτοσχεδιάζει από μικρός και το ταλέντο του αυτό έχει γίνει τα τελευταί χρόνια η πηγή καλλιτεχνικής του έκφρασης. Ο Dimitar συμμετέχει σε πολλών ειδών πρότζεκτ, όπως αυτοσχεδιαστικό θέατρο, συμμετοχή σε διάφορες παραστατικές τέχνες, σε μουσική για τη στιγμή, πειραματικά ηλεκτρονικά έργα, παραδοσιακή τζαζ, βουλγαρική φολκλόρ και πολλά άλλα.
>> Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, Κυπριακό Οινομουσείο, Ερήμη, Λεμεσός, 20.00. Εισιτήριο: €15. Πληρ. 99907636 / 25873808.

pexels-valeria-boltneva-965989.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

To μεγαλύτερο παζαράκι καλλυντικών
Το MPM BAZAAR επιστρέφει και πάλι ενισχυμένο με νέες κατηγορίες και εκπτώσεις μέχρι και 70%. Επώνυμα καλλυντικά, αρώματα, μακιγιάζ, γυναικεία και αθλητική μόδα, ρολόγια, ταξιδιωτικές αποσκευές και τσάντες, είδη σπιτιού αλλά και με τη μεγάλη ποικιλία ηλεκτρικών συσκευών της Megaelectric σε σούπερ τιμές! Την Τετάρτη 2 μέχρι Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 10:00-19:00 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 11:00-17:00 θα το βρείτε στη Λεωφόρο Λεμεσού - έναντι Μελκονιαν στη Λευκωσία με τα αγαπημένα σας προϊόντα.
>> Παρασκευή 4, Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Νοεμβρίου, Λευκωσία. Πληρ. 22 746745.

Cheese & Wine
Στη Gallery Stasikratous της πρωτεύουσας, ετοιμάζεται μια υπέροχη "Cheese & Wine Networking Evening" γεμάτη κρασί αλλά και γνώσεις! Συγκεκριμένα, το Κ.Υ.Φ.Α. (Κέντρο Υποστήριξης Φορέων του HIV / AIDS) διοργανώνει την πιο πάνω εκδήλωση, στην οποία εκτός από καλό κρασί θα παρακολουθήσουμε την Ομιλία της Ακαδημαικού και Προέδρου του ΔΣ. ΚΥΦΑ, κας Στέλλας Μιχαηλίδου με θέμα "ΝΑΙ. ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ: Τα περιστατικά HIV / AIDS αυξάνονται!".
>> Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, Gallery Stasikratous, Λευκωσία, 18.30. Εισιτήριο: €15. Πληρ. 99171433.

Πανηγύρι της Limassol Agora
To τελευταίο πανηγύρι της Limassol Agora για το 2022 που θα γεμίσει με γνώριμες γεύσεις και αρώματα έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο. Το πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στον χώρο της Limassol Agora κι εκεί θα βρούμε αχνιστούς λουκουμάδες, τραγάνες κούπες, ρέσι, φρέσκο παλουζέ, σουτζούκο, σταφυλόμελο και τερατσόμελο. Θα μας κεράσουν και ζεστό χαλούμι που θα ετοιμάσει επιτόπου η κα. Στέλλα από το Ανωυρκάτικο μαζί με χωριάτικο ψωμί της κα. Μαρούλλας από την Περιστερώνα. Διασκεδάστε με ζωντανή μουσική και επισκεφθείτε το pop up bazaar με χειροποίητα κοσμήματα, αρωματικά κεριά, δημιουργίες από σμίλη και άλλα από Κύπριους δημιουργούς.
>> Σάββατο 5 Νοεμβρίου, Limassol Agora, 10.00.

Shaving Event
Το “Φοοdπροjεct” αναλαμβάνει να… μας ξυρίσει για έναν πολύ καλό σκοπό. Πιο συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο, 5 Noεμβρίου θα πάρουμε τα πυκνά και φουντωτά μουστάκια μας και θα πάμε στο Φοοdπροjεct στην Παρεκκλησιά! Εκεί για 2η χρονιά θα λάβει χώρα το shaving event με φαγητό, ποτά/κοκτέιλ από Heineken και Jameson και ξύρισμα... από τους καλύτερους (για το ξύρισμα): Antonio Barbero, Sonder Barber, Offset Hair Industry, με κόστος 10 ευρώ. Θυμίζοντας με αυτή την ενέργεια τον ανδρικό πληθυσμό για την πρόληψη και ενημέρωση της ανδρικής υγείας. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Europa Uomo Cyprus!
>> Σάββατο 5 Νοεμβρίου, “Φοοdπροjεct”, Παρεκκλησιά, Λεμεσός, 15.00. Είσοδος: : €10. Πληρ. 99 008767.

bookbazaar231022.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Παζαράκι βιβλίου και καφεδάκι
Ο εθελοντικός φιλοζωικός σύνδεσμος P.A.W.S. (Protecting Animals Without Shelter) σε συνεργασία με το “Υφαντουργείο” διοργανώνει Παζαράκι Βιβλίου το Σάββατο και Κυριακή, 5 & 6 Νοεμβρίου , από τις 11:00 μέχρι τις 18:00. Νέα και μεταχειρισμένα βιβλία θα πωλούνται από 1-5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση του συνδέσμου για τα ιατρικά και άλλα έξοδα των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται υπό την προστασία του P.A.W.S. Όσοι θέλουν μπορούν επίσης να συνεισφέρουν και με δωρεές βιβλίων την ημέρα της εκδήλωσης. Εθελοντές για βοήθεια είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, εάν θέλετε να βοηθήσετε στην εκδήλωση στείλτε μήνυμα στο 99769011.
>> Σάββατο 5 Νοεμβρίου, Υφαντουργείο, Λευκωσία, 11.00.

56022-sitesdefaultfilesmartakis-9.2e16d0ba.fill-1375x729_FXk6Lbr.jpg

Κώστας Μαρτάκης
Το Black Rabbit στη Λεμεσό φέρνει κοντά μας τον αγαπημένο τραγουδιστή, Κώστα Μαρτάκη, ο οποίος με τους ανεβαστικούς ήχους του, θα ανεβάσει τη διάθεση και το κέφι.
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, δίνουμε ραντεβού στο Black Rabbitγια μια μοναδική και αξέχαστη βραδιά, όπου η διασκέδαση θα χτυπήσει κόκκινο! Θα ακούσουμε γνωστά τραγούδια του όπως "Δεν Περίμενα", "Ποτέ", "Πιο Κοντά", "Δε μπορεί", "Πάντα θα Ζεις" κ.ά. Κάντε τις κρατήσεις σας έγκαιρα στο 25 588 586 ή online: https://easyreserv.cloud/black-rabbit
>>Σάββατο 5 Νοεμβρίου, Black Rabbit, Λεμεσός. Πληρ. 25588586.

foto.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

11η Γιορτή της Ζιβανίας
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άλωνας μάς προσκαλεί στο όμορφο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας για να γιορτάσουμε μαζί το πιο... κυπριακό ποτό! Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, η ζιβανία έχει την τιμητική της από τις 10:30π.μ. μέχρι τις 3:30μ.μ., στη 11η Γιορτή της Ζιβανίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού Άλωνα, με την εκδήλωση να τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου. Στο πλαίσιο της γιορτής, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής της ζιβανίας, από το άλεσμα και το πάτημα των σταφυλιών μέχρι την απόσταξή της, καθώς και την ετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων από χυμό σταφυλιού. Στον χώρο θα υπάρχουν επίσης παραδοσιακά φαγητά και τοπικά προϊόντα και θα προσφερθεί δωρεάν ζιβανία και παλουζές. Αυτά θα συνοδεύονται από παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορό.
>>Κυριακή 6 Νοεμβρίου, πλατεία χωριού Άλωνα, επ. Λευκωσίας. 10.30.

pedoulas11jpg.jpg

Φεστιβάλ Ζιβανίας στον Πεδουλά
Το κεφαλοχώρι της Μαραθάσας, ο Πεδουλάς έχει σειρά με το φεστιβάλ ζιβανίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 15.00. Στο Φεστιβάλ Ζιβανίας του Πεδουλά θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο μονοπάτι της φύσης, να τραγουδήσουμε μαζί με τη χορωδία Αποδήμων και Φίλων Πεδουλά, να χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς με το χορευτικό συγκρότημα Χρυσοσπηλιώτισσας Πεδουλά, καθώς επίσης και με χορευτικό συγκρότημα Πεδουλά, να κούσουμε παραδοσιακά τραγούδια από τον Μιχάλη Χατχήμιαχαήλ και τον Σάββα Σάββα, τον Κυριακό Κουταλιανό και τοην Στέλλα Σάββα. Επίσης να δοκιμάσουμε δωρεάν παλουζέ, ζεστή ζιβανία και κρασί. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα τοπικά μουσεία, να προσκυνήσουν στις εκκλησίες, να περπατήσουν στο μονοπάτι της φύσης που καταλήγει στο εκκλησάκι της Παναγίας της ορεινής και να περιδιαβούν στα σοκάκια του χωριού. Επίσης θα θαυμάσουν τη θέα από τα διάφορα σημεία του Πεδουλά και θα απολαύσουν το γεύμα τους σε κάποιο από τα εστιατόρια του χωριού.
Δες το πρόγραμμα, εδώ.
>> Κυριακή 6 Νοεμβρίου, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας, 10.00-15.00.

Beer & Book Day
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948 σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην ανάπτυξη και διάδοση της αγάπης για τα βιβλία, ως τον υλικό φορέα, μεταξύ άλλων, της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας και τη ποίησης διοργανώνει το πρώτο Beer & Book Day την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στο Καφενείον «Χαράτσι» στη Λευκωσία. Αρχίζοντας από τις 14:00 στους χώρους της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμα βιβλία από τις Εκδόσεις Ρίζες, Αλμύρα και τη Σύγχρονη Εποχή μαζί με τα βιβλιοπωλεία Περιδιάβαση και Ιδεοδρόμιο.Στα πλαίσια του Beer & Book Day φιλοξενούμε δύο σημαντικές συζητήσεις. Στις 15:00 θα διεξαχθεί η συζήτηση «Χρυσή Αυγή, Ε.ΛΑ.Μ και η επάνοδος της ακροδεξιάς: Οι Αντιφασιστικοί Αγώνες του σήμερα» με ομιλητές τον Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο και συνήγορο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον Γιάννο Κατσουρίδη, επίκουρο καθηγητή πολιτικών επιστημών, ενώ στις 18:30 η Σοφία Μπάρκα και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσιάζουν τις ποιητικές τους συλλογές «Αλήθεια της Ερήμου» και «Ηλιοβούττημα» αντίστοιχα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.
>>Κυριακή 6 Νοεμβρίου, Καφενείον «Χαράτσι», Λευκωσία, 14.00.

farmhousearadippou.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Ένα πανηγύρι χαράς και διασκέδασης, στη φάρμα
Η Farm House στην Αραδίππου, της επ. Λάρνακας, σε προσκαλεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε ένα υπέροχο πανηγύρι που διοργανώνει, για όλη την οικογένεια. Έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μια μέρα με ελεύθερη είσοδο στη φάρμα και να γνωρίσεις από κοντά τα ζωάκια διάσωσης, να μάθεις την ιστορία τους και να βγάλεις μαζί τους φωτογραφίες. Στον χώρο θα υπάρχει ζωγραφική προσώπου και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, διάφορα vegan φαγητά, γλυκά και ποτά. Μάλιστα, οι δραστηριότητες και οι εκπλήξεις θα είναι πολλές.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στη φάρμα (με αποδείξεις για τη σωστή διαβίωση των ζώων ενώ θα υπάρχει πλήρη διαφάνεια).
>> Κυριακή 6 Νοεμβρίου, Farm House, επ. Λάρνακας, 10.00.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close