Σαν σήμερα γεννιέται αυτό το αστέρι της ελληνικής μουσικής

Τον λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, καθώς ξεχωρίζει για την μοναδική φωνή του, που μας παίρνει σε άλλους μαγικούς κόσμους και φυσικά από τους στίχους που ξεχωρίζουν από χίλια μίλια.  Πρόκειται για τον μουσικό και τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου που ξεσηκώνει το κοινό κάθε φορά που ανεβαίνει στις μουσικές σκηνές.  Είναι αυτή η συντροφιά που πολλές φορές γίνεται η αιτία για να «ταξιδέψει» το μυαλό μας και να χαλαρώσει.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1957, στο Βόλο. Μεγάλωσε και έζησε στην Αθήνα , όπου εγκαταστάθηκε η οικογένειά του όταν ήταν τεσσάρων ετών. Η αγάπη του για την μουσική και συγκεκριμένα για την κιθάρα εκδηλώθηκε πολύ νωρίς, στα πρώτα εφηβικά του χρόνια.

Τότε απόκτησε την πρώτη του κιθάρα και άρχισε να μελετά μόνος επί ώρες, ακούγοντας και τραγούδια μεταξύ άλλων των Rolling Stones και των Beatles.  Στα πρώτα χρόνια του λυκείου συμμετείχε στο συγκρότημα που δημιούργησε μαζί με συμμαθητές του, και το οποίο έπαιζε κυρίως τα νεανικά τραγούδια της εποχής.

Το 1980 ίδρυσε το συγκρότημα «Φατμέ», ενώ το 1989, το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ακολούθησε προσωπική.

Από πού να ξεκινήσουμε…από το «Αχ θάλασσά μου σκοτεινή», μέχρι «Τα καράβια μου καίω» και το «Πάνω από τα σύννεφα»;  Αυτά και άλλα τόσα, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να «υπάρχουν» στην καθημερινότητα μας, είτε μέσω ραδιοφώνου, είτε μέσω διαδικτύου σιγοτραγουδώντας και διασκεδάζοντας.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30