Wine Guide , Εστιατόρια

Μια κάβα με μια τεράστια γκάμα ποτών περιμένει να την ανακαλύψεις!

Ένας Γάλλος διατηρεί μια φημισμένη κάβα στην Κύπρο και έχει πολλά να πει για το κρασί

Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2020

Μπορείτε να αγοράσετε κρασί από οπουδήποτε –κάβες, σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία κ.ά. Αν όμως ενδιαφέρεστε πραγματικά για το καλό κρασί, πρέπει να βρείτε μια κάβα την οποία θα επισκέπτεστε συστηματικά. Με έναν ιδιοκτήτη που να αγαπά το κρασί, να δοκιμάζει αυτό που πουλάει και να είναι έτοιμος να μοιραστεί μαζί σου τις γνώσεις του.... 

Εμείς βρήκαμε αυτήν την κάβα και σου την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για την Wine & More by French Depot.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή... 

Η French Depot, είναι η εταιρεία που ασχολείται με το εμπόριο κρασιών, οινοπνευματωδών ποτών και ειδών delicatessen, με παρουσία σε Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο, μέσω των μπουτίκ κρασιών Wine & More by French Depot. Το πρώτο Wine & More by French Depot  δημιουργήθηκε στη Λεμεσό πριν από περίπου 10 χρόνια... Πρόκεται για ένα από τα καλύτερα καταστήματα κρασιού στη Λεμεσό και την Κύπρο γενικότερα, που σκοπό έχει να προσφέρει στους κατοίκους της Κύπρου μια γεύση από Γαλλία. Ο κύριος στόχος ήταν πάντα η προμήθεια κορυφαίων κρασιών και γαστρονομικών λιχουδιών που φτάνουν απευθείας από τη Γαλλία (από κάθε της περιοχή) ...

Κρασιά από όλο τον κόσμο
Στα ράφια του θα βρει κανείς μια σειρά από εκλεκτά κρασιά από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Χιλής, της Πορτογαλίας και της Κύπρου.

Συγκεκριμένα διαθέτει πάνω από 1.500 ξεχωριστές ετικέτες κρασιού για να επιλέξεις αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στην κάθε ξεχωριστή περίπτωση! Ανάμεσά τους θα βρεις τη διάσημη σαμπάνια Drappier, η οποία ήταν πάντα πρώτη στις επιλογές του Σαρλ ντε Γκωλ, του Γάλλου στρατηγού και πολιτικού. Επίσης διαθέτει τα καλύτερα και ανώτερα ποιοτικά κονιάκ Maxime Trijol, ενώ είναι γεμάτο από τα καλύτερα κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά από όλο τον κόσμο. 

Εξάλλου, ο Christophe Chaillou, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της, και ο οποίος γεννήθηκε και έζησε στη Γαλλία πριν μετεγκατασταθεί στην Κύπρο, γνωρίζει πολύ καλά τον κόσμο του κρασιού, εξ ου και μπορεί να σε βοηθήσει και να σε καθοδηγήσει απόλυτα. Το French Depot είναι το όραμά του που περιλαμβάνει τη μεγάλη του αγάπη για το κρασί και τα γαλλικά προϊόντα. Αναμφίβολα θα έχει επισκεφθεί τους αμπελώνες στη Γαλλία για να δοκιμάσει τα κρασιά πριν τα εισαγάγει στην Κύπρο.   

Στο French Depot θα βρεις και όλα τα Grand Cru Wines και Cru Classe Wines. Η φράση Grand Cru προσδιορίζει το «καλύτερο». Και σε αυτήν την περίπτωση αναφέρεται στα καλύτερα κρασιά της Γαλλίας.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που λάβαμε αυτά τα εξαιρετικά κρασιά Grand Cru. Έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα κορυφαία Grand Cru Wines απευθείας από τη Γαλλία. Τα περισσότερα από αυτά είναι αποκλειστικά για εμάς» λέει ο διευθυντής του Christophe Chaillou.

 

Από τη Γαλλία κατευθείαν στο τραπέζι σου
Το Wine and More by French Depot είναι επίσης πολύ γνωστό για τη μεγάλη γκάμα γαστρονομικών απολαύσεων που φιλοξενεί στα ράφια του, και που θα ευχαριστήσουν κάθε ουρανίσκο. Όπως δήλωσε ο Christophe, «Όλα τα υπέροχα κρασιά χρειάζονται την κατάλληλη συνοδεία. Το Wine & More by French Depot το φροντίζει παρέχοντας μια πλούσια επιλογή από μερικά από τα καλύτερα φρέσκα τυριά, πατέ, φουά γκρα, ζαμπόν, σοκολάτες και μπισκότα - όλα εισαγόμενα από τη Γαλλία.

Τα καλύτερα κρασιά, κονιάκ, ουίσκι και Armagnac
Η μπουτίκ χωρίζεται στις ζώνες κρασιού της χώρας προέλευσης, γεγονός που καθιστά εύκολη την περιήγησή σας για να βρείτε ακριβώς το κρασί που αναζητάτε. Φυσικά, η Γαλλία κατέχει περίοπτη θέση και μεγάλη παρουσία, η οποία χωρίζεται σε όλες τις περιοχές και τους αμπελώνες. Υπάρχει επίσης μια εξαιρετική συλλογή από τα καλύτερα οινοπνευματώδη ποτά, συμπεριλαμβανομένων των κονιάκ, ουίσκι, Armagnac, Gin, λικέρ και βότκα. Μιλώντας για την επιλογή του Armagnac που διατίθεται στην μπουτίκ, ο κ. Christophe  ανέφερε, «Πιστεύω προσωπικά ότι ο Darroze Armagnac είναι το καλύτερο διαθέσιμο Armagnac. Είναι φτιαγμένο στο πιο αξιόπιστο Armagnac House στη Γαλλία και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με όλα τα προϊόντα μας: να προσφέρουμε το καλύτερο από τα καλύτερα μέσω της γνώσης και της εμπειρίας μας".

Θελήσαμε ακόμα να μάθουμε απο τον Christophe τον αγαπημένο του παραγωγό κρασιού... δυσκολευτήκαμε βέβαια να επλέξει, αλλά τελικά μας ανέφερε τα κρασιά του Alain Brumont από τη Γαλλία. Ο διάσημος οινοποιός Alain Brumont κατέχει τους αμπελώνες Châteaux Montus και Bouscassé στο Maumusson-Laguian. Είναι πολύ γνωστός για την αναβίωση των ποικιλιών Madiran και Tannat. Σύμφωνα με τον Christophe, μάλιστα, «Αυτά τα κρασιά είναι τόσο καλά όσο ένα κρασί Bordeaux και πωλούνται στο ένα τέταρτο της τιμής. Είναι εξαιρετικά και προσφέρουν εκπληκτική αξία για τον σοβαρό λάτρη του κρασιού». Όπως τα περισσότερα από τα προϊόντα και τα κρασιά στο Wine and More by French Depot, αυτή η γκάμα κρασιών εισάγεται κατ' αποκλειστικότητα και πωλείται στα τρία καταστήματα κρασιού τους στην Πάφο, στη Λεμεσό και τη Λευκωσία.     

 

Όλα ή τίποτα
Η αγορά κρασιού από το Wine and More by French Depot είναι από μόνη της μία εκπληκτική εμπειρία. Σε κάθε μπουτίκ, διαθέτουν πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό για να σας συμβουλέψουν για τις επιθυμίες του κρασιού σας και τις γαστρονομικές αγορές σας. Στην μπουτίκ της Λεμεσού, θα συναντήσεις τη Marcella Rondoni, η οποία είναι πλήρως εκπαιδευμένη Sommelier. Η ίδια αναφέρει «Η δουλειά μου στην μπουτίκ είναι να γνωρίζω για κάθε προϊόν που πουλάμε, ώστε να μπορώ να μεταφέρω αυτήν τη γνώση στους πελάτες μας. Μέσα από τις εκτεταμένες μελέτες μου, μπορώ να ταιριάξω τέλεια έναν πελάτη με το σωστό κρασί, το οποίο πάντα ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες του".

Με καταστήματα κρασιού στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και την Πάφο, το Wine & More by French Depot είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα καταστήματα κρασιού σε ολόκληρη την Κύπρο για διεθνείς εκλεκτές επιλογές κρασιού. Πέρα από κρασιά, εδώ θα βρεις μία πλούσια ποικιλία από γκουρμέ λιχουδιές από τη Γαλλία ενώ το εξειδικευμένο προσωπικό θα αναλάβει την καθοδήγησή σου ώστε να συνδυάσετε τα σωστά κρασιά με την καλύτερη επιλογή φαγητού. Το σύνθημα του Wine and More by French Depot είναι το "The Best or Nothing" και έχοντας δοκιμάσει μερικά από τα κρασιά τους, τυχαία συμφωνούμε μαζί τους.

Το νέο Wine and More by French Depot
Η τέταρτη Wine Boutique της French Depot είναι πλέον γεγονός. Άνοιξε μόλις πριν από λίγες ημέρες στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Ανδρέου 278 στο κέντρο της παλιάς πόλης. Πρόκειται για ένα μοναδικό μαγαζί, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο και στα ράφια του φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία αποκλειστικών ετικετών κρασιού και μοναδικές γαστρονομικές λιχουδιές! 
Πληρ. 25582360 & 95562791.

Tα δώρα των γιορτών
Στην κάβα French Depot θα βρεις ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Γαλλία σε κρασιά και εκλεκτά τρόφιμα! Ενόψει όμως των γιορτών θα βρεις και φανταστικά δωροκαλάθια κρασιού, φτιαγμένα μάλιστα με προσωπική φροντίδα από την ομάδα του μαγαζιού και με τις προσωπικές σου επιλογές. Με τιμές που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε budget, κάθε καλάθι αποτελείται από εξαιρετικά κρασιά ή σαμπάνιες, συνοδευμένα από είδη γαλλικής γαστρονομίας, σοκολάτες, μπισκότα κ.ά.
Mπορείς να δεις αναλυτικά τα δώρα και τα γιορτινά πακέτα στα https://bit.ly/luxurious-collection & https://bit.ly/2EoXHVo

Wine and More privilege club 
Η French Depot, τον Μάρτιο του 2019 ανακοίνωσε τη δημιουργία του Wine & Business Club (WBC) στην Κύπρο. Το WBC Cyprus διοργανώνει gala dinner, στοχεύοντας σε μέλη υψηλού προφίλ μεταξύ όλων των επιχειρηματικών και επαγγελματικών κοινοτήτων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και αναζητούν χώρους υψηλής ποιότητας για να απολαύσουν πλούσιες, ιδιωτικές βραδιές.

Οι εκδηλώσεις του κυπριακού club, είναι αποκλειστικά σχεδιασμένες για τα μέλη του και θα πραγματοποιούνται στο Four Seasons Hotel στη Λεμεσό. Έτσι έχουν στόχο να αποτελέσουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία δικτύωσης, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του club και χρόνια στον τομέα του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εμπορίας κρασιού και delicatessen, Christophe Chaillou και director, της French Depot.    

Ακολουθώντας τη συνταγή των αντίστοιχων club του εξωτερικού, τα μέλη στην Κύπρο έχουν την ευκαιρία στα δείπνα που θα πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που συνδυάζει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά, αλλά και καλού φαγητού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο δείπνο για την Κύπρο, τα κρασιά ήταν προσεκτικά επιλεγμένα και το φαγητό είχε τη σφραγίδα του βραβευμένου σεφ με αστέρι Michelin, Aνδρέα Μαυρομμάτη, το οποίο ετοίμασε και ο σεφ, Πανίκος Χατζητοφής. Στο τελευταίο δε δείπνο που παραχωρήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάσημες σαμπάνιες, κρασιά και κονιάκ, ως μέρος του δείπνου πέντε πιάτων, που ετοίμασε η ομάδα κορυφαίων σεφ στο Four Seasons Hotel. Το δείπνο παρατέθηκε στο υπαίθριο Seasons Oriental. Άλλωστε κάθε πιάτο και κάθε κρασί συνδυάζονται απόλυτα, ώστε να χαρίσουν στο κοινόμια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

INFO:
(25327442) Σπύρου Κυπριανού 17, Λεμεσός.
(25582360 & 95562791) Αγίου Ανδρέου 278, παλιά Λεμεσός.
(96636557) Νεόφυτου Νικολαΐδη 53, Πάφος.
(22730138) Προδρόμου 49Γ, Έγκωμη, Λευκωσία.
https://frenchdepotshop.com.cy/

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close