Πάμε Ταξίδι , Guide

Υποχρέωση αρνητικού τεστ COVID-19 για ταξίδια σε Αγγλία και Σκωτία

Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης ισχύος του μέτρου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2021

Υποχρέωση εμφάνισης αρνητικού διαγνωστικού τεστ για τον κορωνοϊό που θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο 72 ώρες πριν από την αναχώρηση θα έχουν σύντομα όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από το εξωτερικό προς την Αγγλία.

Το μέτρο προανήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση λήφθηκε με στόχο να περιοριστεί η διασπορά των νέων στελεχών του κορωνοϊού, με ιδιαίτερη ανησυχία να επικρατεί για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης ισχύος του μέτρου, αλλά πιστεύεται πως στην Αγγλία θα είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τις αφίξεις στη Σκωτία «το συντομότερο δυνατό», ενώ συζητήσεις γίνονται και με τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Οι επιβάτες θα πρέπει να δείχνουν το αποδεικτικό του αρνητικού τεστ στο αεροδρόμιο, λιμάνι ή σιδηροδρομικό σταθμό αναχώρησης ή στα σύνορα εφόσον ταξιδεύουν οδικώς, ειδάλλως θα αντιμετωπίζουν την προοπτική απαγόρευσης ταξιδιού προς τη Βρετανία.

Από την υποχρέωση θα εξαιρούνται οι οδηγοί φορτηγών, τα παιδιά κάτω των 11 ετών και όσοι ταξιδεύουν από χώρες όπου δεν υπάρχουν υποδομές για εύκολη διενέργεια τεστ. Θα εξαιρούνται επίσης οι αφίξεις από την Κοινή Ταξιδιωτική Περιοχή με την Ιρλανδία.

Η βρετανική κυβέρνηση θα αποδέχεται τόσο μοριακά τεστ όσο και εγκεκριμένα γρήγορα τεστ πλευρικής ροής.

Ήδη όσοι ταξιδιώτες φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες οι οποίες βρίσκονται εκτός λίστας ταξιδιωτικών διαδρόμων της βρετανικής κυβέρνησης έχουν υποχρέωση αυτοαπομόνωσης δέκα ημερών. Κατά την πέμπτη ημέρα μπορούν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ και αν αυτό είναι αρνητικό είναι ελεύθεροι να τερματίσουν την καραντίνα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close