Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Γιορτές στο σπίτι: 9 ψηφιακές εμπειρίες που θα σου κρατήσουν συντροφιά

Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε τις ημερομηνίες μετάδοσης, από τα κανάλια του διαδικτύου που σχετίζονται με μελωδίες, παραμύθια, ακόμα και παραστάσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020

Φέτος, το είπαμε και το γράψαμε πολλές φορές ότι οι γιορτές θα είναι κάπως διαφορετικές.  Παρόλα αυτά-και ευτυχώς δηλαδή, η τεχνολογία μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τις γιορτές, μέσα από πληθώρα επιλογών.

Παρακάτω, μπορείτε να μάθετε για τις 9 «must», ψηφιακές εμπειρίες που θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης, δημιουργίας και άπειρης φαντασίας, «αρπάζοντας» για λίγο από το χέρι, τη χαρά των γιορτών.

1: Γαρμπή και Σχοινάς, σε ένα άκρως εορταστικό show
Η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς ενώνουν τις φωνές τους, σήμερα 21 Δεκεμβρίου,  διαδικτυακά, στις 10 το βράδυ, σε μια συναυλία ζωντανής μετάδοσης.  Πώς σας φαίνεται η ιδέα για σόλο ερμηνείες και ντουέτα που θα μας κρατήσουν συντροφιά για δύο ώρες, σιγοτραγουδώντας παλιότερες και νεότερες επιτυχίες;

Για τους VIP ενδιαφερόμενους, οι δύο ερμηνευτές επιφυλάσσουν μια pre-show έκπληξη στο sound-check, απαντώντας στις ερωτήσεις των θεατών.

Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, αξίας €12 ευρώ, εδώ.
 


2: Χριστούγεννα με τις αισθήσεις
Στρεφόμαστε στον 15ο αιώνα, όπου ένας άγνωστος Κωνσταντινουπολίτης, ο Γκρέκο του Χάνδακα και ο συνθέτης Giovanni Pierluigi da Palestrina συναντιούνται απρόσμενα, ή παράδοξα, στην επερχόμενη εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Μπενάκη. Εκεί επαναδιατυπώνουν τις ιστορίες των Χριστουγέννων με τη ματιά μιας άλλης εποχής. 

Συγκεκριμένα, συντονιστείτε μέσω Zoom σήμερα, 21 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα για την εκδήλωση «Δύο συν Ένα Έργα Άλλων Χριστουγέννων» και πάρτε μέρος σε μια συζήτηση που θα βασιστεί στις περίτεχνες αφηγήσεις δύο ζωγράφων κι ενός μουσικού και στις ιδέες με τις οποίες προσεγγίζουν τη Γέννηση και την Προσκύνηση των Μάγων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε διαδικτυακούς επισκέπτες με ή χωρίς απώλεια όρασης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


3:  Η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, μας «βάζει» για τα καλά στο κλίμα των γιορτών
Σήμερα 21 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, το εμβατήριο από το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι και το εμβατήριο από την όπερα «Η αγάπη για τα τρία πορτοκάλια» του Σεργκέι Προκόφιεφ ανοίγουν την εορταστική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος».

4: Τι λέτε για λίγο μυστήριο στο Φάρο του «Νιάρχος»;
Για τους λάτρης του μυστηρίου και της περιπέτειας, ας μεταφερθούμε από 23 Δεκεμβρίου, μέχρι τις  5 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα,  στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, όπου τα παιδιά τραγουδούν δυνατά τα κάλαντα κι όλοι ανταλλάσσουν δώρα.  Την ίδια ώρα, όμως, ο επιδέξιος ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, έχει αφοσιωθεί στα ίχνη του «Κλέφτη των Χριστουγέννων» για ένα μυστήριο με αξιοπερίεργες συναντήσεις, αστεία σημεία κι ένα όμορφο δίδαγμα.

Αυτό, γίνεται πραγματικότητα, χάρη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο κάθε χρονιά με διαφορετικούς καλλιτέχνες ζωντανεύει γλυκές αφηγήσεις στα μάτια των παιδιών.

Αναφορικά με την επίλυση μυστηρίων το «Σχολείο του Σέρλοκ Χολμς», του ίδιου Κέντρου Πολιτισμού, οργανώνει δύο συναντήσεις στο Zoom, στις 28 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου,  όπου τα παιδιά λύνουν ομαδικά τους γρίφους, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Σαρακατσάνη.



5: Η Ξένια Καλογεροπούλου μας διαβάζει παραμύθια
Η Ξένια Καλογεροπούλου, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων δράσεων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ανοίγει την κάμερα από το σπίτι της, κρατώντας μας συντροφιά με τα δικά της παραμύθια, «Παραμύθια σαν ευχές».

Είτε μικροί, σε ηλικία είμαστε, είτε μεγάλοι, έχουμε πάντα την ανάγκη να γινόμαστε παιδιά.  Ας γίνουμε, λοιπόν, με τη βοήθεια της Ξένιας Καλογεροπούλου.


6: Η «Ωραία κοιμωμένη» στο σπίτι μας
Από τις 25 μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, το Christmas Theater, το οποίο είναι το πρώτο θεματικό εορταστικό θέατρο της Αθήνας, δίνει ραντεβού διαδικτυακά, συνδέοντας το κοινό με το κορυφαίο Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνο και την παραμυθένια ιστορία της πριγκίπισσας Aurora.

Η σπουδαία μουσική του Τσαϊκόφσκι, τα μαγευτικά κοστούμια και το σκηνικό, οι άψογες κινήσεις αλλά και η μετρημένη ένταση ενώνονται σε μια παράσταση κλασικής αξίας.  Το εισιτήριο κοστίζει €15 και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ.  



7: Τι λέτε για βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους;
Το «Animasyros» για δύο ημέρες θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο.

Δωρεάν, θα βρίσκονται στην οθόνη μας στις 26 Δεκεμβρίου 2020 και 2 Ιανουαρίου 2021 θυμίζοντάς μας, μεταξύ άλλων, το θαύμα των Χριστουγέννων, την αξία της αλληλεγγύης, τον σεβασμό στο περιβάλλον και τον πλούτο της διαφορετικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 

@PATROKLOS_SKAFIDAS

8: Εσείς πιστεύετε στους μονόκερους;
Το συναρπαστικό έργο του Michael Morpurgo με τίτλο «Πιστεύω στους Μονόκερους» έρχεται ν’ αλλάξει όλα όσα δεν πιστεύαμε για τους μονόκερους!

Η θεατρική παράσταση, ενώνεται με τη φαντασία, η οποία αποδεικνύεται το πιο ισχυρό όπλο απέναντι σε κάθε δεινό, ακόμη κι σ’ αυτό του πολέμου.  Αυτό μπορεί να παρουσιαστεί στις οθόνες μας, από την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου η οποία αναμεταδίδει το «Πιστεύω στους Μονόκερους», στις 27 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα.

Πρόκειται για ένα παιδικό θεατρικό το οποίο αφηγείται την ιστορία του μικρού Θωμά, ο οποίος στο κατώφλι ενός πολέμου καταφεύγει στα βιβλία και τις ιστορίες για να βρει δύναμη και να ορθώσει το ανάστημά του. Εν τέλει, «ακόμα κι αν χαθεί το νήμα, μπορούμε το ξαναβρούμε».

Αγοράστε το εισιτήριό σας, αξίας €8 από εδώ.



9: Ο Κωστής Μαραβέγιας μας προσφέρει αισιοδοξία και ελπίδα
Στις 28 Δεκεμβρίου, στις 8 και 30 το βράδυ, ο Κωστής Μαραβέγιας χαρίζει όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο της συναυλίας, «μια μουσική παράσταση ευφορικών μουσικών του κόσμου, συναισθημάτων, θετικής ενέργειας και αγάπης».

Μαζί με το μουσικό σχήμα του, ο ξεχωριστός συνθέτης και τραγουδοποιός, αναμένεται να μας προσφέρει μια αλλιώτικη βραδιά, με αγαπημένα τραγούδια της δισκογραφίας του αλλά και διασκευές από περασμένες δεκαετίες, ενορχηστρωμένες με τον εξωστρεφή τόνο που τον χαρακτηρίζει.

Συντονιστείτε εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close