Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βρήκαμε το σποτ που φωτογραφίζουν όλοι στο Instagram

Όλοι φωτογραφίζουν το φράγμα του Ξυλιάτου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2021

Με την κυπριακή φύση να βρίσκεται στα καλύτερά της αυτή την περίοδο και δεδομένου ότι δεν λόγω περιορισμών και μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται τα ορεινά μας, όπως και το Φράγμα Ξυλιάτου, με τις φωτογραφίες να ανεβαίνουν στα social media και να γίνονται viral.

Στο φράγμα του Ξυλιάτου, αυτήν την εποχή θα δεις ένα μοναδικό καταπράσινο τοπίο, που δεν έχεις συνηθίσει να βλέπεις συχνά, το οποίο απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη ξεδιπλώνοντας την απέραντη ομορφιά της φύσης του τόπου μας.

Μάθε ότι... 
Το φράγμα του Ξυλιάτου είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του ομώνυμου χωριού, για αυτό και αρκετοί επισκέπτονται τον Ξυλιάτο μόνο και μόνο για να απολαύσουν τη γαλήνη και την ομορφιά του τοπίου που το περιβάλλει.

Κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και σκοπός της κατασκευής του ήταν άρδευση 306 εκταρίων καλλιεργήσιμης γης για λαχανικά, ελιές, εσπεριδοειδή και οπωροφόρα δέντρα.

Η πιο ειδυλλιακή εικόνα «ξεδιπλώνεται» στα μάτια του κάθε επισκέπτη καθώς κοιτάζει στα νερά της λίμνης. Συγκεκριμένα, τα πεύκα και η άγρια βλάστηση των βουνών που «αγκαλιάζουν» το φράγμα καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης δημιουργώντας μια εικόνα σαν ζωγραφιά. Τη μαγευτική αυτή εικόνα μπορεί να την αντικρίσει κανείς είτε αν ακολουθήσει το περιμετρικό μονοπάτι, το οποίο περιγράφεται στο Φυσικό Περιβάλλον, είτε αν εκμεταλλευτεί τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν γύρω από το φράκτη για το σκοπό αυτό.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyriacos Costa (@kyriacos_costa)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreas Aresti (@andreas_aresti)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyriacos Costa (@kyriacos_costa)

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hike it baby in (@hikeit.baby)

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close