Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Η «Σχολή Χαρακτικής Χαμπή» μας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή έκθεση

Έτοιμοι για ένα ταξίδι στις τεχνικές και μεθόδους της χαρακτικής από έργα μαθητών;

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020

Στα Πλατανίσκια της Επαρχίας Λεμεσού, εδρεύει μία πολύ ενδιαφέρουσα σχολή που ακούει στο όνομα «Σχολή Χαρακτικής Χαμπή».  Αφορούν σε εργαστήρια χαρακτικής τα οποία ξεκίνησαν από το 1995, όταν ο Χαμπής άνοιξε τη Σχολή Χαρακτικής στο χωριό Πλατανίσκια, εις μνήμην του χαράκτη Α. Τάσσου.

Από το 2008, η «Σχολή Χαρακτικής Χαμπή» προσφέρει εξειδικευμένα εργαστήρια σε καλλιτέχνες, φοιτητές Καλών Τεχνών και όλους όσοι, επιθυμούν να μάθουν άλλες τεχνικές και μεθόδους. Αυτά τα εργαστήρια, διοργανώνονται τώρα και στη Λευκωσία.

Λίγο πριν γυρίσει αυτός ο χρόνος, η συγκεκριμένη σχολή «άνοιξε» την πόρτα μιας πολύ ενδιαφέρουσας και πλούσιας έκθεσης διαφόρων τεχνικών και μεθόδων της χαρακτικής μέσα από έργα που προέκυψαν στα εργαστήρια της.   
Η έκθεση άνοιξε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 21η  Φεβρουαρίου 2021. Θα είναι ανοικτή τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου, ενώ θα είναι κλειστή, όπως γενικά το μουσείο, την Πρωτοχρονιά και την ημέρα των Θεοφανίων.

Στην έκθεση μπορούν να μπουν άτομα με μάσκα, και μόνο 3 άτομα ταυτόχρονα. Γίνεται και ξενάγηση. Αν είναι περισσότεροι οι επισκέπτες (μέχρι 6 άτομα), γίνονται 2 διαδοχικές ομάδες, ενώ δεν θα γίνουν δεκτές μεγαλύτερες ομάδες.

Οι δημιουργοί των έργων που εκτίθενται, είναι: Καίτη Αγιομαμίτη, Ντάγκλας Άντερσον, Φρόσω Ανδρέου, Γκλόρια Έρραστη, Άννη Ερωτοκρίτου, Κωνσταντίνος Ζανέττος, Κυριάκος Θεοφάνους, Άντρη Κεδαρίτη, Μαρία Κκεσέ, Μαρία Κονναρή, Φρειδερίκη Κουδουνάρη, Λύδια Κυπριανού, Χρίστος Κυπριανού, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Μίλτος Λακκοτρύπης, Χριστιάνα Μεγαλέμου, Άρτεμις Νεοφύτου, Παναγιώτα Νικολάου, Ρεβέκκα Παπαγιώργη, Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρυσή Παρασκευοπούλου, Κατερίνα Πεππελή, Αναστασία Πήττα, Χρυστάλλα Πιστόλα-Μακρή, Κάτια Σαββίδου, Κέιτι Σάμπρι, Πάρης Σιβακάς, Ζωή Σταυρινάκη, Στέλιος Στυλιανού, Γιώργος Τσαγγάρης, Μαριάννα Τσάγγαρου, Νικόλας Χασαπόπουλος, Λένα Χατζηνεοφύτου.

Πηγή: city.sigmalive.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close