Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2022
Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παιδική παράσταση «Ο Πρίγκιπας Βάτραχος» που πραγματοποίησε στις 4 Δεκεμβρίου, η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή επανέρχεται στο Θέατρο Ριάλτο στις 22 Δεκεμβρίου, με μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση στην οποία συμμετέχουν μια πλειάδα αξιόλογων καλλιτεχνών.
Πρόκειται για μια θεματική συναυλία με δραματοποιημένο μέρος με αποσπάσματα από τις οπερέτες του Θεόφραστου Σακελλαρίδη `«Η Κόρη της Καταιγίδος», «Πικ Νικ» «Θέλω να δω τον Πάπα» και «Βαφτιστικό», των οποίων η πλοκή αναζητεί μια διέξοδο και λίγο κέφι στη ζοφερή καθημερινότητα μας.
Σκηνοθεσία, διασκευή Σεναρίου: Αγγέλα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου
Μουσική επιμέλεια, ενορχήστρωση για μικρό μουσικό σύνολο: Μιχάλης Γρηγορίου
Σολίστ: Έλλη Αλωνεύτου, Μαρίζα Αναστασιάδη, Μάριος Ανδρέου, Αντρέας Aροδίτης, Στέλιος Γεωργίου
Συμμετέχει η Χορωδία της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή και οι μουσικοί: Κορίνα Βασιλείου (πιάνο), Δώρος Ζήσιμος (βιολοντσέλο), Νίκος Παντέχης (ακορντεόν), Βαρβάρα Λουκά (βιολί).
Ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της Ελληνικής Οπερέτας, έχει συνθέσει ογδόντα περίπου οπερέτες, αρκετές όπερες αλλά και μουσικά θέματα για τις επιθεωρήσεις των Αλέκου Σακελλάριου και Δημήτρη Γιανουκάκη. Οι μουσικές του συνθέσεις υπήρξαν τόσο δημοφιλείς, που στην πορεία οι στίχοι κάποιων από τα έργα του άλλαξαν και μετατράπηκαν εκ νέου σε επιτυχίες από την Σοφία Βέμπο. Η πολυσχιδής προσφορά και η 50χρονη μουσική του παρουσία, χαρακτηριζόταν από αισιοδοξία, λυρισμό και βαθιά αγάπη για την μουσική.
Η Αγγέλα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου σπούδασε μονωδία με τη Βαρβάρα Γκαβάκου (δίπλωμα 2003), ενώ είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως τραγουδίστρια συμμετείχε σε παραγωγές της Όπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης, ενώ από το 1993 μέχρι το 2008 υπήρξε μέλος της Χορωδίας «Μακεδονία» υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου. Ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2001/06) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (2007/12). Για την Εθνική Λυρική Σκηνή έχει σκηνοθετήσει τον μουσικό μονόλογο Η μάντισσα του Ανρί Σωγκέ, καθώς και τις όπερες Ένας άντρας για όλες, του Μπαλντασσάρε Γκαλούππι και Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ («Όπερα της βαλίτσας»). Το 2016 σκηνοθέτησε την όπερα Σκιπίωνας του Χαίντελ στο Φεστιβάλ Χαίντελ (Γερμανία).Για την Εναλλακτική Σκηνή σκηνοθέτησε το 2020 δύο όπερες του Χάρη Βρόντου. Ως δραματουργός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Αρνώ Μπερνάρ στις παραγωγές Ναμπούκκο (Βερόνα, 2017) και Το κορίτσι της Δύσης (Θέατρο Μαριίνσκι, 2019) και Αλέξανδρο Ευκλείδη στην παραγωγή Οι Γάμοι του Φίγκαρο (Ε.Λ.Σ., 2019).
Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι κάτοχος του πτυχίου «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή (Κλασική) Μουσική και καλλιτεχνικό αντικείμενο το πιάνο, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο Ωδείο Νικόλαος Μάτζαρος στην Αθήνα. Εργάστηκε ως καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα. Σήμερα διδάσκει πιάνο σε ιδιωτική σχολή στη Λεμεσό και στα μουσικά σχολεία της Κύπρου. Διετέλεσε βοηθός Μαέστρου της Αντρικής Τετραφωνίας Λεμεσού, ενώ διευθύνει την ομάδα κανταδόρων της ΕΔΟΝ Λεμεσού. Από το 2017 διευθύνει επίσης το αντρικό φωνητικό σύνολο «Ίλαντρον», το οποίο ερμηνεύει κυρίως τετράφωνες εναρμονίσεις από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου. Από το 2020 διευθύνει τη Μικτή Χορωδία και το Φωνητικό Σύνολο Νέων της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή.
Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφυπουργείου Πολιτισμού
Θέατρο Ριάλτο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
Εισιτήρια: €10 / 8
E-ticket: www.rialto.com.cy
Tαμείο: 77 77 77 45
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 90’ πριν την έναρξη της παράστασης)
-
Θέατρο Ριάλτο
22 Δεκεμβρίου 2022
Σχετικά
Το «Έλα στη θέση μου» επιστρέφει στο Artos House
Η ομάδα Teatro Angelico – Αόρατη Σκηνή παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση για τις σχέσεις, τις επιλογές και τη δύναμη της ενσυναίσθησης
«Μια Κύπρος Παραμύθκια»: Τρία κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη νέα παράσταση του Piccolo
Πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο Πάνθεον για μια οικογενειακή παράσταση με χιούμορ, μουσική και ιστορίες από την κυπριακή παράδοση.
Η ποίηση της Κατερίνας Γώγου ζωντανεύει στη Μικρή Άρκτο
Η Αντωνία Χαραλάμπους και ο Γιώργος Καλογήρου παρουσιάζουν το μουσικοποιητικό δρώμενο «Κατερίνα Γώγου – Με λένε Οδύσσεια»
Η παράσταση «Ανακουτρεύκω» της Άντρεας Μαύρου, επιστρέφει
Νέος κύκλος παραστάσεων για τον θεατρικό μονόλογο 'Ανακουτρεύκω' σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη.
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έρχεται στην Κύπρο με το «Εκτός Ύλης Reloaded»
Το έργο του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία
17 θεατρικά ραντεβού στην Κύπρο αυτόν τον Οκτώβριο
Πρεμιέρες, αγαπημένες επαναλήψεις, κωμωδίες, μυστήριο και διεθνείς παραγωγές γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου αυτόν τον μήνα.
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει το έργο «Ένα ψέμα του μυαλού» του Σαμ Σιέπαρντ
Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη
«Η Βασίλισσα του Χιονιού» φέρνει μια φιλία πιο δυνατή από τον χειμώνα στο Σατιρικό
Η Παιδική Σκηνή κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου με μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
Μια νύκτα στον παράδεισο: O Λώρης Λοϊζίδης και η παρέα του, επιστρέφουν
Η παράσταση που αγαπήσατε επιστρέφει δυναμικά και ταξιδεύει ξανά σε όλες τις πόλεις της Κύπρου!
Η Δημοπρασία: Ο Αργύρης Μπακιρτζής δημοπράτης στο μονόπρακτο του Σταύρου Τσιώλη που έρχεται στην Κύπρο
Στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου.
«The Effect» της Lucy Prebble στο Σατιρικό Θέατρο
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το έργο «The Effect» της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Lucy Prebble, σε σκηνοθεσία Εβίτας Ιωάννου.