Εκδρομές να πας , Guide

Βόλτα σε ένα χωριό με δύο ξεχωριστά σημεία ενδιαφέροντος

Αλήθεια, εσύ τι ξέρεις για τον «Πύργο της Ρήγαινας» και για τον «Φάρο» των Περβολιών;

Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020

Κάθε χωριό της Κύπρου έχει τις δικές του ιστορίες, ομορφιές και πολλούς λόγους για να λένε ότι αξίζει κάποιος να κατοικεί εκεί, αλλά και να το επισκέπτεται. Ένα από αυτά τα χωριά, είναι και τα Περβόλια της Επαρχίας Λάρνακας. Το βρίσκει κανείς σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την πόλη της Λάρνακας και 55 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

Πρόκειται για ένα χωριό που είναι κτισμένο σε παράκτια πεδιάδα• έτσι έχει φόντο τη θάλασσα, η οποία βρίσκεται μόλις 4 περίπου χιλιόμετρα μακριά. Ετοιμάστε λοιπόν την τσάντα σας και όλα τα απαραίτητα και ξεκινήστε για μια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη.

Φωτογραφία από: Larnaka Tourism Board

Ένα από τα σημεία ενδιαφέροντος του χωριού είναι ο «Πύργος της Ρήγαινας», ο οποίος «μαγνητίζει» αμέσως κάθε μάτι. Πρόκειται για ένα κατάλοιπο της βενετικής κατοχής στην Κύπρο, το οποίο είναι προστατευμένο από το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Είναι ένας μικρός πύργος-το τότε παρατηρητήριο της περιοχής, ο οποίος κτίστηκε το 1563 από τον Βενετό αξιωματούχο, Ζουάν Ματέο Πέμπο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ιστορικές πηγές, οι «υπεύθυνοι», άναβαν καπνό στην οροφή του παρατηρητηρίου και έστελναν σήματα στην ενδοχώρα, για τυχόν αφίξεις επιδρομών στο νησί.

Φωτογραφία από: Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών

Ο «Φάρος των Περβολιών» είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα σημεία του χωριού, που μπορεί κάποιος να «δημιουργήσει» με τη φωτογραφική του μηχανή. Με φόντο, λοιπόν, το γαλάζιο της θάλασσας, ο «Φάρος» μπορεί να η αιτία για να συνεχίσετε τη βόλτα σας στην κοινότητα, περπατώντας στο πράσινο και στην «αλλιώτικη» πλατεία.

Ο «Φάρος των Περβολιών», λοιπόν, είναι ένα κατάλοιπο της Αγγλοκρατίας. Υπάρχει μύθος ότι εκεί, πήγαινε η βασίλισσα Ρήγαινα, η οποία παραθέριζε και λουζόταν στα καθαρά νερά της θάλασσας, δίπλα από τον «Πύργο».

Φωτογραφία από: Larnaka Tourism Board

Ο «Φάρος» συνεχίζει μέχρι σήμερα να καθοδηγεί με το φως του τα διερχόμενα πλοία, χάρη ενός φαροφύλακα και μιας οκταμελής οικογένειας, η οποία ζούσε εκεί και συντηρούσε, χρόνια τώρα πριν, τον «Φάρο». Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι στην περιοχή του «Φάρου», υπάρχουν γνωστά και άγνωστα ναυάγια πλοίων τα οποία προσέκρουαν πάνω σε βράχια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η θάλασσα εκεί, να είναι γεμάτη με απομεινάρια παλιών δοχείων. Πολλοί δύτες ψαράδες, μάλιστα, συναντούν μέχρι σήμερα στο βυθό, αντικείμενα και απομεινάρια των ναυαγίων εκείνων.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close