Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2023
Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με πολύ ψυχρές αέριες μάζες, θα επεκτείνονται μέχρι τη Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κάτω της κανονικής στην περιοχή μας ενώ κατά περιόδους μέχρι και το Σάββατο δευτερεύουσες σφήνες ύφεσης θα επηρεάζουν την περιοχή μας, διατηρώντας τις σχετικά ασταθείς καιρικές συνθήκες και ευνοώντας την εκδήλωση Sea Effect Rain/Snow, με τα φαινόμενα να εισέρχονται στο νησί από τα βορειοανατολικά.
Σήμερα Τετάρτη, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας επηρεάζει την περιοχή μας, ωστόσο στην επιφάνεια θα παρατηρούνται σχετικά υψηλές πιέσεις, με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ παροδικά θα παρατηρούνται και αυξημένες νεφώσεις. Παράλληλα, η ψυχρή αέρια μάζα έχει κορυφωθεί σήμερα Τετάρτη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στην περιοχή του Τροόδους θα επικρατεί παγετός.
Απόψε, αναμένεται η πιο ψυχρή νύχτα του φετινού χειμώνα, αφού ο συνδυασμός της πολύ ψυχρής αέριας μάζας, κυρίως αίθριου καιρού και εξασθενημένων ανέμων, θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να πέσει γύρω στους 0 με -1 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.
Πηγή: KitasWeather
Σχετικά


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών

Πραγματοποιήθηκε η 99η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ)
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, η συνεδρία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Απόκρυφο’’

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ορεινά - Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού