Αυτοί είναι οι δύο «γαλάζιοι παράδεισοι» που αξίζει να επισκεφτείς!

Και ποιος είπε πως επειδή είναι χειμώνας, δεν αξίζει να περάσουμε όμορφες και χαλαρωτικές στιγμές σε όμορφα μέρη που το μόνο που έχουν να μας προσφέρουν, είναι το γαλάζιο του ουρανού, με φόντο τη θάλασσα;

Στο χάρτη, το μάτι μας «έπεσε», στα Κοκκινοχώρια, όπου τα χαρακτηρίζουν το κόκκινο χώμα, η πατάτα, το καρότο, το κολοκάσι, το ρόδι και άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και φυσικά το πράσινο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας.

Στο Λιοπέτρι της Επαρχίας Αμμοχώστου, ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από το χωριό συναντά κανείς τον λεγόμενο «Ποταμό», στον οποίο φιλοξενούνται ψαρόβαρκες και γίνεται πολλές φορές η συντροφιά ντόπιων και όχι μόνο.  Παραδίπλα, μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο, «ανοίγεται» ένα δρομάκι, το οποίο σε κατευθύνει προς την παραλία.  Ο απαλός άμμος, τα μπόλικα μικρά και μεγάλα κοχύλια και τα ψηλά δένδρα, δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σ’ ένα εξωτικό νησί.

Τι πιο όμορφο από να καθίσεις στους βράχους με μία κουβερτούλα στην πλάτη και ένα ζεστό καφέ στο χέρι, χαζεύοντας το γαλάζιο;

Φωτογραφία από: Dreamer's Click
Φωτογραφία από: Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετριού

Σ’ ένα διπλανό χωριό, στη Ξυλοφάγου της Επαρχίας Λάρνακας, λίγα χιλιόμετρα έξω, μπορείς ν’ ακολουθήσεις ένα χωματρόδρομο και να φτάσεις σ’ ένα πραγματικά γαλάζιο παράδεισο που μπορείς να θαυμάσεις και να χαλαρώσεις.  Είναι μάλιστα, ένας από τους ιδανικότερους τόπους για να βγάλεις όμορφες φωτογραφίες και να δημιουργήσεις με τη φωτογραφική σου μηχανή.

Η θάλασσα αυτή, την οποία συναντά κάποιος μεταξύ των χωριών Ξυλοφάγου και Ορμήδειας, έχει μία ιδιαιτερότητα και πιθανόν αυτή να την κάνει να ξεχωρίζει.  Τα βότσαλα, οι μικροί βράχοι, τα κοχύλια και τα πεντακάθαρα νερά που αντικρίζει κάποιος, κάνουν πολλούς ντόπιους να λένε πως «αξίζει κάποιος να την επισκεφτεί».

Ετοιμάστε λοιπόν, μία τσαντούλα, έστω και αν είναι χειμώνας.  Φορέστε τα ζεστά σας, πάρτε το ζεστό ρόφημά σας και ετοιμαστείτε για χαλάρωση της καρδιάς και του μυαλού, με φόντο…το γαλάζιο.

@PhilipposPattichisPhotography 

Βίντεο από: @PhilipposPattichisPhotography

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31