Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2023
Χιονόπτωση και πολυκοσμία αναμένονται σήμερα στο Τροόδος. Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Σταθμάρχης του Τροόδους Ανδρέας Πρίγκιπας, ο οποίος μίλησε για τις καιρικές συνθήκες που αναμένονται σήμερα στα ορεινά.
Αρχικά ανέφερε ότι ο καιρός στο Τρόοδος είναι ηλιόλουστος, η θερμοκρασία είναι περίπου στο -2 ενώ το ύψος του χιονιού είναι περίπου 25 εκατοστά στην πλατεία και 30 στην χιονίστρα.
Συμπλήρωσε ότι οι δρόμοι στην περιοχή είναι ολισθηροί καθώς έχει δημιουργηθεί στρώση χιονιού και υπάρχει παγετός σε πάρα πολλά σημεία. «Οι δρόμοι είναι ανοικτοί για οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς», είπε.
Τόνισε ότι χθες το βράδυ σημειώθηκε ελαφριά χιονόπτωση. «Μετά το μεσημέρι αναμένεται χιονόπτωση».
Ο κ. Πρίγκιπας είπε ότι μετά το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί η τροχαία κίνηση. «Το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει αρκετή τροχαία κίνηση. Η αστυνομία είναι σε ετοιμότητα καθώς γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει αυξημένη προσέλευση».
Προέτρεψε τους οδηγούς να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες πριν ανέβουν στα ορεινά. «Την Κυριακή θα είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες», ανέφερε.
Υπογράμμισε ότι στα σημεία εισόδου του Τροόδους υπάρχουν προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες.
«Αν κάποιος έρθει χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τότε μπορεί να καταγγελθεί με πρόστιμο. Πολλές φορές έχουμε τουρίστες οι οποίοι δεν ενημερώνονται από τα ΜΜΕ». Συμπλήρωσε ότι τους γίνεται ενημέρωση και επιστρέφουν πίσω».
Ακόμα, ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν σωστή οδική συμπεριφορά. «Είναι στον καθένα να αντιληφθεί ότι είναι για την δική του ασφάλεια».
Πηγή: sigmalive.com
Σχετικά

Πέθανε ο ηθοποιός Μπραντ Έβερετ γνωστός από το Grey's Anatomy
Ο 46χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Λος Άντζελες



H ευρωπαϊκή πόλη που χαρακτηρίστηκε ως το «πιο ευτυχισμένο» μέρος στον κόσμο για διακοπές
Με εξαιρετικό φαγητό και άφθονους χώρους πρασίνου που προσφέρουν μια χαλαρωτική διαμονή

Η εμβληματική αίθουσα εκδηλώσεων, Ledra Ball Room, του Hilton Nicosia επέστρεψε πλήρως ανακαινισμένη!
Ένας εντυπωσιακός χώρος, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ο οποίος φιλοξενεί αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μία ζωή

Η Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 22 προορισμούς, με τιμές από €22 (μόνο για σήμερα)
Ryanair Flash Sale: Πτήσεις από Πάφο με έως και 15% έκπτωση!


Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς