Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2023
Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με πολύ ψυχρές αέριες μάζες, θα επεκτείνονται μέχρι τη Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κάτω της κανονικής στην περιοχή μας ενώ κατά περιόδους μέχρι και το Σάββατο δευτερεύουσες σφήνες ύφεσης θα επηρεάζουν την περιοχή μας, διατηρώντας τις σχετικά ασταθείς καιρικές συνθήκες και ευνοώντας την εκδήλωση Sea Effect Rain/Snow, με τα φαινόμενα να εισέρχονται στο νησί από τα βορειοανατολικά.
Σήμερα Τετάρτη, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας επηρεάζει την περιοχή μας, ωστόσο στην επιφάνεια θα παρατηρούνται σχετικά υψηλές πιέσεις, με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ παροδικά θα παρατηρούνται και αυξημένες νεφώσεις. Παράλληλα, η ψυχρή αέρια μάζα έχει κορυφωθεί σήμερα Τετάρτη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στην περιοχή του Τροόδους θα επικρατεί παγετός.
Απόψε, αναμένεται η πιο ψυχρή νύχτα του φετινού χειμώνα, αφού ο συνδυασμός της πολύ ψυχρής αέριας μάζας, κυρίως αίθριου καιρού και εξασθενημένων ανέμων, θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να πέσει γύρω στους 0 με -1 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.
Πηγή: KitasWeather
Σχετικά

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό Eurovision Cocktail Party με τον Theo Evan
Τον εκπρόσωπο της Κύπρου στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες διαμορφώνεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πρώτες εικόνες από το σπίτι του Big Brother που την Κυριακή επιστρέφει στο Σίγμα
Πρεμιέρα την Κυριακή 27 Απριλίου στις 21.00


Eurovision 2025: Αυτό το τραγούδι θα εκπροσωπούσε την Ουγγαρία στη Βασιλεία
Οι λόγοι απουσίας της χώρας από τον διαγωνισμό

Η αεροπορική εταιρεία που προσφέρει τα καλύτερα γεύματα κατά τη διάρκεια της πτήσης
Δείτε τη κατάταξη με τις κορυφαίες

Ανάκαμψη ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα το 2025 – Τι φοβούνται οι ξενοδόχοι
Έκρηξη κρατήσεων, αλλά με σύννεφα στον ορίζοντα - Ο Τραμπ φέρνει αβεβαιότητα και στις διακοπές

Το «Heartstopper» θα τελειώσει με ταινία μεγάλου μήκους στο Netflix
Το τελευταίο κεφάλαιο της ρομαντικής εφηβικής κουήρ σειράς «Heartstopper» επιβεβαιώθηκε, με την πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν να μετατρέπεται σε μια ταινία μεγάλου μήκους

Βροχερός ο καιρός μέχρι την Κυριακή – Παραμένει η σκόνη
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Σέντρα στην επιτυχία: Χιλιάδες συμμετείχαν στο 23ο McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival
Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίας Νάπας

Νέο ρεκόρ Guinness στον χορό των ποτηριών από τον Ντίνο Κκαντή (Βίντεο)
Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στο πλαίσιο πασχαλινής εκδήλωσης του Δήμου Αραδίππου

Casa Batlló: Το αρχιτεκτονικό «διαμάντι» του Gaudí και ο θρύλος του Αγίου Γεωργίου
Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό και ιδιαίτερο κτίριο στη Βαρκελώνη που δεν γνωρίζουν πολλοί