Πότε θα είναι πιο «εύκολα» τα πράγματα για ταξίδια στο εξωτερικό

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020

Για τους σχεδιασμούς της Κύπρου σε σχέση με τον τομέα του Τουρισμού αλλά και τις εκτιμήσεις για επιστροφή στην ταξιδιωτική κανονικότητα μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.

Αρχικά ανέφερε ότι «πτο Υπουργείο και οι τουριστικοί φορείς δεν θέλουν να εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες σε ένα εμβόλιο, το οποίο κανείς δεν ξέρει πόσοι θα το βάλουν και μετά από πόσους μήνες θα εμβολιαστεί τελικά ο πληθυσμός. Γι αυτό και η προσπάθεια του Υφυπουργείου άρχισε εδώ και πολλούς μήνες για να περάσει η απόφαση για την κατηγοριοποίηση των χωρών και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να έρθει κάποιος στην Κύπρο με τα τεστ. Τουριστικά ομιλούντες το εμβόλιο ουσιαστικά δημιουργεί μια νέα διάθεση σε κάποιον να ταξιδέψει αλλά δεν είναι όλα τα λεφτά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν, με τον τρόπο που θα επιτρέπεται κάποιος να έρθει στη χώρα μας είναι εξίσου ή και ποιο σημαντικός».

Εξήγησε ότι δεν έχει τύχει ενημέρωσης για το εάν κάποιος που θα έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα μπορεί να έρχεται πιο εύκολα στην Κύπρο.

Σε ερώτηση εάν μπορούμε να αντέξουμε χωρίς τουρίστες για ακόμα μια χρονιά, απάντησε «σίγουρα δεν αντέχουμε. Η προσπάθεια μας έχει αρχίσει εδώ και πολλούς μήνες και το πλάνο μας είναι παρόμοιο με άλλες χρονιές όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα και την επικοινωνία με τους εταίρους στο εξωτερικό. Έχουμε ενημερώσει για τα νέα δεδομένα κατηγοριοποίησης και τον τρόπο εισόδου στη χώρα για να μπορέσουν να σκέφτονται το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, το οποίο θα κοινοποιήσουν στα τέλη Ιανουαρίου».

Το διαφορετικό αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Περδίο, είναι ότι θα γίνει η πιο μεγάλη ψηφιακή καμπάνια που έχει γίνει ποτέ γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να φτάσει το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε σε τόσο μεγάλο αριθμό δυνητικών επισκεπτών.

Σε ερώτηση για όσους Κύπριους θέλουν να ταξιδέψουν ποιες επιλογές έχουν, απάντησε ότι καμιά χωρά τώρα δεν μπορεί αν θεωρηθεί ασφαλής ή μη ασφαλής προορισμός. Η ασφάλεια δεν είναι προϊόν». Εξήγησε ότι ως Υφυπουργείο δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την έννοια του ασφαλούς προορισμού στη διαφημιστική καμπάνια γιατί δεν είναι κάτι που μπορεί να σε διαφοροποιήσει από τους άλλους. Όσον αφορά στις επιλογές, απάντησε ότι «η απόφαση του Υπουργικού, μέσω της οποίας δίνεται μια σταθερότητα σε 56 χώρες του εξωτερικού, ούτως ώστε να ξέρουν ότι από την 1η Μαρτίου και μετά δεν θα απαγορεύονται οι πτήσεις προς την Κύπρου, ούτε θα μπαίνουν καραντίνα, νοουμένου ότι δεν θα βρεθούν θετικοί όταν φθάσουν στην Κύπρο. Η απόφαση αυτή μας βοηθά να μιλήσουμε και για το αντίστροφο και μπορούμε να μιλήσουμε με τα αρμόδια υπουργεία των χωρών αυτών που είναι χώρες, οι οποίες και μας ενδιαφέρουν τουριστικά και συνηθίζει να ταξιδεύει ο Κύπριος. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξει ρόλο και το εμβόλιο».

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close